Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1 … 29 30 31 32 33 … 96
Wątek Zamknięty
Wiecie co? Teraz przysz?o mi do g?owy, ?e jakbym by?a takim aktorem co to mia? szcz??cie w nieszcz??ciu zagra? tak? rol? ?ycia i natkn??abym si? na tak? stron? jak ta nasza i te wszystkie ochy i achy, to bym si? chyba ba?a z domu wychodzi?
Troche by mnie to przera?a?o....
Alison.. my?lisz, ?e by?by rozczarowany?
Takie bezgraniczne uwielbienie chyba jest mi?e...
HA! Ja te? juz mam na pulpicie te cudnie demoniczne oczy. Bo?e bed? monitor czarn? chustka zakrywa?, bo jak mnie mój potomek nakryje z now? tapeta od wczoraj zamknie mnie do psychuszki....
Kupi?am...O Jezu ?ebym ja pamieta?a te tytu?y - North and South oczywi?cie, Mary Basket (czy Mary jaka?tam) i Cranford (którego s? 4 cz??ci ale ni mom teli pini?dzy). Nie masz mi czego Gitko zazdro?ci?, bo mój angielski naprawd? nie jest taki, ?ebym sobie siad?a i przeczyta?a ksi??k? ot tak jak po polsku. Jednak troch? si? przy tym m?cz?, ale to przecie? doskona?e ?wiczenie.
Dobra Gosiu, wieczorkiem posprawdzam co tam jest i na ile to jest zgodne z tym co on mówi (och jak sobie przypomn? jak on czyta, to dreszcz, dreszcz jak wiosenny deszcz po plecach...) i pode?l? wieczorkiem. Czekajta kochane a? có? wypoc?...
Alison.. my?lisz, ?e by?by rozczarowany?
![]()
Takie bezgraniczne uwielbienie chyba jest mi?e...
Oj nie jestem pewna. Mnie troche przera?a co my tu wyprawiamy. A najgorsze, ?e ?adna z nas tu chyba juz nie ma 13 lat....od do?? dawna..
O, widz? ?e Kika zmieni?a avatarek Tak trzyma?
Alison, nie mog? si? doczeka? tych Twoich "wypocin" - s? lekarstwem na moje sko?atane serce. Bo chocia? mam ksi??k?, to jednak w polskiej wersji czyta si? to zupe?nie inaczej, inny urok maj? odczucia Thorntona, jego zmagania z uczuciem do Margaret, ta mi?o?? pe?na pasji inaczej brzmi w naszym ojczystym j?zyku
Alison, nie mog? si? doczeka? tych Twoich "wypocin" - s? lekarstwem na moje sko?atane serce. Bo chocia? mam ksi??k?, to jednak w polskiej wersji czyta si? to zupe?nie inaczej, inny urok maj? odczucia Thorntona, jego zmagania z uczuciem do Margaret, ta mi?o?? pe?na pasji inaczej brzmi w naszym ojczystym j?zyku
Ty mi ju? tak lepiej nie pisz, bo czuj? na plecach taki ci??ar odpowiedzialno?ci, ?e wprost nie wiem czy go ud?wign? ;-)
Ale? Alison, ja poczekam, poczekam tyle ile trzeba, Ty si? nic nie ?piesz, spokojnie t?umacz.
Masz tyle czasu ile tylko zapragniesz. Ja przecie? Ci? nie goni?
Ale Bogiem a prawd?, masz prawdziwy talent do tej roboty i wcale Ci tu nie kadz?
w ko?cu doros?am do zmiany avatarka, bo si? tu troszk? zagnie?dzi?am... moja wilga odfrun??a w sin? dal....
poza tym avatar zgodny z moim imieniem
To ju? wiem jakie ksi??ki kupi?a? i o czym.
http://www.lideria.pl/sklep/szukaj_aut? … %20Gaskell
A w?a?nie, ?e mamy po 13 lat!
Monika to prawda, avatarek Kiki cudowny...
Ja sie wczoraj polozylam do lozka i wciaz slyszalam jego glos w ciemnosci.... raj to glos Thorntona...nie moze byc inaczej....
Ali, nie wiem jak Ty, ale ja wlasnie skonczylam 15 lat
... kurcze, tej wersji chyba bede sie trzymac...
Ale Bogiem a prawd?, masz prawdziwy talent do tej roboty i wcale Ci tu nie kadz?
podpisuj? si? pod stwierdzeniem Moniki z ca?? odpowiedzialno?ci?..
Alison, wszystkie tak s?dzimy... nie ma to jak twoje t?umaczenia... to jak balsam na sko?atane serce... tak trzymaj..
Ali, Ty tak piekniscie tlumaczysz, ze nawet slow nie mam
Przeciez dobrze wiesz, ze Thornton w filmie mowi Twoimi slowami i my sie tak tymi Twoimi slowami zachwycamy
W?a?nie na forum N&S odpowiedziano na moje zapytanie o audiobook i niestety z przykro?ci? dowiedzia?am si?, ?e nie ma niczego takiego. A ta scenka z o?wiadczyn to by?a tylko demo, wstawiona przez jego agenta
W?a?nie na forum N&S odpowiedziano na moje zapytanie o audiobook
Moniczko a gdzie jest to forum? Bo ja nie wiem :oops:
http://c19.proboards53.com/index.cgi?
Prawdziwa studnia wiedzy o N&S
No jak tak mozna? Nie nagrac tak pieknego audiobooka?!
Zaloze sie, ze pelno fanek by go kupilo. Ja bym kupila.
I zyskalby nowe.
Choc pewnie ma ich ostatnio i tak pod dostatkiem.
Ale coz szkodziloby miec wiecej, n`est pas Mr Thornton?
TAKI audiobook do poduchy... chyba bym nie zasnela... tylko sluchala i sluchala... i sluchala...
tak widzia?am Justynko t? scen? i te? zwróci?am uwag? na ten szczegó?... ufff
paznokcie faktycznie nie zachwyca?y, no ale có?.... nikt nie jest doskona?y
Te? na to zwróci?am uwag? , ale jak si? macza pióro w ka?amarzu......... w ko?cu On ca?y dzie? siedzia? w tym swoim kantorku
Ja te? uwa?am , ?e Armitage ma bardzo ?adne d?onie - takie lubi?. Ju? to powiedzia?am swojemu m??owi wi?c b?dzie musia? sobie amputowa? r?ce
A widzia?y?cie scen? ,gdy na hali poda? Higginsowi r?k??
Móg?by j? (r?k?)chocia? umy? i brud zza paznokci wyd?uba?.
Pardon mysla?am o tym fragmencie
Wracajac do fryzur - to mnie si? zdaje , ?e te panie nie czesa?y si? codziennie
Ciekawe jak cz?sto my?y w?osy???
bed? teraz obrzydliwa -jak widz? suknie bez rekawów to mysl? o tych wiewiórach pod pachami-brrrr okropne
Ale Armitage ma jednak pewn? jedyna rzecz która mi sie nie podoba
Ale tylko jedn? (zaraz mi sie oberwie) - a mianowicie USZY
wy nie ?artujecie?
nie ma Gaskell po polsku??
czy te? gdzie? kiedy? jakie? t?umaczonko w g??bokich latach 50-tych
dajcie troch? nadziei...
no tak Ewciu... uszy to bardzo powa?ny defekt u Thortona
Co Wy mowicie za herezje! Uszy przeciez tez ma piekne
co ja robi???? ?artuj? sobie Ma?gosiu... uszka s? oczywi?cie the best
Co Wy mowicie za herezje! Uszy przeciez tez ma piekne
Nie no, Gosie?ka jest prawdziwie nawrócona Kto by si? spodziewa?, a zreszt? ja te? nie zauwa?y?am ?eby Thornton mia? jakiekolwiek wady. Wszystko idealnie w sam raz i uszy i nos i usta i nie wiem co jeszcze ...
Widzia?y?cie zdj?cia z "Between the Sheets"? Nasze cude?ko pokaza?o tam wszystko :oops:
Wątek Zamknięty
Strony: 1 … 29 30 31 32 33 … 96