Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
PS.
Na każdym komputerze są inne czcionki w prezentacji Powinny takie 'pisane' się pokazywać.
PS(2).
Można wyeksportować prezentację do JPGów lub PNG i tak udostępnić wszystkim, nawet tym, którzy nie mają PowerPointa, czy OpenOffice'a i nie chcą ściągać takiego pliku na komputer.
Właśnie obejrzałam prezentację z Krakowa. Aine.... cudeńko.
pak4 napisa³:
Można wyeksportować prezentację do JPGów lub PNG i tak udostępnić wszystkim, nawet tym, którzy nie mają PowerPointa, czy OpenOffice'a i nie chcą ściągać takiego pliku na komputer.
Åšwietny pomysl, zamiast prezentacji - fotostory
Nad strona techniczna czuwal Pak, to jemu nalezy sie gleboki poklon. Ja tylko teksciki napisalam i zdjecia wrzucilam...
Tylko
Skoro rozróżniamy 'copryrighty', to prezentacja jest autorstwa Aine.
Ja 'poprawiłem' jeden obrazek, wstawiłem obrazki tła, a po konwersji, gdy to było konieczne, od nowa ustawiłem opcje animacji. I tyle
Dzięki wielkie Pak! Właśnie się ściąga, więc zaraz obejrzę.
Pak, Aine, juz się nie licytujcie, kto się bardziej napracował. Ja swą glowę (dziś wyjątkowo roztrzepana) skłaniam przed obojgiem.
Tak moze wracajac lekko do tematu watku chcialabym zaprosic na grilla, ktorego organizuje 21 lipca (czyli w ta sobote) nad Odra . Kto moze niech przyjdzie
.
Jak ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt, podam szczegoly gdzie, o ktorej itp .
kochana - zainteresowana jestem, ale nie wyrobie finansowo. Kiedy bedzie kolejny grill?
Tak w ogole moze bysmy zrobili jakas forumowa impreze - date ustalic z dwumiesiecznym wyprzedzeniem, zrobic skladki na zarcie i napoje.
HÄ™?
Tylko to ustalenie daty - z wyprzedzeniem bardzo prosze...
Za malo zarabiam, zebym mogla sobie pozwolic na taki gwaltowny wydatek.
Juz zacznij zbierac . A czy Ty czasem nie wyjezdzasz niedlugo? Bo ja wole poczekac ze spotkaniem na Twoj powrot
.
Kolejne spotkanie z grillem bedzie w sierpniu, ale daty dokladnie nie podam teraz.
Co do mnie, trudno mi cos w tej chwili ustalac, ale juz wstepnie wiem, ze miedzy 22 wrzesnia a poczatkiem pazdziernika bede sie urlopowac, czyli wtedy odpadam. Ale mozna zrobic spotkanie w pazdzierniku lub na koniec sierpnia. Jakies propozycje gdzie i kiedy?
Impreza? Andrzejki? Sylwester? Czasu jest dużo, można po złotówce zbierać, jak by się uprzeć...Albo jakoś w tym terminie, myślę, że wszyscy dadzą radę coś zaoszczędzić
Loano, wpadłabym do Ciebie na grill nad Odrę, nawet mam w końcu trochę wolnego czasu, o dziwo, ale dziś zaczyna się festiwal filmowy Era Nowe Horyzonty i w sobotę lecą niezłe filmy... Muszę iść... Ale może uda się nam kiedyś wyskoczyć na kawkę, w końcu mieszkamy w tej samej wiosce;) pozdrawiam
Zgadzam sie, musimy sie w koncu spotkac. A mozna wiedziec, w jakiej czesci Wro mieszkasz? Ja jestem z Maślic .
W sobote caly dzien bedziesz zajeta? Grill jest od 15 do wieczora, mozesz mimo wszystko mozesz wpasc ?
Akurat sobota, poniedziałek i... 27(nie pamietam jaki to dzień tygodnia) mam przeznaczone na festiwal, znajomi stawali na głowie, żeby dostać bilety na niektóre filmy, i jeśli nie pójdę, to może być ze mną tragicznie... szkoda, że po prostu nie wiedziałam wcześniej (może przeoczyłam gdzieś Twoje ogłoszenie, bo jestem tu rzadko), bo bym to jakoś inaczej poustawiała. A mieszkam na osiedlu Szczepin (koło bunkra i nowej Astry, kiedyś zwanej TGG). Spory kawałek od Maślic, ale to nadal to samo miasto:)
Oj..... Żebym wiedziała wcześniej, to bym dopodróżowała na jutro. Ale już mnie koleżanka na koncert zaangażowała.
Natomiast polecam się na następny grill, tylko tak żebym wiedziała ze dwa tygodnie wcześniej, no choć tydzień.
Jestem za ostatnim weekendem sierpnia, lub wrzesień (byle nie 22-gi, bo robimy wystawę grzybów w Olsztynie - tak wogóle zapraszam, będzie całkiem czaderska - linka może wlepię).
Megg, Szczepin jest blisko, codziennie kolo niego przejezdzam w drodze do pracy (pracuje blisko placu Jana Pawła II) .
Nie ma problemu, o nastepnym spotkaniu dam Ci znac wczesniej, na maila, zebys wiedziala i mogla sie ustawic. Baw sie dobrze na festiwalu. Rok temu bylam na jednym filmie i byl okropny . Ale slyszalam pozytywne opinie
.
To wklejam zaproszenie na wystawę grzybów:
http://www.uwm.edu.pl/mikologia/wydarze … ystawa.htm
Loano wyjezdzam, ale tylko na dwa tygodnie - w pazdzierniku.
Przedluzono mi umowe, ale przyznaje szczerze - za najnizsza krajowa to zbyt czesto sobie nie popodrozuje. No i bede sie rozgladac dalej, ale juz bez czarnego widma na karku.
Planuje tez isc na studia znowu. Cholera wie po co, ale ide...
Ogolnie rzecz biorac i sylwester i andrzejki mi pasujÄ…. Moznaby wynajac domek w gorach, albo po prostu jakas impreze zorganizowac.
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2007-07-20 16:29:02)
Dione - a wiesz, ze bym sie z mila checia wybrala? Zawszemnie te tematy interesowały.
Dziekuje Elbereth za jej nieoceniona obecnosc na grillu i na spotkaniu potem . Super sie bawilam i bardzo sie ciesze, ze Elbereth przyjechala.
Dam Ci znac Elbereth jak ustalimy z siostra, kiedy idziemy do kina na Harrego, ok?
Oczywiscie dam Ci znac wczesniej .
Loano, to ja dziękuję za zaproszenie, za pyszne kiełbaski (i wszelkie dodatki do nich ), za degustację weselnych likierów i przede wszystkim za wspaniale spędzony czas! Teraz czekam tylko na zdjęcia.
Specjalne podziękowania dla Mike'a pełniącego obowiązki szofera Mike, jeśli masz tam gdzieś pod ręką rękawiczkę, przyjmij ucałowanie w dłoń
W spr. kina proszę o info na oba nr-y, bo nie wiem, którego akurat będę używać A, i przypomnij siostrze o wysłaniu HP7 dla mnie na majla.
PS. Tytułem usprawiedliwienia - żeby nie było że offtopujemy Z wczorajszego grila u Loany niechcący zrobiło się spotkanie fanowskie - mimo, że forumowiczów była zaledzwie trójka, Jane Austen wciąż się w rozmowach przewijała. Trzeba było np. wytłumaczyć dyletantom, kim jest Mr. Darcy, która ekranizacja P&P jest najlepsza (i po co kręcić ich aż tyle
) oraz dlaczego fanki J.A. to... alkoholiczki
PPS. Proponawana data kolejnego fanowskiego spotkania - koniec października! Co Wy na to?
Ostatnio edytowany przez elbereth (2007-07-22 19:04:07)
Nie przyjmuje od dam pocalunkow w dlon, nie jestem biskupem... ;-) Zwlaszcza, ze cala przyjemnosc byla jednak po mojej stronie. ;-)
pod koniec października najprawdopodobniej bede w Irlandii.
A nie moze byc poczatek-połowa listopada?
w sumie moze byc? ale moze ustalmy juz date, co?
proponujemy tym razem Wroclaw, ale jestesmy otwarte na propozycje
AineNiRigani napisa³:
Dione - a wiesz, ze bym sie z mila checia wybrala? Zawszemnie te tematy interesowały.
Zapraszam serdecznie i myślę, że jakiś kącik do zdrzemnięcia się znajdzie Ale jeśli chodzi o zwiedzanie miasta, to służe ale jedynie 23-go, a w dniu wystawy dopiero po jej zakończeniu. Będę robić za "obsługę".
Zaś co do spotkania..... gdzie i kiedy? Zapraszam na północ, ale jak trzeba pakuję plecaczek i jadę na południe.
Dione - u mnie ciągle finanse się kłaniają.
A ja się nie ruszam poza Kraków, bo moje dziecię beze mnie nie uśnie