Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Mam takie nie?mia?e pytanie... Mog?abym stan?? w kolejce po "Kroniki braciszka Cadfaela"? :oops:
Mam takie nie?mia?e pytanie... Mog?abym stan?? w kolejce po "Kroniki braciszka Cadfaela"? :oops:
Ty, Kole?anko, jeste? poza konkurencj?, dawaj adres na maila
Admete, daj mi swój adres na maila, co?
aragonte@autograf.pl
Ale b?dzie fajnie powymienia? si? ró?no?ciami
Aragonte, dzi?kuj?!! Odpisa?am na maila, poda?am te? nr gg, ?eby mo?e w razie czego szybciej si? kontaktowa?... B?d? bardzo wdzi?czna!
To zabieram si? za przegrywanie
Ale, Dziewczyny, z tydzie? to mi mo?e z tym zej??, prze?yjecie?
Oczywi?cie Kiedy tylko b?dziesz mia?a czas, mnie si? nie ?pieszy, i tak robisz mi przys?ug?
Nawet dwa, poczekam :-) Mam wszystkie cz??ci przygód Cadfaela, jakie wydano w Polsce i czekam na kolejny tom. A moja przyjació?ka chyba mnie oz?oci, jak zdob?d? ten serial. :-)
Ale pami?tajcie, ?e polskich napisów nie wykopa?am w sieci
Jesli Wy je jako? znajdziecie, to ja Was oz?oc?.
Dobrze, ?e czyta?am wszystkie Cadfaelki, bo inaczej nie wiedzia?abym, o co chodzi :twisted:
To w Polsce wydano jakie? ksi??ki??? 8O 8O 8O
Admete, prosz?, napisz cos wi?cej o tym! Jakie wydawnictwo i kiedy?
PS ?liczny awatar
Seri? przygód braciszka Cadfaela wydaje Zysk i ska:
http://www.zysk.com.pl/catalog/default.php?cPath=666_12
Nied?ugo wyjdize kolejny tom, prawdopodobnie juz w maju. Chyba, ze zmieni? termin, czasem im si? to zdarza. Internetowa ksi?garnia Zysku dizala bardzo sprawnie, warto z niej korzystac. Zawsze maj? co? ciekawego w okazjach.
Spróbuj poszka? w tanich ksi?garniach, ja mnóstwo tych ksi??ek kupi?am w Krakowie w ksi?garni Tania Ksi??ka na Brackiej. W tej na Grodzkiej tez mo?esz spróbowa?.
Dzi?kuj?... Nie daruj? sobie ?e wcze?niej nic o tym nie wiedzia?am, a pami?tam ?e serial mi si? tak strasznie podoba?. Jak tylko b?d? w centrum to tam zajrz?, i mam jeszcze pytanie, ile tomików dotychczas wysz?o?
Admete, prosz?, napisz cos wi?cej o tym! Jakie wydawnictwo i kiedy?
PS ?liczny awatar
Cadfaelki? Zysk i Ska przecie?
Do tej pory ukaza?o si? 13 tomów, nied?ugo b?dzie 14.
To ja tylko dodam, ?e obejrza?am niedawno trzy odcinki serialu Rzym - no, no postarali si?. Tu macie stron? serialu:
http://www.hbo.com/rome/
Admete ja obejrza?am na razie 2 odcinki.
Ale jestem troch? z?a, bo moje córki (szczególnie jedna) te? chcia?y patrze?. Ja spojrza?am tylko o której godzinie ten serial jest nadawany na HBO czyli o 21,00 i pozwoli?am.
Ale ju? pod koniec pierwszego powiedzia?am, ?e ten serial to jednak tylko dla doros?ych i zabroni?am.
Zdecydowanie pokazuje ówczesne realia bez upi?kszania i niedomówie?. A od tego raczej naszych ma?oletnich raczej nale?a?oby jeszcze na jaki? czas odseparowac.
To rzeczywi?cie jest serial tylko dla doros?ych. HBO chyba za wcze?nie go emitowa?o.
Musze jednak przyzna?, ?e podona mi si? sposób w jaki potraktowano temat.
Mam przegrany jeden komplecik Cadafaelków, jeszcze tylko przegrywam drugi... i w drog?
Reghina, masz du?ego buziaka za Robina, w?a?nie doszed?i!
A na Rzym te? si? czaj? 8) zw?aszcza ?e niezmiennie zachwycam si? Saylorem (cho? nie wszystkie tomy tej serii s? równe, ma si? rozumie?)
Uwielbiam filmy kostiumowe, ale nie bardzo te historyczne, cho? przyzna? musz?, ?e kilka mnie doprawdy zainteresowa?o. Bardzo podoba? mi si? film, a w?a?ciwie by? to serial "6 ?on Henryka VIII" i serial o Królowej El?biecie. "Ja Klaudiusz" tez by? dobry, ale to stare dzieje. Ostatnio takich pere?ek brak. Nasza rodzima produkcja te? zawodzi, cho? "Pan Wo?odyjowski" i "Potop" to pozycje do których ciagle wracam (wieczne powtórki w telewizorni, ale to mo?e by?). Szalenie lubi? "Plac Waszyngtona" Agnieszki Holland. Zawsze wzruszam si? do ?ez, a scena kiedy Morris wyje?d?a, a Catherine biegnie za powozem, rozk?ada mnie. Tu musz? przyzna?, ?e filmy tej re?yserki ( wg mnie) zawsze maj? specyficzny klimat, bez wzgl?du na to czy to film wspó?czesny czy nie. Nie przepuszczam ?adnego jej filmu. Po obejrzeniu "Kobiety samotnej" by?am wstrz??ni?ta rol? m?odego wtedy Lindy; zapowiada? si? na ?wietnego aktora. Wiemy co potem sie sta?o, pojawi? si? mi??niak i zabijaka, ale to nie na temat.
Ja bardzo lubi?am film "Anna tysi?ca dni"z Richardem Burtonem w roli Henryka VIII
A ostanio slysza?am ?e ma by? kolejny serial o Henrykuu VIII "The Tudors" z Jonathanem Rhys Meyersem(Znamy go g?.z Mission Impossible" i z "Wszystko gra") w roli tytu?owej.B?dzie puszczany w USA (dok?adnie nie wiem ) Tutaj zwiastun :
http://www.youtube.com/watch?v=rL7HHtg-PHU
A tu Jonathan:
Dwano mnie nie by?o
Uwielbiam "Gladiatora"...Oczywi?cie "P&P"..."Attyl?", z powodu Gerarda Bulera...i mnóstwo innych...
Ten gatunek filmu jest moim ulubionym!! Mój tata si? smieje i krzywi kiedy zmuszam go ogl?dania takich filmów, mówi wtedy z kwa?n? min? "Znowu tych brudsów ogl?dasz"