Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#76 2006-03-12 14:23:14

AineNiRigani
Użytkownik

Re: Zjazd fanek po raz drugi

A mo?e zobaczymy co wtedy b?d? gra? w kinach?
A domowych projekcji, moze najpierw zrobimy liste, a gdzies miesiac przed spotkaniem zrobi sie ankiete.
Ja proponuje Wichrowe Wzgórza z Mateuszem,
Bridget Jones i To w?a?nie mi?o?? (we przeciwienstwie do innych filmow z Colinem, ten nie znudzi mi si? nigdy:D)
P&P 95 z komentowaniem na bie??co.

Pewnie jeszcze jakies propozycje wrzuc? big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#77 2006-03-12 15:37:12

Margarett
Użytkownik

Z pewno?ci? opowiadam si? za propozycjami Aine, mo?na jeszcze dorzuci? kilka ekranizacji ksi??ek Jane

Marzenia prze?ywane pod wp?ywem chwili trac? ca?y urok przy ich roztrz?saniu

#78 2006-03-12 15:43:56

AineNiRigani
Użytkownik

W zasadzie zebra?yby si? praktycznie wszystkie. Mo?naby zag?osowa? która jest najmniej ogl?dana (zwykle bywaj? to Perswazje).
Albo mo?e jako ?wie?? nowo?? - co? z seriali lub filmów kostiumowych. Tylko ja domagam si? takich które si? dobrze ko?cz?!!!

#79 2006-03-12 16:08:54

Georginia
Użytkownik

Migotko.. Cinema city wywalilo cala konkurencje,mamy tylko jedno gigantyczne kino.Wybacz mi ale Orzel to najbardziej dramatyczne kino w jakim bylam!krzes?a sto?owe,zero spadu wi?c zas?aniaj? ci ekran g?owy innych ludzi....dramat!!!Nie jestem zwolenniczk? masochizmu w kinie...

Co zas si? tyczy filmów na zje?dzie to faktycznie nie ma co zamyka? si? na ca?y dzie?.

S?uchajcie tak w ogóle w maju (19 i 26) organizuje koncerty plenerowe w murach zamku.Mo?e by?cie si? skusi?y na taki termin?Muzyka folkowa np 19 ba?ka?ska, mo?e by? milusio:-)

#80 2006-03-12 16:45:04

GosiaJ
Użytkownik

A mo?e zobaczymy co wtedy b?d? gra? w kinach?
A domowych projekcji, moze najpierw zrobimy liste, a gdzies miesiac przed spotkaniem zrobi sie ankiete.
Ja proponuje Wichrowe Wzgórza z Mateuszem,
Bridget Jones i To w?a?nie mi?o?? (we przeciwienstwie do innych filmow z Colinem, ten nie znudzi mi si? nigdy:D)
P&P 95 z komentowaniem na bie??co.

Na lato (bo o lecie mówimy, prawda?) zapowiadaj? m.in. drug? cz??? "Piratów z Karaibów". Mnie tam pierwsza nie zachwyci?a, ale mozna na Deppa popatrze?, jak kto lubi :-)
Twoje propozycje s? ?wietne :-) Ja dorzuci?abym jeszcze "DiU" 2005 oczywi?cie.

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#81 2006-03-12 17:06:18

AineNiRigani
Użytkownik

Migotko mnie nie chodzi?o o 24-godzinny maraton filmowy, a o mi?y przerywnik. Z tego co zauwa?y?am ka?da z nas lubi kino i filmy, wi?c taki wspólny wypad do kina, albo wieczorna domowa projekcja np P&P 95 lub 2005 z komentowaniem na bie??co to chyba jaka? atrakcja.
Wyobra?cie sobie - klatka po klatce, ulubione sceny, dlaczego ta a nie inna itd.

#82 2006-03-12 17:19:35

Diana
Użytkownik

Bardzo dobre propozycje poda?y?cie do ogl?dania- "Piraci" s? na dodatek w sam raz na takie spotkanie; ja ch?tnie obejrza?abym "Perswazje", a zreszt? zobaczymy...
A jakie macie propozycje odno?nie konsumpcji? Piknik jak w "Emmie" mo?e?

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#83 2006-03-12 17:23:46

AineNiRigani
Użytkownik

Proponuje potrawy w stylu Jane z epoki. Dlatego te kiecki te? by?oby fajnie w?o?y?.

#84 2006-03-12 17:51:41

GosiaJ
Użytkownik

Proponuje potrawy w stylu Jane z epoki. Dlatego te kiecki te? by?oby fajnie w?o?y?.

OK, kiecki do toreb, przepisy pod pach? i wio na Toru? :-) Jakby co, mam "Ksi?g? potraw Jane Austen".

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#85 2006-03-12 19:00:56

AineNiRigani
Użytkownik

Ja te? nie mam, ale jak znajd? chwile czasu zrobie sobie projekt, uszyj? kiecke, wrzuc? kilka haftów.
Hmmm. Jak to prosto brzmi big_smile

#86 2006-03-12 19:13:15

Margarett
Użytkownik

Eh... taki piknik w kieckach, to by by?o co?

#87 2006-03-12 19:22:17

AineNiRigani
Użytkownik

Migotko bijesz rekordy avatarowe, czy szukasz czego? nowego? big_smile
To ju? dzisiaj chyba 4 big_smile

#88 2006-03-12 22:21:52

Kaziuta
Użytkownik

Dobra, dobra, nie tlumacz sie. Juz przepadlo! Alea acta est. wink

Gosiu nie b?d? taka! Przecie? my raki chyba sie rozumiemy bez zb?dnych s?ów?

#89 2006-03-12 22:35:27

Gosia
Użytkownik

Kaziuta, ale to nie znaczy ze nie mozemy siebie czyms zaskoczyc wink

#90 2006-03-13 00:07:48

Kaziuta
Użytkownik

Ale ja naprawd? nie chcia?am Was tak negatywnie :oops: zaskoczy?!!

#91 2006-03-13 10:22:51

Georginia
Użytkownik

Migotko,ja pamietam czasy kiedy byl tylko Orzel i Kopernik:-)mowie tylko,?e Orze? to nie jest wymarzone kino na maratony filmowe...
A propos spotkania jeszcze.Piknik fajna sprawa,zw?aszcza,?e mo?na si? uda? np na zamek dybowski,ewentualnie w rejony mojej katedry gdzie jest piekna alejka z kwitnacymi drzewami,miodzio!
Co z sukienkami?Bo ja mam sporo z haftami i wysokim stanem,takie rozne rozniste,az trudno bedzie sie zdecydowac;-)Tyle ze one sa wygrzebane gdzies w sklepach (trzeba miec oko:-) i nie sa stricto regencyjne,ale kilka jest hmmm.... bardzo epoowych i zblizonych do oryginalnych.
Moze po prostu wyszperajcie cos w sklepikach a la regencja, bo nie kazdy ma szanse sobie uszyc sukienke.tak chyba bedzie najlepiej.

#92 2006-03-13 11:54:07

Mag
Użytkownik

Kochane -Toru? jak najbardziej lol
Termin- my?l? ?e si? wpasuj?- to bedzie weekendowe czy ?ródtygodniowe?
ja optuj? jednak za weekendem!
Co do strojów i fryzury- pas- mam krótk? czupryn? , a regencyjnych kiecek brak, mog? ewentualnie jak?? szuka?, ale nie r?cz?.
Mam nadziej?,?e mnie nie wykluczycie za garderobe?[/url]

GG 6318358

#93 2006-03-13 12:23:48

Caitriona
Użytkownik

OK, kiecki do toreb, przepisy pod pach? i wio na Toru? :-) Jakby co, mam "Ksi?g? potraw Jane Austen".

Oki, na piknik i potrawy si? zgadzam i jestem bardzo za! Ale te kiecki... U mnie b?dzie problem i z szyciem i ze wszystkim wink
A i jeszcze jestem za "Piratami..." big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#94 2006-03-13 14:54:36

Margarett
Użytkownik

Co z sukienkami?Bo ja mam sporo z haftami i wysokim stanem,takie rozne rozniste,az trudno bedzie sie zdecydowac;-)Tyle ze one sa wygrzebane gdzies w sklepach (trzeba miec oko:-) i nie sa stricto regencyjne,ale kilka jest hmmm.... bardzo epoowych i zblizonych do oryginalnych.
Moze po prostu wyszperajcie cos w sklepikach a la regencja, bo nie kazdy ma szanse sobie uszyc sukienke.tak chyba bedzie najlepiej.

W jakim Ty sklepie znalaz?a? takie sukienki??

#95 2006-03-13 15:53:05

Georginia
Użytkownik

wszystkie kiecki s? tzw 'letnie' wi?c mam je w letniej rezydencji,jak pojad? to pstrykn? kilka fotek to zobaczycie jak wygl?daj?.
Co do zakupów to trzeba zna? miejsca,wi?kszo?? tych kiecek jest totalnie nie?yciowa...tzn kupi?am je a potem si? zacz??am zastanawia? gdzie ja w tym b?d? chodzi?,có? pokusa by?a silniejsza....
A ?eby by?o ?mieszniej kupi?am je za grosze, np 30 z?;-) jaka? rzecena akurat by?a

#96 2006-03-13 16:28:33

Margarett
Użytkownik

no có? mo?e jednak warto przej?? si? po sklepach, chocia? w?tpie w znalezienie czegokolwiek :?

#97 2006-03-13 20:14:20

Diana
Użytkownik

No, my?l?, ?e nie musz? by? tak ca?kiem te suknie z epoki. Mo?e troch? w tym stylu, to wystarczy, jak s?dz?. Albo dodatki mog? by? ciekawe.
Jak znam siebie, to w ko?cu rzuc? te kiecki w diab?y i przywdziej? dresik- dla wygody. wink

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#98 2006-03-13 21:31:41

Kaziuta
Użytkownik

Te? mi si? tak wydaje, ?e sko?czy sie na polarku lub dresiku. Bo gdzie mia?yby?my w tych sukniach wyst?pi?? W kinie? W knajpeczce? Na spacerze po Toruniu? Czy na strzelaniu z ?uku?
Suknie sa w tym wypadku chyba troche niepraktyczne.

PS. Dzisiaj grzeba?am po internecie szukaj?c kreacji wieczorowej (wesele) i znalaz?am sukni? bardzo z epoki ale cena mnie powali?a i le?? pod biurkiem do tej pory. UWAGA - 5300 z?!
Tak, tak 5300 nie 530!

#99 2006-03-13 21:36:21

AineNiRigani
Użytkownik

Dziewczyny przecie? nikt nikogo nie zmusza do sukien. Przecie? gdy kto? co? chce - nie ma dla niego przeszkód. Ani krótkie w?osy (ja tez mam w fazie odrastania), ani braki w sklepach czy brak umiej?tno?ci.
Rzuci?am propozycj?, która wcale nie musi by? akceptowana. Mamy si? czu? DOBRZE, prawda? Je?li to oznacza ubranie si? w d?insy, dresik, top, czy te? zgrzebny worek - to tak si? ubieramy. Podejrzewam ?e jedynie naturyzm nie wchodzi w gr?, g?ównie ze wzgl?du na to, ?e b?dziemy si? porusza? w miejscach publicznych.

#100 2006-03-13 21:40:27

Kaziuta
Użytkownik

Alez my sie nie czujemy zmuszane, chcia?yby?my tylko osi?gn?? tzw. konsensus. smile

Stopka forum