Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#51 2006-02-15 17:26:11

Kaziuta
Użytkownik

Re: Keira Knightley

Mo?e to wszystko prawda co napisa?a Niya, ale czy kobiety si? podziwiaj? czy raczej oceniaj?? Podziw mozna wzbudzic równiez b?d?c ubranym, a apetyt ( na pieni?dze) ro?nie w miar? jedzenia.

#52 2006-02-15 17:31:23

Alison
Użytkownik

My?l?, ?e mimo tego, ?e si? o nas mówi, ?e jeste?my zawistne baby, to ja uwa?am, ?e wi?kszo?? z nas potrafi autentycznie si? zachwyci? pi?kn? istot? bez wzgl?du na jej p?e?. Pi?kno istnieje obiektywnie i je?li kto? jest na nie czu?y to je doceni. Inna sprawa, ?e ka?dy ma jaki? tam inny punkt odniesienia, st?d ró?ne gusta, o których si? nie dyskutuje. Keira ma dla mnie pi?kn? twarz ale sylwetk? niekoniecznie. Wol? pi?kno o pe?niejszych kszta?tach, i nie my?l? tu o Pameli Anderson, ale o proporcjach greckich rze?b. Tamto pi?kno wydaje mi si? jak najbardziej naturalne i nie przegi?te w ?adn? stron?. P?askie chudziny, czy chudziny z wielkim biustem to dla mnie wynaturzenia, którymi si? nie zachwycam.

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#53 2006-02-15 17:34:29

Kaziuta
Użytkownik

Ja nie chce byc wynaturzeniem!!! Bo ja jestem ta ostatnia.

#54 2006-02-15 17:46:00

Alison
Użytkownik

Ja nie chce byc wynaturzeniem!!! Bo ja jestem ta ostatnia.

PRZEPRASZAM. Brzydko to nazwa?am, mia?am na my?li odchylenie od standardu. Tzn. wiesz jest ?rednia i s? odchylenia w jedn? i drug? stron?, krzywa Gaussa... O matko, ale zabrn??am.
Kaziutka, na pewno jeste? ?liczno?ci ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#55 2006-02-15 17:48:49

Kaziuta
Użytkownik

Ja si? oczwi?cie nie gniewam, a to moje "odchylenie" daje mi sie czasem we znaki.
Co do sliczno?co to bym polemizowa?a, ale dzieki

#56 2006-02-15 17:58:30

Gosia
Użytkownik

Alison, co do tej pieknej twarzy, to bym polemizowala.
Keira jest ladna, przyznaje ale piekna? Chyba przesada.
Jednak ma pewne braki w wygladzie.

A moze przemawia przeze mnie zazdrosc? wink

#57 2006-02-15 18:00:15

Gosia
Użytkownik

mia?am na my?li odchylenie od standardu. Tzn. wiesz jest ?rednia i s? odchylenia w jedn? i drug? stron?, krzywa Gaussa...

Ale sie placzesz w zeznaniach wink

#58 2006-02-15 19:46:23

niya
Użytkownik

I znow kanony piekna... nawet niedawno pisalam prace o tym, coz to za ustalanie norm.
Przez to wiele kobiet czuje sie beznadziejnie.
Kazda kobieta moze byc piekna, wystarczy o siebie zadbac, i nie tylko o wyglad, ale i o sposob mowienia, usmiech itd.

Piekno istnieje w kazdym...

przeciez chuda dziewczyna, czy gruba dziewczyna, czy dziewczyna z wielkim brzuchem, czy wreszcie dziewczyna bez biustu nie pojdzie sie zabic, bo komus sie nie podoba... wiecie jakie to cudowne uczucie, gdy wlasnie taka dziewczyna moze zapozowac, ze moze sie komus spodobac... tak wlasnie do glowy mi przyszlo, jak to cholernie podnosi wartosc.

niewiadomo dlaczego tak jest, ale wlasnie tak jest, ze obok umyslu, wazne jest dla kobiety jej piekno zewnetrzne i to nie tylko, zeby podobac sie mezczyznom, ale zeby czuc sie bosko samej ze soba.

A co si? staje to si? staje tylko raz w tym czasie
I tylko raz w tym miejscu...

#59 2006-02-15 20:15:41

Diana
Użytkownik

Uczestniczki "?ab?dziem by?" te? po swych metamorfozach czuj? si? lepiej we w?asnym ciele; i to chyba bardziej dlatego, i? psychicznie dojrza?y i nie boj? si? ju? zmian.

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#60 2006-02-15 23:50:52

Alison
Użytkownik

Dziewczyny to o czym piszecie, to jest juz zupe?nie inny aspekt sprawy piekna. To jak si? czujemy, jak pi?kniejemy w czyich? zakochanych oczach, choc tak naprawd? daleko nam do idea?u czy tego w.w. standardu pi?kna. To ju? s? zagadnienia psychologiczne a nie estetyczno-artystyczne, ale o tej porze, nie mam juz si?y rozwija? tematu... Sorki.

#61 2006-02-16 15:46:00

niya
Użytkownik

A tam rozwijac - ja podsumuje.
Milo czuc sie pi?kn? smile)

A co si? staje to si? staje tylko raz w tym czasie
I tylko raz w tym miejscu...

#62 2006-02-20 18:45:01

arydno
Użytkownik

Przepraszam za moje plotkarskie podejscie, ale co powiecie na artykul, ktory sie pojawil na stronie tlenu (o2.pl) na temat owlosionych nog Keiry?

Jestem przerazona tym, ze jak juz sie jakas informacja pojawi w prasie na temat Keiry, to to musi byc taki paparazzowski artykul...Buu..

#63 2006-02-20 21:51:52

AineNiRigani
Użytkownik

nie my?l? tu o Pameli Anderson, ale o proporcjach greckich rze?b. Tamto pi?kno wydaje mi si? jak najbardziej naturalne i nie przegi?te w ?adn? stron?.

Grecy s? w ko?cu twórcami z?otego ?rodka, idealnej liczby, która starali si? przelicza? i w architekturze i w rze?bach.

Co do pi?kna - nie jest ?adne co jest ?adne, ale co si? komu podoba. A mnie si? Keira podoba. Lubi? j?, nawet je?li ma p?aski biust, czy w?skie biodra - szczerze powiedziawszy jako? ma?o mnie to obchodzi. Moim zdaniem ma ?adn? twarz, ma bardzo mi?? urod?. A ja po twarzy zawsze rozpoznam, czy kogo? mog? darzy? sympati?, czy nie. Taki barometr big_smile
Wiem, ?e Keire bym lubi?a big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#64 2006-02-20 21:58:26

Kaziuta
Użytkownik

A ja po twarzy zawsze rozpoznam, czy kogo? mog? darzy? sympati?, czy nie. Taki barometr big_smile
Wiem, ?e Keire bym lubi?a big_smile

Naprawd? - zawsze. Nigdy si? nie pomyli?a??
Ja wiem czy mog? darzy? kogo? sympati? jakz nim zamieni? par? s?ów. Czasami pozory myl?, ale je?eli Twoja intuicja nigdy Ci? nie zawiod?a to zazdroszcz?.

#65 2006-02-20 22:08:43

AineNiRigani
Użytkownik

Czasami pozory myl?, ale je?eli Twoja intuicja nigdy Ci? nie zawiod?a to zazdroszcz?.

Nie jestem nadcz?owiekiem i czasem moja intuicja si? myli. Ale je?li na 10 osób pomyl? si? raz, to moge chyba mówi? o jakiej? prawid?owo?ci.
Niezale?nie od twarzy, ka?dy u mnie zaczyna z kredytem sympatii, danym z góry. Niektórzy tylko maj? ten kredyt wi?kszy big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#66 2006-02-20 23:37:08

izek
Użytkownik

Uczestniczki "?ab?dziem by?" te? po swych metamorfozach czuj? si? lepiej we w?asnym ciele; i to chyba bardziej dlatego, i? psychicznie dojrza?y i nie boj? si? ju? zmian.

oj nie by?abym taka pewna
Osobi?cie to raczej si? niepokoj? o uczestniczki takich programów
wyobra?cie sobie zmieni? si? nie-do-poznania dla innych. Tak mocno i tak szybko. To na pewno nie jest bez znaczenia dla naszego poczucia to?samo?ci
Chcia?abym zobaczy? program w którym pokazuj? te kobietki po roku czasu.

Takie akcje typu "?ab?dziem by?" to niestety efekty mitu, ?e jak kto? b?dzie super pi?kny to b?dzie szcz??liwy. Tak to sobie te? powtarzaj? anorektyczki, niestety. A to nie takie proste. A pokazuj?c tylko takie powierzchowne ...co? (a? mi brak s?ów), wzmacnia si? w ludziach poczucie, ?e tak jest, ?e to dzia?a.

A ?eby wróci? od tematu...
na mnie przodogryz Keiry robi wra?enie ?e ona sobie tam "ciu?ka" jakiego? cukierka. mo?e uzale?niona jest od mi?tusów np. big_smile

gg 5425654

#67 2006-02-20 23:37:15

arydno
Użytkownik

Kobitki, Wy ciagle tylko o tych kanonach piekna dyskutujecie a wiadomo przeciez ze de gustibus et coloribus non disputandum est (or something big_smile )

A ja wracam do biednej Keiry, ktora jest tematem tego tematu (sic yikes )

Juz nie bede pisala o jej owlosionych nogach, bo uwazam sie za dame :twisted: ale pisze newsa o jej nowej propozycji:
Podobno chca ja obsadzic w autobiograficznym filmie o Audrey Hepburn...

Co Wy na to?

p.s. no wlasnie, Audrey to kolejny przyklad jakiegos kanonu piekna... smile

#68 2006-02-20 23:40:38

izek
Użytkownik

co? w niej jest takiego. Ja w ka?dym razie potrafi? sobie j? wyobrazi? ucharakteryzowan? na Audrey.

Ale te? mam poczucie ?e dzisiaj jest kilka kobiet podobnych urod? - mi Keira przypomina b. Natalie Portman, a w wydaniu blond na ok?adce Vanity Fair - Kate Winslet.

gg 5425654

#69 2006-02-20 23:41:14

Alison
Użytkownik

A ja wracam do biednej Keiry, ktora jest tematem tego tematu (sic yikes )smile

Ot lizusami obrodzi?o wink

Podobno chca ja obsadzic w autobiograficznym filmie o Audrey Hepburn...
Co Wy na to?)smile

Mam mieszane uczucia, lubi? Keir? ale Audrey jest dla mnie boska jak Colin. Wyobra?acie sobie, ?eby kto? móg? zagra? Colina?! W imi? ojca i syna... Ja nie...

#70 2006-02-21 14:50:00

Gitka
Użytkownik

Keira Knightley chcia?aby mie? wi?ksze piersi.

- Chcia?abym mie? piersi, a nie mam - przyzna?a aktorka w wywiadzie dla brytyjskiego magazynu "More".

Gwiazda "Dumy i uprzedzenia" ju? wcze?niej narzeka?a na swój wygl?d i wyzna?a, ?e zazdro?ci innym kobietom pi?knych nóg.

Knightley przewiduje równie?, ?e ju? za kilka lat b?dzie si? poddawa? operacjom plastycznym. - Wiem, ?e nie zachowam m?odego wygl?du na zawsze. Za pi?? lat zapewne b?d? ju? musia?a stosowa? kuracje z Botoxem, robi? liftingi twarzy, poprawia? sobie nos i nosi? peruki.
?ród?o
http://film.wp.pl/p/id,66509,m,pl,wiadomosc.html
Wiem, ?e zaraz b?d? na ni? gromy spada?. A ja si? tylko zastanawiam czy to reklama czy szczero??..

#71 2006-02-21 17:09:10

Alison
Użytkownik

Co? mi si? wydaje, ?e reklama. Jako? nie przypominam sobie ?ebym w jej wieku my?la?a o tym, ?e kiedykolwiek b?d? inaczej wygl?da?, ?e si? zestarzej?. To do cz?owieka dociera dopiero jak si? zaczyna dzia? ;-) Pewnego dnia stajesz przed lustrem i w os?upieniu b?kasz: dzie? dobry, przepraszam a pani do kogo...
Niestety z lustra spogl?da na ciebie jaka? kobitka, troch? podobna, ale z licznymi odznakami tego, ?e jest od ciebie delikatnie rzecz bior?c...troch? starsza ;-)

#72 2006-02-21 22:13:44

Kaziuta
Użytkownik

Przy jej mo?liwo?ciach finansowych i w dzisiejszych czasach wi?ksze piersi to nie problem chyba ?e s? jakie? przeciwskazania zdrowotne.
Mo?e kiedy? zobaczymy Keir? z du?ymi niebieskimi oczami.

#73 2006-02-22 07:58:14

Gitka
Użytkownik

http://film.onet.pl/0,0,1265635,plotki.html
Keira Knightley jest na trzecim miejscu jako Brytyjka z klas?, jednak w Anglii j? doceniaj?.
19. Kristin Scott Thomas - dopiero, troch? to mnie zdziwi?o (bardzo j? lubi?)

#74 2006-02-23 09:52:51

Gitka
Użytkownik

http://film.onet.pl/0,0,1266038,plotki.html
Keira Knightley: Za ?adna na Oscara.
Depp i Bloom maj? humor, ale chyba nie s? z?o?liwi.

#75 2006-02-23 10:41:48

Diana
Użytkownik

A co im do Oscara Keiry?! Zazdo?nicy...
Trzeba te? przyzna?, ?e ostatnio jest taka tendencja w kinie, ?e aktorki si? oszpecaj? i zbrzydzaj?, a Keira jest ?liczna. Noo, mo?e si? troch? sp?a?ci?a...

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

Stopka forum