Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
No to mamy maly problem - wyglada na to, ze tylko 4 osoby beda nocowaly. To wychodzi 44zl za nocleg. Nie jest to ciagle jakas powalajaca kwota, wiec mysle, ze mozemy ja lykn?c . Jesli zgodzimy sie na dokoptowanie nam innych osob, to wyjdzie nawet taniej. Ale jesli ta kwota Wam nie pasuje - dajcie znac, jeszcze jest chwila, mozna pomyslec.
Juz postanowilam - bede jechala pociagiem, ktory wyrusza z Wrocka o 2, a jest w Krakowie po 7. Aine, czy wiesz, gdzie moglibysmy sie spotkac?
U mnie tez si? troszk? plany skomplikowa?y.
.........................
Ale dojad?
Tylko troch? pó?niej ni? planow?am. Nie dam rady si? wyrwa? w piatek, wi?c najwcze?niej mog? wyjecha? w sobot?. Najpó?niej dotr? na 15.30, ale postrawdzam jeszze InterCity z W-wy, wi?c mo?e uda mi si? by? wcze?niej.
kurcze posta mi wcielo ...
Ja proponuje Plac Matejki z Pomnikiem Grunwaldzkim (od Basztowej po prawej stronie)
Blisko z Dworca, ?atwo trafi?, no i tutaj rozpoczelaby sie nasza trasa ko?ció? ?w. Floriana to pocz?tek Drogi Królewskiej)
Ja dodam tylko, ze mam rozwalonego kompa i ograniczon? mo?liwosc sledzenia watku i umawianaia sie.
Powtarzam moj namber telefonu 506961806 i wrzucam maila - rijannon@o2.pl oraz fearn@wp.pl
?atwiej mi w pracy sprawdzi? poczt?, ni? wejsc na forum...
Co do spotkania: widz?, ?e prawie ka?da osoba dociera o innej godzinie. Przyda?by si? plan spotkania.
Ja ze swojej strony deklaruje 9:30, czyli przed otwarciem muzeów.
Czartoryscy s? otwarci od 10 do 19 w sobot?. I jest co? o 'portretach kobiet'.
Za to sukiennice w remoncie
Gmach G?ówny MN jak Czartoryscy (czy komu? si? chce tam wybiera?? ja si? zwykle wybieram jak mam okazj?, ale kto co lubi...).
Muzeum Narodowe mia?o piekn? wystaw? broni - to fakt, ale mimo wszystko proponuje dac sobie spokoj.
Mamy za ma?o czasu - tak naprawd?...
Ja nie wiem jeszcze dok?adnie kiedy b?d?, ale mog? si? dostosowac (dojazd do Kraka mam stosunkowo dobry, gorzej z powrotem),
Loana: od 7 w sobot? do niedzieli?
Dione: od 15:30 w sobot??
PAK4: od 9:30 do 17:30 (a co? poczekam na Dione )
Elbereth:??
Dorfi:?? jako Krakowianka zdecyduje po og?oszeniu planów?
Aine obiecuje si? dostosowa?.
Start: Plac Matejki, pod pomnikiem Grunwaldzkim.
Ale, o której? Nie ma sensu przed 9:45 (Czartoryscy od 10-tej).
Ja przyjad? z koleg?, bedziemy okolo 8 juz na miejscu. Oprocz tego kolezanka Realmofzaterra dojedzie kolo 10.
Proponuje, zebysmy wystartowali kolo 10 i zaczeli zwiedzac, a po drodze bedziemy zbierali nastepne osoby, co?
Mozemy zaczac od 10 z Czartoryskimi, ustawimy sie tak, zeby w okolicach 15:30 odebrac Dorfi z Dworca i dalej zwiedzac. Niech reszta dziewczyn sie wypowie, kiedy bedzie.
Aine, mozesz byc prosze kolo 9:30? Tak jak Pak4? To o 10 odebralibysmy Kitane (Realmofzaterra ma tutaj jako ksywke, ale nie moge sie przestawic ) i poszlibysmy na tych Czartoryskich.
Dione i Dorfi, moglybyscie prosze wyslac mi na priva (Joanna.Loana+gmail.com - zamiast plusa oczywiscie jest @, dalam + zeby boty nie czytaly tego maila, jeszcze nie jest zaspamowany -_-') swoje numery telefonow? I Pak4 ewentualnie? Zebysmy zawsze mogli sie dzwonic, gdyby cos sie zmienialo. Moj numer macie wczesniej podany, zapiszcie sobie prosze .
pak4 napisał:
PAK4: od 9:30 do 17:30 (a co? poczekam na Dione)
Bed? chyba wcze?niej - mam jakis intercity z W-wy o 10tej, wi?c planowo powinnam by? na dworcu g?ównym w Krakowie o 12.50. Telefon zaraz prze?l? na maile Loany i Aine (Jako? nie czuj? si? pewnie podaj?c na forum)
Pak wzruszy?e? mnie, ze zaczekasz
Dorfi z dworca odbiera? nie trzeba, bo na dworzec mam nie po drodze
Zjawi? si? na Placu Matejki, tylko ustalcie konkretn? godzin?.
W sobot? mam wolne przedpo?udnie i po?udnie. O 16 musz? by? gdzie indziej - spotkanie robótkowe (mo?e kto? si? ze mn? wybierze? Loana co Ty na to?)
Hmmm, to ciekawe nawet. Ale z drugiej strony, musielibysmy podzielic sie na grupy. Jedna poszlaby cos zwiedzac dalej, a druga (np. ja ) poszlaby na robotki. Co Wy na to? Pasuje Wam???
Godzina spotkania na Placu Matejki jest o 9:30-10:00 (tzn. w tym czasie sie zbieramy). Pasuje?
A mnie z tego dwora odbierzecie? Czy mam Was po mie?cie szuka??
Pytania do Kierowniczki wycieczki uprasza si? kierowa? mejlem
A tak powa?nie -- my?l?, ?e bior?c pod uwag? czasy obecnosci, do?? rozs?dne by?oby zwiedzanie od 10 do 12:30, potem poszukanie jakiej? "przystani" w (szeroko rozumianym) pobli?u dworca, na obiad i rozmowy (przy tej okazji mo?na by odebra? Dione), a potem rozej?cie si? na dalsze zwiedzanie lub spotkanie robótkowe.
PS.
Tak wci?? si? zastanawiam -- troch? to wracanie pod dworzec b?dzie niewygodne -- lepiej by?oby zrobi? przystanek bli?ej Wawelu.
Ostatnio edytowany przez pak4 (2007-05-24 18:40:04)
Je?li do 12.50 b?dziemy kr?ci? si? w okolicach Rynku, to na dworzec nie b?dzie tak strasznie daleko. Potem mo?emy i?? gdzie? co? zje?? a potem na Wawel. Albo odwrotnie: najpierw na Wawel a potem na obiad. Nie jestem pewna, ale tam chyba wpuszczaj? do 15-ej.
A mo?e Wawel prze?o?y? na niedziel?? Kiedy? w niedziele by? wst?p wolny. Nie wiem jak jest teraz, bo dawno nie by?am.
Maj? by? straszne upa?y, to mo?e zafundujemy sobie rejs po Wi?le? Nie jest zbyt d?ugi, bo p?ynie si? spod Wawelu na Salwator i z powrotem. Jakie? 1,5 miesi?ca temu kosztowa?o to 12 z?. Nie wiem czy teraz z racji rozpocz?cia sezonu turystycznego ceny nie posz?y w gór?.
A tak z innej beczki. Jak si? rozpoznamy? Nie znam ?adnej z Was.
ró?a lub express popo?udniowy w r?ku, Dorfi
przepraszam, ?e si? tak wtr?cam bez pardonu, ale sobie obserwuj? Wasze umawianie Bawcie si? dobrze
Ja te? obserwuj? i zieleniej? z zazdro?ci Chocia? atmosfer? przygotowa? cz?ek nasi?knie....
Do 12:50 kr?ci? si? w okolicach Rynku? Niby mo?na...
Ró?a, albo Ekspres Popo?udniowy? To mo?e lepiej dowolna powie?? Jane Austen do r?ki?
To rozumiem, ze jak b?d? wysiada? z poci?gu powita mnie grupka z ksi??kami JA w ?apkach
pak4 napisał:
PAK4: od 9:30 do 17:30 (a co? poczekam na Dione)
B?d? o 7:23, wzgl?dnie o 10:20 (ale raczej postaram si? przyjecha? tym wcze?niejszym). Loano, poniewa? Ty b?dziesz ok. 8:00, to my?l?, ?e mo?emy umówi? si? jako? na dworcu. Twój nr mam, wi?c jak dojad? to b?d? dzwoni?, ok?
pak4 napisał:
Ró?a, albo Ekspres Popo?udniowy? To mo?e lepiej dowolna powie?? Jane Austen do r?ki?
Zobacz? czy uda mi si? wypo?yczy? Austen (moja kolekcja obecnie jest 350 km ode mnie)
W takim razie w okolicach godz. 10 pod pomnikiem b?d? czyta? sobie "Perswazje"
No to jestem w drodze. Przystanek na trasie: Pozna?. Jeszcze tylko nieca?e 12 godzin do naszego spotkania
To ju? jutro? Och, dziewczyny, i ch?opaki udanego spotkania
No tak mam uziemionego kompa w pracy z tym jakos nie bardzo mozna, teraz molestuje przyjaciolke i jej laptoka
Ja pewnie bede miec roze, ew moche machac Tolkienem
Plecak spakowany (Perswazje na powitanie, a co? zgrabne s?! A czyta? to b?d? swojego licealnego polonist?, bo powie?? napisa? i czyta? mi wypada ). Za 20 minut wyruszam.
Nikt sobie nie zastrzega?, ?e zdj?cia ma nie by?, wi?c jest -- uczestnicy Zlotu Krakowskiego (z moim wyj?tkiem, bo ja fotografowa?em):
Pozdrowienia dla Uczestników!
PS. Reszta zdj?? w poniedzia?ek, bo z pracy mam lepsze ??cze.
Ostatnio edytowany przez pak4 (2007-05-26 20:04:56)