Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Dla mnie d?ugi weekend jest bardzo d?uuugi...9 dni wolnego (póki co kocham matury)
Heya, no wlasnie! Szabat czarowic dziewczyny! Zadnych facetow i najlepiej na dluuuuugi weekend. Do Krakowa bym przyjechala! Chcialam tam pojechac juz dawno, ale jakos powodu nie bylo, a to bylby wspanialy powod. Wiem, ze najlepszym miejscem na zlot takich fanek bylby Chatsworth, ale mysle, ze Krakow nie jest zly. Albo Wroclaw? (chociaz osobiscie obstaje za Krakowem)
Ja te? bym sie z ch?ci? spotka?a i nawi?za?a nowe znajomo?ci Tylko nie tak od razu bo sobie nowej sukni nie zd??? uszy?
Ja te? bym sie z ch?ci? spotka?a i nawi?za?a nowe znajomo?ci
Tylko nie tak od razu bo sobie nowej sukni nie zd??? uszy?
oj moze lepiej nie szyj... 8O z tego co wiem to chyba nie jestes krawcowa...? jakby to potem wygladalo No offence of kors
O ?esz ty!! Jak ?miesz w?tpi? w moje krawieckie zdolno?ci!!! Jeszcze co? tam pami?tam z lekcji ZPT
no ok ok.. juz sie tak nie goraczkuj ale na ZPT to najwyzej robilismy fartuszki a tu sukienka.. duze wyzwanie... podziw, bo ja bym sie nie brala z motyka na slonce. Ja co najwyzej moge znow zmajstrowac jakiegos Darcy'ego (rysunkowo of kors). Ale staraj sie staraj. Mnie jak juz calkiem odwali to pojde u babci mojej zamowie - kolejny pretekst, zeby jechac do Krakowa
Witam! Widze, ze ze zjazdu calej Polski nic nie wyszlo, ale Aine pisala, ze byly spotkania mniejszych grup. Dlatego ja mam prosbe - jak bedziecie robily spotkanie dla jakies grupy i bedzie to np. Poznan, Wawa, albo inne miasto (im wieksze tym lepszy dojazd) to dajcie znac, chyba po prostu do Was dojade, bo raczej sie nie doczekam spotkania u siebie -_-'.
Hmm spotkanie i by?o i nie...
Po prostu cze?? z nas po zamkni?ciu forum przez Kazika za?o?y?a nowe forum (N&S autenalia, brontenalia itp) i po prostu tutaj ju? nie wracaj?, niestety.
I w ramach nowego forum spotka?y?my si? ju? kilkakrotnie w mnieszym i wi?kszym gronie ( w wakacje do Kraka przyjecha?a ekipa warszawska, ekipa sl?ska posz?a wspólnie na Pachnid?o itp.)
A je?li dojedziesz do Krakowa, to bardzo ch?tnie si? z tob? spotkam, po mie?cie pooprowadzam (o ile nie znasz ) ,m dobra kawe wypijemy i w ogóle...
Je?li kto? by si? przy??czy? - by?oby szalenie mi?o...
Jak tak latem, to si? ch?tnie wybior?. Mam namiary na ca?kiem przyjemne noclegi u sióstr zakonnych w ?agiewnikach (maj? tam domek z pokojami do wynaj?cia. czy?ciutko, milutko - tylko siostra zajmuj?ca si? tym pensjonacikiem jest W?oszk?, wi?c potrzeba cierpliwo?ci, ?eby si? dogada?). W drodze do, albo z Zakopca ch?tnie si? w Krakowie zatrzymam.
Mój Tata zawsze by? przeciwny temu ?ebym gdzie? wyje?d?a?a, ale tym razem si? zgodzi?. Wi?c je?eli spotkanie b?dzie w wakacje to na mnie te? mo?ecie liczy?. Ale gdybym mia?a wybiera? (to chocia? raz by?am w Krakowie z wycieczk?, a we Wroc?awiu jeszcze nigdy) wola?abym Wroc?aw. Mo?e i mam do Wroc?awia 120 km, ale to i tak bli?ej ni? do Krakowa.
ho? do Krakowa to bym sie wybra?a. Ma?o razy by?am, ale wspomnienia mi?e. Jak co? to si? postaram
ja jeszcze tylko dodam, ?e w Kraku oferuj? us?uge przewodnika - mo?e ma?a wycieczka itepe...?
Wprawdzie teoretycznie jest to zabronione - ale sobie poradzim
Dlaczego jest to zabronione???
Jest 12 miast w Polsce (i kilkadziesi?t na ?wiecie ) gdzie nieprofesjonalna us?uga przewodnicka jest nielegalna i zabroniona. W tym w?a?nie Kraków. Jak wspomina?am - teoretycznie jest to zabornione, ale ja nie oprowadzam wycieczek a grupy znajomych. Nie czerpi? te? z tego zysku. Jak wspomina?am - poradzimy sobie
Loana, te noclegi dla wszystkich, czy tylko wybranych?
Maj?c punkt wypadowy (za przyst?pn? cen?) mog?abym zorganizowa? sobie 2-3 dniowy wypad -nie znam Krakowa ,(oprócz przelotu przez rynek-Sukiennice)
To by?o by mi?o po??czyc zwiedzanie ze zlotem (tylko Aine do mnie mów wolno i wyra?nie )
Ostatnio edytowany przez Mag (2007-04-03 12:49:08)
http://www.smkrakow.pl/ - zawsze nocowa?em w klasztorze Norbertanek (te? jest schronisko), ale Oleandry s? bardziej w centrum.
Hmmm, ja mówi? szybko, ale g?o?no i chyba wyra?nie. No cóz, jestem belfrem i pewne nawyki mam
No i gdyby si? okaza?o, ?e zarezerwujecie jakie? 2-3 dni, to i ja je sobie zarezerwuj?
Wówczas mo?na na spokojnie po?azi? po mie?cie, po muzeach, po Kazimierzu.
a jakie s? ceny i lokalizacja u Norbertanek? - dobrze jest zgromadzic wiecej informacji
Dodam jeszcze takie linki:
http://www.hostel.pl/index.php?lang=pol&action=home
http://hotelestudenckie.naszemiasto.pl/o_nas
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2007-04-03 17:10:55)
Hmm, w?a?nie widz?, ?e chyba ju? tam nie ma schroniska... Na stronie PTSMu nie widz?. Jest strona: http://www.norbertanki.w.krakow.pl/ (ul. Ko?ciuszki, tu? nad Wis??). By?em tam lat temu bodaj 10, wida? ?wiat si? zmienia
Mag napisał:
Loana, te noclegi dla wszystkich, czy tylko wybranych?
chyba si? zgubi?am w rozmowie, ale wybaczcie, czytam w przerwie mi?dzy robieniem SP za 2006 i ksi?gowaniem duzej firmy . Jakie noclegi? Jak u mnie we Wrocku to moze byc dla wszystkich, chociaz to zalezy, ile tych wszystkich jest
.
Natomiast wypad do Krakowa to dobry pomysl . Byleby nie byl za drogi. Zbieram kase na slub na wakacje i wiadomo, duzo jej nie bede miala
. Jakies wstepne terminy wypadu? Mi pasuje tylko weekend (moze zahaczac o piatek), najlepiej na przelomie miesiecy, np. kwiecien/maj, maj/czerwiec.
Loana schronisko które zaproponowa?am daje stosunkowo niedrogo posi?ki, a ju? ja Was mog? pozaprowadza? w miejsca gdzie mo?na zje?c i wypi? niedrogo, a dobrze. Ale dzienna dawka na mie?cie (obiad, piffko, kawa, ciacho) to minimum 25-30 z?
Mog? zaprezentowa? kilka knajpek, to sobie wybierzecie
To ja pomyli?am Gerfilda z Anio?kiem- przepraszam
Oczywi?cie dzielny Vasco odpowiedzia? z linkiem
Mam go?ci w d?ugi tydzie? majowy, ale ch?tnie bym si? przejecha?a do Krakowa. Musz? to skonsultowa? merytorycznie
Ostatnio edytowany przez Mag (2007-04-05 12:41:48)
Ja tez bym chetnie zrobi?a sobie wycieczk? do Krakowa, zw?aszcza w tak mi?ym towarzystwie.
Gdyby nie podkre?lano, ?e zjazd tylko 'fanek' , to bym te? zapyta? o termin, cho? raczej nie na kilka dni... Ale Kraków jest na tyle blisko, ?e na dzie? mog? wyskoczy? (cho? to zale?y od terminu).
Ostatnio edytowany przez pak4 (2007-04-05 17:23:16)