Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Zapraszamy wszystkich . Jak napisa? Mike wcze?niej - im nas wi?cej tym lepiej
.
Ja tylko nie jestm pewna, czy Mike zdaje sobie spraw? ile nas mo?e by?
I z ?alem musz? zg?osi?, ?e 16-18 mam wyjazd na konferencj?. Ale je?li zostanie proponowana wcze?niej data 9-11 - to zwalam si? wam na g?owy. Uprzedzam, ?e nie podejmuj? si? byc kierownikiem wycieczki, a b?d? robi? za klasyczn? "blondynk?", która nigdy nic nie wie Czyli mog? si? zgubi? nawet w toalecie.
Ale jak rozumiem ?piworek b?dzie b?dzie bardzo na miejscu, je?li znajdzie si? w naszym baga?u?
Mysle, ze zostajemy przy dacie 9-11 listopada . Nikt nie wie, ile nas bedzie, ale to dobrze, bedzie element niespodzianki
.
Nie ma problemu, po Wroclawiu oprowadzac bedziemy Was Mike i ja . Wy macie nas tylko zaszczycic swa obecnoscia i dobrze sie bawic.
Spiworek bedzie bardzo na miejscu .
ja te? wchodz? ;D
Zgodnie z obietnic? - ciu?am kaseczk?
Cudnie...!!!
I ja si? pisz?, ale si?? rzeczy wstepnie, bo jak to przy dzieciach bywa, mo?e co? wyskoczy?, mo?na nie mie? ich z kim zostawi?, same wiecie, albo si? dowiecie Poniewa? ostatni raz nawali?am, teraz mog? jedynie zpewni?, ?e zrobi? co w mojej mocy, ?eby tym razem si? stawi?
Hm, ja si? zastanawiam...
Loana napisał:
Spiworek bedzie bardzo na miejscu
.
Uprzejmie informuj?, ?e nie posiadam ?piworka i innych tego typu przyborów podró?niczych, bo jestem zasiedzia?ym mieszczuchem podró?uj?cym g?ównie palcem po mapie.
Dorfi, mog? wykombinowa? dla Ciebie drugi egzemplarz takowych cudów techniki turystycznej
Ja si? dowiedzia?am, ?e w weekend 10-11 pracuj? Troch? sie ju? w tych terminach pogubi?am, bo by?o kilka propozycji, ale jesli spotkanie jest w ten weekend, to odpadam znowu niestety...
A nie da si? czego? zaimprowizowa??
A ja tak chcia?am zapyta?..... (tu robi? oczka a'la kot ze Shreka): Czy do Wroc?owiawia mog? zabra? kole?ank?? Jeszcze nie jest do ko?ca na Jane nawrócona, ale D&U95 widzia?a, wi?c to tylko kwestia czasu. Ja b?d? mi? w poci?gu towarzystwo, a na nocne rozmowy to ona zawsze jest gotowa. Powiem wi?cej, chcrakterek to ma co? w stylu Emmy lub troch? bardziej pyskatej Lizzy.
Jak j? znam, to polubicie j? bardziej ni? mnie
Dione - no wiesz? Twojego poczucia humoru nic nie zast?pi. Szczerze mowiac, to jedynie Matula mo?e si? z Tob? równa? i moja kole?anka Becia.
Ja nie mam nic zaprzeciwko
Ja nie mam zadnej kolezanki zainteresowanej nawet czasteczka tworczosci Jane i licze na towarzystwo Dorfi w pociagu...
Apropos - warto by sie chyba zaczac rozgladac za biletem...
Ju? bilet? To chyba tak ma?o spontanicznie, co?
A to porównanie do Matuli... noremalnie mnie pochlebia
noo, jak do stolycy jechalam, okazalo sie ze na TLK trza bylo miesiac wczesniej. No to jakby juz, nie?
Jak ostatnio je?dzi?em do Wroc?awia, z powodzeniem wystarczy? zakup dzie? przed, a i to tylko dlatego, ?e wola?em nie ryzykowa? rano kolejki przed odjazdem. (Ale nie je?dzi?em TLK.)
Inna sprawa, ?e niektóre poci?gi na tej trasie potrafi? by? prze?adowane.
Ja na TLK do tej pory kupowa?em z 10 min. przed odjazdem. Albo si? co? pozmienia?o, albo macie jakie? oblegane trasy...
Zalezy od tego gdzie i kiedy sie jedzie. Zwykle sa rezerwacje na miesiac przed. mozna tez kupic na zasadzie "last minute" na pol godziny przed odjazdem - ale wole nie ryzykowac...
Pak,mam dwa pytania - ile kosztowal Cie przejazd z Gliwic (bo mam mniej wiecej podobny kilometrarz) i czy bedziesz?
Zgadzam sie z Aine, ze na TKL lepiej kupowac wczesniej bilet.
Data imprezy to!!!9-11 listopada!!!
Fringillo, jestes pewna, ze masz wtedy prace??? Przeciez to swieto narodowe!!! (I mean 11.11)
Dione, mozesz przyjechac z kolezanka, nie widze problemu . Na razie nie widze, zeby jakies tlumy walily na nasze spotkanie
.
Loano, wrocilas i sie nie meldujesz? No jak tak mozna? A jak Kreta? Stoi jeszcze? (czy moze plywa...)
No Loana czekamy na relacj?, a we Wroc?awiu to mo?e, jakie? fotki nam poka?esz?
Mysle, ze relacje zdam Wam we Wrocku na pewno, bo strony do tego czasu nie przygotuje. Na razie zbieram sie po powrocie (w pracy nie wiem, gdzie rece wlozyc; w domu balagan po ratowaniu parkietu i przenosinach akwarium; dostalam winogrona i trzeba je przerobic...;a na koniec popsulo mi sie auto ;_; ), wole natomiast w wolnych chwilach przygotowac sie do Waszego przyjazdu, tzn. ulozyc plan zwiedzania, posilki (tzn. wyposa?yc kuchnie Mike) oraz noclegi. Juz sie nie moge doczekac, kiedy przyjedzecie!
Jeju czuj? si? jak VIP
Swojego ch?opa zaczn? urabia? dopiero w przysz?ym tygodniu. Na razie nie jest w zbyt dobrym humorze, bo dopiero wróci?am z 3-dniowej konferencji