Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
AineNiRigani napisał:
Dione - u mnie ci?gle finanse si? k?aniaj?.
To przemy?l spraw? i jakby? chcia?a na wystaw? przyjecha?, to daj zna?.
Dione, ja bym CHCIA?A wsz?dzie - i do Loany i do Ciebie. Do ko?ca roku ci??ko mi b?dzie co? wysup?a?, ale gdyby by?a perspektywa zjazdu w listopadzie, mog? ju? zacz?c sk?ada?.
To zg?aszam projekt spotkania w listopadzie. Kto ch?tny?
a mo?e by tak wynaj?c jaki? domek gdziesik? Zjazd by?by dwudniowny - na ten przyk?ad, z nocnymi pogaduszkami.
A przecie? noc? najlepiej sie pogaduchowywuje...
Ja zawsze ch?tna, je?li okoliczno?ci pozwol? Tylko dok?adniejsz? dat? (pocz?tek/po?owa listopada?) i miejsce trzeba powoli ustala?. Z Loan? proponujemy Wroc?aw, Dione rozumiem Olsztyn (?), Aine - gdziesik
Kto? ma jeszcze jakie? propozycje, czy wybieramy z powy?szych?
Ja mo?e niekoniecznie sam Olsztyn. Domek mo?na wynaj?? w sercu Mazur nad jeziorkiem, co by nas ptaszory budzi?y.
Piekno przyrody jesiennej kusi niezwykle, ale ale czy w listopadzie nie bedzie nad jeziorem za zimno? Przyznaje - nie znam sie i mo?e to g?upie pytanie?
Aaa ... to wszystko zale?y, czy domek jest z ogrzewaniem, czy nie Lecz kurta?ka i d?ugie spodnie s? absolutnie wskazane.
Za Wroc?awiem jest to, ze dzieki wielkiej uprzejmosci Mikeusza, jestesmy w stanie zapewnic darmowy nocleg . W bloku, w mieszkaniu (5 pokoi), ale za darmo
. Czyli wycieczka kosztowalaby tyle co przejazd i jedzonko. Dajcie znac, czy pasowaloby Wam takie rozwiazanie. I na kiedy?
Ja (zgodnie z tym co pisze Elbereth ) pojad? wsz?dzie
Ani we Wroc?awiu, ani na Mazurach to mnie jeszcze nie widzieli. Dostosuj? si? do ka?dej opcji (no mo?e morze nie wchodzi w gr? )
Hmm, mnie te? tam nie widzieli. W takim razie zaczn? urabia? m??a, ?eby zgodzi? si? zosta? sam z Micha?em.
Ochchch... zacz??am nabiera? ochoty na przy??czenie si?... mnie te? tam wsz?dzie jeszcze nie widzieli ;P
Dorufji - kobnieczbnie. Pofjedzievmty ruazevm!!!
Zaczbnifj ruruabniac fjruz tyeruaz, do listyopada tyruocghe czasru fjesty, tyo vmoze sie ruda
Aine (tu emota padaj?ca na pysk ze zdziwienia) w jakim j?zyku piszesz??
Ale chyba nie jest ze mn? tak ?le, bo zrozumia?am
A mi si? ta awaria klawiatury Aine coraz bardziej podoba. To?to prawie generator poezji I jaki trening umys?owy dla czytelnika
Ja przyznaj?, ?e sie poddaje.
Weszlam na ustawienia klawiatury, jezyk jest prawidlowo ustawiony. Cholera wie o co mu chodzi...
A przecie? ja nie wytrzymuj? w domu i odpisuj? na tej mojej cherlawej klawiaturze. Nie zawsze mam mnozliwosc wskoczenia na neta w pracy.
Polska klawiatura ma zwykle dwa warianty. Gdyby 'x' zamienia?o z 'z' to by?by znak, ?e o to chodzi i nale?y zmienia? w ustawieniach... Ale wyra?nie masz inny problem. A nie masz drugiej klawiatury na prób?? Czy to ca?y czas tak ?le dzia?a, czy s? przerwy na dobre funkcjonowanie.
Nie widz? w tym regu?y, cho? oczywi?cie wida? jakie literki si? ??cz?: f-j; r-u, b-n, v-m, t-y i c-g. O dziwo, kolejno?? nie ma znaczenia. Czy?by co? si? porobi?o w ?rodku i 'po??czy?o' te przyciski??? Albo gdzie? po drodze jakie? dwa kabelki? Czy z du?ymi literami jest to samo?
Z wielkimi lietrami jest identycznie. Regu?a jest taka, ze oprócz w?a?ciwej litery wystukuje mi ta ktora jest obok. Nie dzieje sie tak caly czas. Po kilku godzinach pracy kompa jest gorzej - niektore litery w ogole nie dzialaja.
Klawiatura jest nowa, ma kilka miesi?cy - maksymalnie 3. Rzeczywiscie zaczelo sie tak dziac po odlaczeniu i ponownym wlaczeniu wszystkich urzadzen peryferyjnych, w tym rowniez i klawiatury.
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2007-07-27 10:31:33)
Nie bezpo?rednio obok z wyj?tkiem pary b-n. Te? o tym my?la?em Nie s? to te? s?siedzi w kodzie ASCII, niezale?nie od rozpatrywanego bitu, wi?c... nie wiem... ?acz? si? klawisze stosunkowo bliskie, le??ce w ?rodkowej cz??ci klawiatruy, dlatego szuka?bym jakiego? problemu elektrycznego... Ale nie wiem... Typuj? jednak z du?? doz? prawdopodobie?stwa problem jest po stronie klawiatury a nie komputera, czy chodz?cego na nim oprogramowania.
PS.
Zaraz, zaraz -- 3 miesi?ce? A mo?e masz gwarancj?? Bo obstawiam problem sprz?towy.
Ostatnio edytowany przez pak4 (2007-07-27 11:16:10)
Przyjezdzajcie jak najliczniej! xD Bedzie znowu, jak w Krakowie... xD
Ostatnio edytowany przez Mike Moriarty (2007-07-27 13:28:46)
Mike Moriarty napisał:
Bedzie znowu, jak w Krakowie... xD
Ty pójdziesz spa?, a my wypijemy kilka butelek likieru? Dla mnie super!
Ostatnio edytowany przez elbereth (2007-07-27 15:13:49)
elbereth napisał:
Mike Moriarty napisał:
Bedzie znowu, jak w Krakowie... xD
Ty pójdziesz spa?, a my wypijemy kilka butelek likieru? Dla mnie super!
![]()
We Wrocku u mnie te? mo?na spa?, nie mam wprawdzie pi?ciu pokoi, a jedynie dwa, ale zawsze co? i likerów te? nie pijam, ale....jakie? winko, co? tam jeszcze, i ... zestaw do wykonania kamikadze (...) si? znajdzie.
W ogóle to zauwa?y?am, ?e to jedyny w?tek, w którym si? udzielam ostatnio....
To znaczy decyzja podj?ta: widzimy si? we Wroc?awiu.
A kiedy?
Ja mam najdalej :' musz? najszybciej wyjecha?.
Jak uda mi si? zachomikowa? przed rodzink?, to Tokaja z W?gier przywioz?