Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#51 2006-03-05 22:41:53

Kaziuta
Użytkownik

Re: Napisy do "North and south"

W poscie Moniki jest linka, po otwarciu której mo?na ?ci?n?c filmik. Ja zapisa?am go komputerze. ?ci?ga? si? d?ugo bo u mnie ponad godzine, ale warto.

#52 2006-03-06 00:22:02

Caitriona
Użytkownik

Dziewczyny - tak pi?knie wypowiadacie sie o tym serialu... Nigdy niestety nie mia?am szansy go obejrze? :? Dlatego mam pytanie: czy któras z Was mog?a by podzieli? si? swoj? kopi?? Mail podany na dole wink

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#53 2006-03-06 14:58:05

Gitka
Użytkownik

Gitko, gdyby? mia?a jakie? problemy ze ?ci?gni?ciem to mog? Ci wys?a? te 4 odcinki, to ?aden problem smile

Bardzo, ale to bardzo by?abym wdzi?czna.
Strasznie powoli mi si? ?ci?ga. Szkoda tylko, ?e jak mówisz nie mo?na znale?? napisów (mój angielski jest kiepski)
Jakbys mog?a to to mój e-mail
gitka.sz@wp.pl

#54 2006-03-06 17:37:09

Monika24
Użytkownik

Gitko i Caitriono wys?a?am do Was maila, je?li jeste?cie ch?tne na p?ytki to dajcie na siebie namiary to wy?l? N&S, pozdrawiam wink

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#55 2006-03-06 18:32:44

GosiaJ
Użytkownik

Gitko i Caitriono wys?a?am do Was maila, je?li jeste?cie ch?tne na p?ytki to dajcie na siebie namiary to wy?l? N&S, pozdrawiam wink

Hmmm, zastanawiam si?, czy te? mog?abym si? pod??czy? do pro?by o serial? :-) Jesli to problem, to b?d? nadal grzecznie ?ci?ga?, chocia? chyba wtedy to b?d? mie? na Wielkanoc...

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#56 2006-03-06 18:35:04

AineNiRigani
Użytkownik

Ja te? chc? big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#57 2006-03-06 18:45:10

Gitka
Użytkownik

Moniczko nic mi nie przysz?o na poczt?.
A ja niecierpliwie czekam. P l i s!

#58 2006-03-06 19:16:38

Monika24
Użytkownik

Hej Gitka, wys?a?am wiadomo?? na email, który poda?a?. Dziewczyny, mo?e zrobimy tak ?e wy?l? p?ytki do Gitki i Caitriony, które prosi?y o nie wcze?niej i one roze?l? dalej, co Wy na to?
Gitko i Caitriono - mo?emy tak zrobi?? wink

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#59 2006-03-06 19:22:54

Gitka
Użytkownik

Oczywi?cie, ?e si? zgadzam! lol

#60 2006-03-06 19:45:15

AineNiRigani
Użytkownik

Catri, ty juz moj adres masz, tak wiec wszystko pozostanie w rodzinie

Oj moniczkowi sie nie chce przegrywowywa? big_smile

#61 2006-03-06 19:53:24

Monika24
Użytkownik

Oj moniczkowi sie nie chce przegrywowywa? big_smile

Moniczkowi chce si? przegrywowywa? big_smile Tylko biedny ciu?a grosz do grosza na oryginalne p?ytki N&S wink A tak powa?nie mówi?c to moim zdaniem taka wspólna, solidarna pomoc zbli?a ludzi. Nie s?dzicie? tongue

#62 2006-03-06 19:55:22

AineNiRigani
Użytkownik

1. Matko ?wi?ta, ojcze z corka!!! To jak to tak? My?la?a?, ?e jeszcze musia?aby? za te p?ytki i przesy?k? zap?aci?? Skandal!!!
2. Zbli?a big_smile
3. Przecie? zartowa?am big_smile

#63 2006-03-06 19:57:25

Gitka
Użytkownik

Monika dosta?a? moje e-maile?
Bo ja od Ciebie nie.

#64 2006-03-06 20:02:09

Monika24
Użytkownik

Aine, przecie? wiem, ?e ?artowa?a? wink
A co do op?aty za przesy?k?, to bez przesady, Gitko i Caitriono, nie zbankrutuj? od tych kilku z?otych tongue
Gitko, dzi?ki za maila, napisz tylko jeszcze swój adres smile
Zmykam ogl?da? 4 odcinek N&S, nie wiem który to ju? raz, ale jak szale? to na ca?ego :oops:

#65 2006-03-06 21:11:46

Nastazja
Użytkownik

Heh,równie? aplikuj? sobie 4-godzinny szo?. wink
Przygotowa?am ju? pyszne sa?atki. "Let's get started" tongue .

John: "Was Miss Hale the woman that told you to come to me"?
Nick Higgins:"You'd be a bit more civil?"

#66 2006-03-07 00:22:18

GosiaJ
Użytkownik

Catri, ty juz moj adres masz, tak wiec wszystko pozostanie w rodzinie

To w takim razie czy ja mog?abym u?miechn?? si? do Ciebie w sprawie p?ytki z serialem, kiedy ju? j? dostaniesz? :-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#67 2006-03-07 01:17:37

AineNiRigani
Użytkownik

To w takim razie czy ja mog?abym u?miechn?? si? do Ciebie w sprawie p?ytki z serialem, kiedy ju? j? dostaniesz? :-)

Jak zawsze big_smile
P.S. P?yta w drodze.

#68 2006-03-07 11:24:45

Caitriona
Użytkownik

Witam!
Sorki za opó?nion? odpowied? ale nie zagl?da?am tu przez jaki? czas...
Oczywi?cie - baaardzo dzi?kuj? Monice - dzi?ki big_smile big_smile
Oczywi?cie - Aine mam adres - prze?l? wink big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#69 2006-03-07 11:35:32

Caitriona
Użytkownik

Hej Gitka, wys?a?am wiadomo?? na email, który poda?a?. Je?li nic nie dosz?o, to mo?e napisz do mnie na maila: monika51@interia.pl.

Moniko, do mnie równie? nie doszed? Twój mail. Wys?a?am wi?c sama wiadomo?? do Ciebie na ten adres, który tu poda?a?. smile

#70 2006-03-07 12:08:55

Monika24
Użytkownik

Caitriono, dzi?ki za maila, nie wiem co si? dzieje z moj? poczt?, ?e ?aden z maili do Was nie dotar? :?
Caitriono, mog?aby? wys?a? jeszcze na mojego maila swój adres?
Pozdrawiam big_smile

#71 2006-03-07 12:10:37

Caitriona
Użytkownik

Ale? oczywi?ciwe - ju? to robi? big_smile

#72 2006-03-07 12:33:51

Monika24
Użytkownik

Dzi?ki, ju? dosta?am i jeszcze w tym tygodniu wy?l? do Was p?ytki.
A co do kosztów, to mo?e umówmy si?, ?e je?li macie jaki? ?adny kostiumowy film to mog?yby?my si? wymieni?, co Wy na to? Bo my?l? ?e wysy?anie pieni?dzy nie ma sensu, to raptem kilka z?otych razem za p?ytk? i koszt przesy?ki. Pozdrawiam

#73 2006-03-07 13:17:01

Caitriona
Użytkownik

Dzi?ki, ju? dosta?am i jeszcze w tym tygodniu wy?l? do Was p?ytki.

Super! Dzi?ki

A co do kosztów, to mo?e umówmy si?, ?e je?li macie jaki? ?adny kostiumowy film to mog?yby?my si? wymieni?, co Wy na to?

Nie ma sprawy! Cosik si? znajdzie wink

#74 2006-03-07 14:17:20

Gitka
Użytkownik

Richard Armitage b?dzie w BBB Prime 15.03 ok 23,50
w filmie Sparkhouse (2002)

Dom na wrzosowisku
Wielka Brytania, 2002

Osadzona w?ród pi?knych wiejskich krajobrazów ponura opowie?? o parze urodzonych pod nieszcz??liw? gwiazd? kochanków oraz o potwornym sekrecie. Po przerwie Carol i Andrew znów s? razem i odbywaj? spotkanie na wrzosowisku podczas burzliwej nocy.
http://www.filmweb.pl/Film?id=119825

#75 2006-03-07 15:06:16

Monika24
Użytkownik

Wielkie dzi?ki Gitka za informacj? lol To chyba Tobie podoba? si? Armitage w ubraniu roboczym, w czapeczce - z tego co wiem to w?a?nie by?o ze "Sparkhouse" tongue Wreszcie na BBC co? ciekawego obejrzenia, bo ostatnio puszczaj? same sitcomy :?

Gitko, dosta?am dwa maila z tytu?ami filmów, dzi?ki wink Wys?a?am do Ciebie odpowied? z linkiem do forum z t?umaczeniem N&S. Mam nadziej? ?e dotar?o? :?

Stopka forum