Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
To jeśli się już pojawiły polskie wątki, to co powiedziałybyście na polską wersję Dumy...?
Pewnie zrobiÅ‚aby siÄ™ z tego TrÄ™dowata ulokowana pomiÄ™dzy polskim dworkiem a paÅ‚acem w Å‚aÅ„cucie pozbawiona z tej cudnej brytyjskoÅ›ci – sir, I canNOT accept you....ale ciekawe komu rozdaÅ‚ybyÅ›cie role.
Mr Darcy - Tomasz Kot (wystarczajÄ…co wysoki i przystojny?)
Mr Bennet – Piotr Fronczewski
Pastor Collins – Artur BarciÅ›
Lady Catherine – Anna Seniuk
Mrs Bennet – może ÅšleszyÅ„ska?
Na panny Bennet nie mam pomysłu. Ale jako pannę Bingley widzę Agnieszkę Dygant ;-)
Huh, Edyta Jungowska (nie znoszę) jako Lydia... tylko że trochę za stara
Edyta Jungowska wyłącznie jako Mrs Philips z Meryton
O, prawda, nadałaby się
Ale, ale! Co to za produkcja bez Żebrowskiego w roli głównej?
Żebrowski jako Darcy..... :twisted: :twisted: :twisted:
Żebrowski za mało ma wzrostu na pokazanie tytułowej dumy
Na Bingleya by się nadał
Cezary Pazura :twisted: (jeszcze trochÄ™ i dojdziemy do Krystyny Feldman)
Krystyna Feldman jako płk Fitzwilliam, podobno umie zagrać wszystko.
Ale chyba lepiej żeby zagrała jakiś obraz w galerii w Pemberley :twisted:
Nawet jestem sobie w stanie wyobrazić Krystynę Feldman jako lady de Bourgh :twisted:
Kochane przyznaję, wczoraj robiłam wszystko aby zapomnieć o rzeczywistości, więc o to i efekt.
Kochana, wszystkie na forum zapominamy o rzeczywistosci. Ja wczoraj miałam być w tej hali co się zawaliła, ale mojemu synowi nie chciało się stać w kolejce.... Mieszkam 10 min od tego miejsca i to wycie karetek od kilkunastu godzin doprowadza mnie do rozstroju nerwowego, jak również fakt, że mógł tam być ktoś z moich znajomych. Póki nie wiem nic konkretnego, wolę obmyślać obsadę do polskiej wersji. Trudno darmo.
Ja sie dowiedziałam dopiero po 2 w nocy. Telefony wyłączone. A brat z przyszłą siostra mieli szukać kawalera dla Klary (papużki). Zreszta Ula miała brać udział w jakiejś wystawie w Katowicach, ale jak sie okazało, to było tydzień temu.
Niemniej brak znaku zycia - nerwy w strzepkach.
Dzisiaj odreagowywuję. Życzę samych pomyślnych wiadomosci Alison
Dzięki i nawzajem. Nie martw się wszystko będzie OK. My byliśmy tam około południa i były tam dosłownie dantejskie tłumy ludzi, więc większość przewaliła się dość wcześnie. Po południu kiedy to się stało było już dużo mniej zwiedzających tylko chyba głównie wystawcy. Wiem, że w obliczu ludzkiej tragedii może to brzmieć dziwnie, ale strasznie żal mi tych wszystkich zwierząt które tam tyle wycierpiały. Oprócz gołebi były tam jeszcze stoiska sklepów zoologicznych...
Rozumiem doskanel o co Ci chodzi. Odczuwam to podobnie. Zawsze byłam czuła na krzywdę i ból innych. Nie tylko ludzi.
Jeśli chodzi o polską obsadę to moze Magda Mielcarz (czy jak ją zwą) jak Jane...Żebrowski ma świetny głos...
Zdecydowanie najlepszy Darcy to Zakościelny;-)
Zakościelny Darcy? Dla mnie to pomyłka. Bingley - owszem. Zakościelny ma zbyt dużo prostolijności i jakiejś takiej szczerości. Brak w nim tajemnicy
Moim kandydatem zawsze był Robert Żołędziewski. Odkąd widziałam Rh+. Wymarzony, idealny polski Darcy.
Żołędziewski? A w czym on jeszcze grał, bo nie kojarzę nazwiska?
Och, była już o tym gościu mowa na forum. Zagrał w "RH+" razem z Przybylską i Bujakiewicz. Widziałam tylko zdjęcia, ale wygląd miał niezły.
Och, była już o tym gościu mowa na forum. Zagrał w "RH+" razem z Przybylską i Bujakiewicz. Widziałam tylko zdjęcia, ale wygląd miał niezły.
Najlepiej zobaczyć Rh+ bo to tam widać jakim cudownym Darcym mógłby być. Przystojny (ale nie banalnie), dobry aktor, pełen tajemnicy, niedomówień, dający pola wyobraźni.
Zakościelny Darcy? Dla mnie to pomyłka. Bingley - owszem. Zakościelny ma zbyt dużo prostolijności i jakiejś takiej szczerości. Brak w nim tajemnicy
Moim kandydatem zawsze był Robert Żołędziewski. Odkąd widziałam Rh+. Wymarzony, idealny polski Darcy.
Hej ,Zakościelny jako Darcy miało byc głeboko ironicznie...to w ramach tego konkurs kto się absolutnie nie nadaje ;-)
Ech zapomniałam o temacie ...
Ale dałaś Aine! Widziałam go w galerii zdjęć z Rh+. No sorry, ale do Walki o ogień proszę bardzo, ale jaskiniowiec na Darcy'ego?! Ja też uważam, że "mężczyzna nie musi być piękny, wystarczy, że ma w sobie coś" ale bez przesady
No dobra, może po prostu nie jest fotogeniczny... Może "głos ma milusi" to być piękny nie musi. Ale wcale nie szkodzi gdy jest...
Jak zobaczÄ™ film to siÄ™ wypowiem bardziej miarodajnie.
E tam zdjęcia. Na zdjęciach MM i Boski "C" wyglądają hmmm. nie wypowiem się. A jednak całość daje jakieś efekty, które przemawiają.
Dla mnie Żołędziewski ma ten kij w ... (jak to mawiała panna Jones) i tajemniczosc i głos, i... wszystko co potrzeba a nawet i trza, aby BYĆ Darcym
Dobra, narazie muszę polegać na Twoim guście. Jak będę miała bardziej wyrobione zdanie - dam znać.
Dobra, narazie muszę polegać na Twoim guście. Jak będę miała bardziej wyrobione zdanie - dam znać.
eeee. To mój gust A mnie naprzykład Boski "C" do gustu nie przypada
Ja mimo wszystko jestem za panam C