Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
A mo?e zobaczymy co wtedy b?d? gra? w kinach?
A domowych projekcji, moze najpierw zrobimy liste, a gdzies miesiac przed spotkaniem zrobi sie ankiete.
Ja proponuje Wichrowe Wzgórza z Mateuszem,
Bridget Jones i To w?a?nie mi?o?? (we przeciwienstwie do innych filmow z Colinem, ten nie znudzi mi si? nigdy:D)
P&P 95 z komentowaniem na bie??co.
Pewnie jeszcze jakies propozycje wrzuc?
Z pewno?ci? opowiadam si? za propozycjami Aine, mo?na jeszcze dorzuci? kilka ekranizacji ksi??ek Jane
W zasadzie zebra?yby si? praktycznie wszystkie. Mo?naby zag?osowa? która jest najmniej ogl?dana (zwykle bywaj? to Perswazje).
Albo mo?e jako ?wie?? nowo?? - co? z seriali lub filmów kostiumowych. Tylko ja domagam si? takich które si? dobrze ko?cz?!!!
Migotko.. Cinema city wywalilo cala konkurencje,mamy tylko jedno gigantyczne kino.Wybacz mi ale Orzel to najbardziej dramatyczne kino w jakim bylam!krzes?a sto?owe,zero spadu wi?c zas?aniaj? ci ekran g?owy innych ludzi....dramat!!!Nie jestem zwolenniczk? masochizmu w kinie...
Co zas si? tyczy filmów na zje?dzie to faktycznie nie ma co zamyka? si? na ca?y dzie?.
S?uchajcie tak w ogóle w maju (19 i 26) organizuje koncerty plenerowe w murach zamku.Mo?e by?cie si? skusi?y na taki termin?Muzyka folkowa np 19 ba?ka?ska, mo?e by? milusio:-)
A mo?e zobaczymy co wtedy b?d? gra? w kinach?
A domowych projekcji, moze najpierw zrobimy liste, a gdzies miesiac przed spotkaniem zrobi sie ankiete.
Ja proponuje Wichrowe Wzgórza z Mateuszem,
Bridget Jones i To w?a?nie mi?o?? (we przeciwienstwie do innych filmow z Colinem, ten nie znudzi mi si? nigdy:D)
P&P 95 z komentowaniem na bie??co.
Na lato (bo o lecie mówimy, prawda?) zapowiadaj? m.in. drug? cz??? "Piratów z Karaibów". Mnie tam pierwsza nie zachwyci?a, ale mozna na Deppa popatrze?, jak kto lubi :-)
Twoje propozycje s? ?wietne :-) Ja dorzuci?abym jeszcze "DiU" 2005 oczywi?cie.
Migotko mnie nie chodzi?o o 24-godzinny maraton filmowy, a o mi?y przerywnik. Z tego co zauwa?y?am ka?da z nas lubi kino i filmy, wi?c taki wspólny wypad do kina, albo wieczorna domowa projekcja np P&P 95 lub 2005 z komentowaniem na bie??co to chyba jaka? atrakcja.
Wyobra?cie sobie - klatka po klatce, ulubione sceny, dlaczego ta a nie inna itd.
Bardzo dobre propozycje poda?y?cie do ogl?dania- "Piraci" s? na dodatek w sam raz na takie spotkanie; ja ch?tnie obejrza?abym "Perswazje", a zreszt? zobaczymy...
A jakie macie propozycje odno?nie konsumpcji? Piknik jak w "Emmie" mo?e?
Proponuje potrawy w stylu Jane z epoki. Dlatego te kiecki te? by?oby fajnie w?o?y?.
Proponuje potrawy w stylu Jane z epoki. Dlatego te kiecki te? by?oby fajnie w?o?y?.
OK, kiecki do toreb, przepisy pod pach? i wio na Toru? :-) Jakby co, mam "Ksi?g? potraw Jane Austen".
Ja te? nie mam, ale jak znajd? chwile czasu zrobie sobie projekt, uszyj? kiecke, wrzuc? kilka haftów.
Hmmm. Jak to prosto brzmi
Eh... taki piknik w kieckach, to by by?o co?
Migotko bijesz rekordy avatarowe, czy szukasz czego? nowego?
To ju? dzisiaj chyba 4
Dobra, dobra, nie tlumacz sie. Juz przepadlo! Alea acta est.
Gosiu nie b?d? taka! Przecie? my raki chyba sie rozumiemy bez zb?dnych s?ów?
Kaziuta, ale to nie znaczy ze nie mozemy siebie czyms zaskoczyc
Ale ja naprawd? nie chcia?am Was tak negatywnie :oops: zaskoczy?!!
Migotko,ja pamietam czasy kiedy byl tylko Orzel i Kopernik:-)mowie tylko,?e Orze? to nie jest wymarzone kino na maratony filmowe...
A propos spotkania jeszcze.Piknik fajna sprawa,zw?aszcza,?e mo?na si? uda? np na zamek dybowski,ewentualnie w rejony mojej katedry gdzie jest piekna alejka z kwitnacymi drzewami,miodzio!
Co z sukienkami?Bo ja mam sporo z haftami i wysokim stanem,takie rozne rozniste,az trudno bedzie sie zdecydowac;-)Tyle ze one sa wygrzebane gdzies w sklepach (trzeba miec oko:-) i nie sa stricto regencyjne,ale kilka jest hmmm.... bardzo epoowych i zblizonych do oryginalnych.
Moze po prostu wyszperajcie cos w sklepikach a la regencja, bo nie kazdy ma szanse sobie uszyc sukienke.tak chyba bedzie najlepiej.
Kochane -Toru? jak najbardziej
Termin- my?l? ?e si? wpasuj?- to bedzie weekendowe czy ?ródtygodniowe?
ja optuj? jednak za weekendem!
Co do strojów i fryzury- pas- mam krótk? czupryn? , a regencyjnych kiecek brak, mog? ewentualnie jak?? szuka?, ale nie r?cz?.
Mam nadziej?,?e mnie nie wykluczycie za garderobe?[/url]
OK, kiecki do toreb, przepisy pod pach? i wio na Toru? :-) Jakby co, mam "Ksi?g? potraw Jane Austen".
Oki, na piknik i potrawy si? zgadzam i jestem bardzo za! Ale te kiecki... U mnie b?dzie problem i z szyciem i ze wszystkim
A i jeszcze jestem za "Piratami..."
Co z sukienkami?Bo ja mam sporo z haftami i wysokim stanem,takie rozne rozniste,az trudno bedzie sie zdecydowac;-)Tyle ze one sa wygrzebane gdzies w sklepach (trzeba miec oko:-) i nie sa stricto regencyjne,ale kilka jest hmmm.... bardzo epoowych i zblizonych do oryginalnych.
Moze po prostu wyszperajcie cos w sklepikach a la regencja, bo nie kazdy ma szanse sobie uszyc sukienke.tak chyba bedzie najlepiej.
W jakim Ty sklepie znalaz?a? takie sukienki??
wszystkie kiecki s? tzw 'letnie' wi?c mam je w letniej rezydencji,jak pojad? to pstrykn? kilka fotek to zobaczycie jak wygl?daj?.
Co do zakupów to trzeba zna? miejsca,wi?kszo?? tych kiecek jest totalnie nie?yciowa...tzn kupi?am je a potem si? zacz??am zastanawia? gdzie ja w tym b?d? chodzi?,có? pokusa by?a silniejsza....
A ?eby by?o ?mieszniej kupi?am je za grosze, np 30 z?;-) jaka? rzecena akurat by?a
no có? mo?e jednak warto przej?? si? po sklepach, chocia? w?tpie w znalezienie czegokolwiek :?
No, my?l?, ?e nie musz? by? tak ca?kiem te suknie z epoki. Mo?e troch? w tym stylu, to wystarczy, jak s?dz?. Albo dodatki mog? by? ciekawe.
Jak znam siebie, to w ko?cu rzuc? te kiecki w diab?y i przywdziej? dresik- dla wygody.
Te? mi si? tak wydaje, ?e sko?czy sie na polarku lub dresiku. Bo gdzie mia?yby?my w tych sukniach wyst?pi?? W kinie? W knajpeczce? Na spacerze po Toruniu? Czy na strzelaniu z ?uku?
Suknie sa w tym wypadku chyba troche niepraktyczne.
PS. Dzisiaj grzeba?am po internecie szukaj?c kreacji wieczorowej (wesele) i znalaz?am sukni? bardzo z epoki ale cena mnie powali?a i le?? pod biurkiem do tej pory. UWAGA - 5300 z?!
Tak, tak 5300 nie 530!
Dziewczyny przecie? nikt nikogo nie zmusza do sukien. Przecie? gdy kto? co? chce - nie ma dla niego przeszkód. Ani krótkie w?osy (ja tez mam w fazie odrastania), ani braki w sklepach czy brak umiej?tno?ci.
Rzuci?am propozycj?, która wcale nie musi by? akceptowana. Mamy si? czu? DOBRZE, prawda? Je?li to oznacza ubranie si? w d?insy, dresik, top, czy te? zgrzebny worek - to tak si? ubieramy. Podejrzewam ?e jedynie naturyzm nie wchodzi w gr?, g?ównie ze wzgl?du na to, ?e b?dziemy si? porusza? w miejscach publicznych.
Alez my sie nie czujemy zmuszane, chcia?yby?my tylko osi?gn?? tzw. konsensus.