Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Wątek Zamknięty
Staram si? to wszystko przeczyta? , zajrze? tam gdzie sa podane adresy- OSZALEJ? tyle tu tego
Nowa porcja tapet i avatarków do N & S
http://blancwene.livejournal.com/46231.html#cutid1
Dzi?ki Gitka za kolejne cudowne avatarki
Dzie? dobry
Trafi?am tu za spraw? Moniki i naszej wspólnej mi?o?ci do N&S
Mam na imi? Ewa i mysl? , ?e sp?dz? tu mile czas w tak doborowym towarzystwie
Witamy, witamy!!
Jak fajnie nast?pna do naszego klubu (oczywi?cie to znowu sprawka Moniki) :!:
A te ikonki i obrazki to znajduj?, bo mam fio?a na punkcie N&S i troch? szukam w internecie. Ale jak fajnie, ?e Wy te? znajdujecie takie "smaczki".
Szkoda tylko, ?e mój angielki :cry: szkoda gada?.
A t? stronk? znacie?
http://delicateicons.livejournal.com/3373.html#cutid1
Gitka - jeste? niezast?piona je?li chodzi o avatarki!!
A ja nie mog? ogl?dn??
Giteczko, chyba jest nagrane z b??dem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Witaj Ewo, ?wietnie ?e jeste? Kto jak kto, ale Ty to z pewno?ci? zrozumiesz nasz? wspóln? tu fascynacj? N&S
Jak fajnie nast?pna do naszego klubu (oczywi?cie to znowu sprawka Moniki) :!:
Przyznaj? si? do winy Ale my?l?, ?e chyba lepiej dzieli? w wi?kszym gronie tak? niewinn? obsesj?, wiedzie? ?e nie tylko my tak mamy
Dobrze my?l??
Witam ponownie
Zdradz? Wam , ?e znamy sie z Monika z innego forum , ale tam nie rozumiej? naszej fascynacji N&S
Ja zawsze kocha?am Dum? i uprzedzenie
Pami?tam jak przez mg?? Dum? któr? jeszcze oglada?am w czarno-bia?ym telewizorze. By?am chyba tak jeszcze ma?a , ze nie zapamieta?am tytu?u filmu którym juz wtedy bardzo si? zainteresowa?am
Potem gdzie? w bibliotece przypadkiem trafi?am na ksi??k? i ..... tak to by? ten czarnobia?y serial który tak utkwi? mi w pami?ci. A potem ksiazka ju? ze mn? zosta?a
Potem by? seria? i wielka mi?o?? do Darcyego znowu sie odrodzi?a
Na nowej wersji by?am przez 3 dni pod rz?d - nawet nie powinnam sie do tego przyznawa?
No a teraz Moniczka zarazi?a mnie mi?o?ci? do N&S
Wydawa?oby si? , ?e to niemozliwe , ?e nie mog? zdradzic Dumy a jednak .....strasznie jestem rozdarta
Chyba dlatego , ?e w N&S jest du?o analogii z DiU
No i ten elektryzuj?cy John
To tyle bo Was zanudz?
U mnie te? niestety (lub stety) Darcy i wszyscy inni przepadli z kretesem, gdy tylko zobaczy?am Thortona i to jego zabójcze spojrzenie :oops:
Na tej stronce jest kilka zdj?? z tego jak kr?cona by?a scena fina?owa w N&S
http://www.vintagecarriagestrust.org/film04northand.htm
Aine, a w jakim programie odbierasz te odcinki? Mi np. nie chcia?y chodzi? dwa, tylko dlatego ?e na pocz?tku nazwy mia?y kwadraciki. Musia?am tylko zlikwidowa? je i pó?niej ju? normalnie chodzi?y
Ewo, czy?by chodzi?o Ci o Dum? i uprzedzenie z 1940 roku? To by?a ta pierwsza Duma, któr? obejrza?a?? Sir Laurence Oliver w roli Darcego :oops: Tylko te stroje by?y troch? chybione
Nie Moniko to by? serial ale robiony dosc prymitywnie - zadnych plenerów itp i nie wiem ile to mog?o miec odcinków - nie pamietam
To musia?y by? lata siedemdziesiate ale jaki? pocz?tek
Jeszcze moi rodzice nie mieli kolorowego telewizora
[/img][/url]
Oj masz racj? Gosiu, Armitage ?wietnie wyszed? na tym zdj?ciu :oops: Tak dojrzale i m?sko.
Ewo, dzi?ki za tapetk?. Jak patrz? si? na te zdj?cia to zastanawiam si? jak to mo?liwe, ?e facet mo?e by? tak niemo?liwie przystojny. I gdzie takich spotka?? Jako? nie natkn??am si? na takie zjawisko na warszawskich ulicach :cry: Cho? mo?e powinnam uwa?niej si? przygl?da? Jak to powiedzia? JT do Margaret w fina?owej scenie "You have to look hard"
Na tym zdjeciu, to taki sobie (dlugi nos), ale moze w ruchu lepiej wyglada...
Zapewniam , ?e lepiej wygl?da
A im d?u?ej si? patrzy tym wi?cej zyskuje, a gdy ju? inaczej bedziesz na niego patrzy?a to upe?nie oszalejesz i nikt inny nie b?dzie sie liczy?
To przesada, bo ktos inny z pewnoscia bedzie sie liczyl
P.S. Ale nos ma jednak dlugi
P.S. Ale nos ma jednak dlugi
A Ty ci?gle czepiasz si? tego biednego nosa Najwa?niejsze, ?e ma mnóstwo innych ciekawych walorów
A ja nie mog? ogl?dn??
![]()
Giteczko, chyba jest nagrane z b??dem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Szok, mój m?? sprawdza? na 2 odtwarzaczach i kompie, wszystko dzia?a?o. Jestem normalnie zdruzgotana.
I prosz? ju? si? nie czepia? noska Richarda, bo mi wtedy smutno...
A to znacie BBC America
http://www.bbcamerica.com/genre/drama_m … south.jsp#
Obejrza?am ciurkiem wszystkie 4 odcinki i...no có?....zdaje si?, ?e do??cz? do tego Waszego kó?ka ró?a?cowego i b?d? z Wami pia?a te psalmy na cze?? serialu ;-)
Baaardzo fajny ten film. Richard przystojno?ci? swoj? nie powala mnie tak jak co poniektórzy 8) , ale jak si? pierwszy raz odezwa?, nie tym wrzaskiem, ale pierwszy raz normalnie to....dreszczyczki, ciareczki i co tam jeszcze mo?e si? po plecach przespacerowa? :-) i rzeczywi?cie zyskuje bardzo, kiedy zaczynaj? mu b??dzi? po twarzy te cienie u?miechów, wtedy twarz mu tak uroczo ?agodnieje...
Ona na zdj?ciach mi si? bardzo nie podoba?a, ale w ruchu jest bardzo s?odka i ma tak? ca?u?n? bu?k? ;-). Film ogl?da?am troch? tak jak kiedy? dawno temu czyta?am pierwszy raz Dum?...chcia?am, ?eby jak najszybciej mija?y te w?tki kiedy nie s? razem, ?eby znowu sobie na nich popatrze? . Jak dla mnie, to troch? za szybko on si? w niej zakocha?. Brakowa?o mi w filmie tego stopniowo narastaj?cego napi?cia (ksi??ki nie znam), tylko tak cyk i ju? by? zakochany, i ju? si? o?wiadczy?, a u niej to w?a?ciwie nie wiadomo kiedy si? zacz??o. Mo?e jeden raz to za ma?o, ?eby wypatrze? wszystkie niuanse ;-)
Zabieram si? dzi? po po?udniu za sko?czenie napisów do pierwszego odcinka, b?d? tylko mia?a chyba troch? problemów z tymi "biznesowymi" dialogami, mo?e b?d? si? z Wami konsultowa? w tej sprawie, ?eby znowu czego? nie paln??. Poza tym zauwa?y?am, ?e napisy angielskie nie s? w pe?ni zgodne z rzeczywistymi dialogami, poza tym oni (ci pó?nocnicy) mówi? z przedziwnym akcentem, nawet Richard i jego matka, a zapis jest czasami taki w?a?nie fonetyczny niemal. No nic, jako? powalcz? ;-)
No Alison wreszcie jeste? z Nami.
Witamy chlebem i sol?.
Wiedzia?am, ?e si? nie oprzesz
Giteczko, dziekuj? Ci za te p?ytki BARDZO.
Musz? jeszcze powiedzie?, ?e jak zobaczy?am wczoraj t? soczy?cie zielon? traw? na filmie, to my?la?am, ?e bekn? wiedz?c co naprawd? jest za oknem :cry: :cry: :cry: :cry:
![]()
I prosz? ju? si? nie czepia? noska Richarda, bo mi wtedy smutno...
Spoko Gitko, "Szpatu?konosy" jest cool 8)
Obejrza?am ciurkiem wszystkie 4 odcinki i...no có?....zdaje si?, ?e do??cz? do tego Waszego kó?ka ró?a?cowego i b?d? z Wami pia?a te psalmy na cze?? serialu ;-)
Witamy Ci? serdecznie, z otwartymi ramionami!
(...)ale jak si? pierwszy raz odezwa?, nie tym wrzaskiem, ale pierwszy raz normalnie to....dreszczyczki, ciareczki i co tam jeszcze mo?e si? po plecach przespacerowa?
To ?wi?ta prawda. Mia?am tak samo. Jak si? ch?opak odezwie, to nie ma si?y siedz? i nie moge przestac s?ucha?...
Zabieram si? dzi? po po?udniu za sko?czenie napisów do pierwszego odcinka(...). No nic, jako? powalcz? ;-)
Alison, rozumiem, ?e robisz napisy i si? z nami nimi podzielisz Z góry dzi?ki!
Wątek Zamknięty