Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ja si? dostosuj? do wszystkiego. Je?li mam by? w piatek to b?d? tak kolo 22-giej, je?li w sobote to w okolicach 15-tej. Mam te? poci?g nocny i jestem w Kraku oko?o 9-tej, ale sama za ?adne skarby nie pojad? nocnym poci?giem. No chyba ?e jeszcze kto? jedzie z Olsztyna lub okolic (jak Gda?sk czy Bia?ystok)
Kiedy? w niedzielne dopo?udnia na Wawelu rozdawali darmowe bilety. Mo?e dalej tak jest? I ka?da grupa by?a z przewodnikiem.
W ka?dym razie jak nas tyle b?dzie to mo?e uda si? za?apa? na bilety grupowe w innych muzeach?
Dione, a ja mam inn? propozycj? . B?d? jecha?a nocnym poci?giem z Wroc?awia do Krakowa. A poci?gi z Gda?ska zwykle przeje?d?aj? przez Wrocek. Wi?c mo?e przyjecha?aby? w pi?tek do mnie do Wroc?awia i razem pojecha?yby?my nocnym do Krakowa, co? By?yby?my na rano w Krakowie
.
Dzwonie dzisiaj zobaczy?, co z tym 7osobowym pokojem. Dam znac jak sie dowiem.
Oki, zadzwoni?am i zarezerowa?am. Z moich oblicze? wynika, ze mamy 4 osoby pewne (a jesli nie macie nic przeciwko, to jeszcze moj kolega chce jechac i nie boi sie spac w pokoju pelnym dziewczyn ), wiec cena za nocleg nie powinna przekroczyc 45zl. A jak sie zgodzimy na dokoptowanie nam obcych osob, to nawet taniej.
Zarezerwowa?am pokój 7osobowy tutaj: http://bydgoska.bratniak.krakow.pl/html/ na noc 26/27 maja. Je?li chodzi o noc z pi?tku na sobot?, to nadal nie jestem pewna, na ile osob mam rezerwowac. Jak sie w koncu to ustali, to sie zarezerwuje pokoj mniejszy i te dziewczyny, ktore tam beda spaly, beda sie potem mogly do nas przeniesc.
Tutaj jest mój telefon: 609*588*933. O wszelkie szczegoly mozna pytac mnie mailowo lub telefonicznie. Zaznaczam, ze bardzo powaznie traktuje ten wyjazd i licze na to, ze rowniez zostane potraktowana powaznie .
Aine, bardzo prosze Ci?, zebys zrobila nam ogolna wycene wycieczki. Wez prosze pod uwage (jesli znasz ceny oczywiscie) koszty przejazdow na miejscu, tzn. tramwaje i autobusy. Masz moze mape Krakowa? Jak nie, to ja sobie na miejscu kupie.
Jesli chodzi o dojazd do hostelu to wysle Wam mapke, ktora dostane, z zaznaczonym dojazdem.
Pozdrawiam!
Dziewczyny, ja jednak przyjade w sobote rano. Zawsze to jeden nocleg poza domem mniej, co jest istotne ze wzgl?du na dzieci i kas? Poci?gi z warszawy do Krakowa mam niemal co godzin?, wi?c w zalezno?ci od waszych planów i grafiku mojego m?za jakis ranny wybiore, to tylko nieca?e trzy godziny. Tylko te ceny biletów
Aine, a jak z twoj? sobotni? wizyt? w Warszawie? Ja pracuje, obs?uguje Kongres rodzin, ale na pewno uda mi sie wygospodarowac czas na spotkanko z tob?. Daj zna?.
Ostatnio edytowany przez fringilla (2007-05-09 15:33:27)
Loana napisał:
Dione, a ja mam inn? propozycj?
. B?d? jecha?a nocnym poci?giem z Wroc?awia do Krakowa. A poci?gi z Gda?ska zwykle przeje?d?aj? przez Wrocek. Wi?c mo?e przyjecha?aby? w pi?tek do mnie do Wroc?awia i razem pojecha?yby?my nocnym do Krakowa, co? By?yby?my na rano w Krakowie
.
Dzwonie dzisiaj zobaczy?, co z tym 7osobowym pokojem. Dam znac jak sie dowiem.
To tylko posprawdzam jaki mam dojazd do Wroc?awia i si? odezw?.
Mam co? o 13:20. Mog? dojecha? na 20:58. Tylko musz? cennik posprawdza?. Loana zspisa?am sobie Twój numerek tel. , wi?c jak b?d? wiedzia?a wi?ccej to si? odezw?.
Fringillo, przyznaje szczerze - nie wiem.
Mam duze problemy z polaczeniami (albo za drogo, albo pora kretynska).
Rzuc mi strzalke na numer 506961806, zebym byla z Toba w kontakcie (bo jutro pewnie prosto po pracy bede jechac, wiec do kompa sie nie dobiore)
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2007-05-10 18:33:22)
ja w takim razie sie dostosuje - moge byc w sobote, w godzinach popoludniowych. wszelkie plany wycieczkowe tez mi pasuja w razie czego: 889188247
ps.przepraszam za brak polskich znakow, klawiatura mi fiksuje
Czy mi si? wydaje, czy lista do Krakowa si? troch? wyd?u?y?a?
Dione
Fringilla
Aine
Loana
Elbereth
Pak (?)
Dorfi*
o kim? zapomnia?am?
* ju? uzupe?ni?am
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2007-05-15 20:08:20)
Ja na 75%. Dojazd mia?bym OK (rano o 9:07 w Krakowie (dworzec), wyjazd 14:20, wzgl?dnie 17:45).
Czyli pak4 nie nocuje? Czy wyjazd w niedziele masz?
Ze mna mozliwe, ze pojawi si? jeszcze jedna kolezanka i kolega, ale nie s? pewni, wiec ich nie podaje na razie.
Mam potwierdzona rezerwacje pokoju 7osobowego, mam nadzieje, ze bedzie nas tyle, zeby sie to oplacilo .
Aine, jak tam plan wycieczek? Masz juz cos?
Pozdrawiam!
Nie -- nie nocuj?. "Nie mog? przeci?ga? w domu struny" -- ?e powiem prawie jak Marija.
Loana, jak mo?esz!!!
Plan wycieczki jest gotowy niemal od 1,5 mies (jak tylko pad?o has?o)
Proponuj? Drog? Królewsk?, tylko nadal nie wiem jak z muzeami - chcecie? Oczywiscie nie wszystki - te najwazniejsze - Czartoryskich, Sukiennice, mo?e Zamek (jak sie uda - ale tam jest ci??ko si? dosta? i do?? droga op?ata jest). Dzwon Zygmunta z panoram? Krakowa
Proponuj? wycieczk? z rana, bo potem jak juz siadziemy - to sie nie wydobedziemy - wiem co? o tym
Chcemy jakies muzeum, nie za duzo, ale cos na pewno. Pewnie, ze lepiej jechac z wycieczka rano. Musimy sie umowic na miescie jak przyjedziemy - chyba nie ma sensu od razu wbijac sie do hostelu (zwlaszcza, ze tam doba nie jest od rana chyba), tylko z malymi plecaczkami mozemy wedrowac. Jakie miejsce proponujesz Aine? Musi byc dosc blisko dworca, zebysmy trafily albo mialy blisko, zeby kogos odebrac, no i najlepiej, zebysmy sobie tam usiadly, czekajac na reszte . I fajnie by bylo, gdyby mieli tam kawe ;P.
Ja proponuj? plac Matejki, pod pomnikiem Grunwaldzkim. to jest niejako pocz?tek Drogi Królewskiej (aczkolwiek do ko?cio?a ?w. Floriana nie musimy zagl?da? )
Moja trasa zak?ada podziwianie ko?cio?ów przede wszystkim z zewn?trz (wewn?trz jedynie Katedra i Mariacki).
Od Placu Matejki, Floria?ska do Czartoryskich, powrót na Floria?sk? i do Rynku, je?li Panie (i Pan) chca - mo?emy zahaczy? o sukiennice (ale nie radze kupowa?, bo dro?yzna przera?liwa ), potem Muzeum w Sukiennicach, Uniwerek, i Grodzk? do Wawla
Potem proponuj? wróci? do Ryneczku na obiad i dalej - hulaj dusza piek?a nie ma
Dodam, ?e te muzeawybra?am góównie ze wzgl. na piekne zbiory malarstwa (ktore wszyscy lubimy), no a a ja osobiscie lubie Czartoryskich ze wzgl. na bro?
Co do wn?trz ko?cio?ów, to chyba rozs?dne za?o?enie, cho? ja kiedy? by?em w Krakowie z pewn? pani? historykiem sztuki (?ona kolegi, który si? rozchorowa? i nie wybra? na koncert ), która poleca?a jakie? sklepienie krzy?owe. Ale co to by? za ko?ció? nie pami?tam -- poszukam kiedy? na w?asn? r?k?
No i poleca?a Boga Stworzyciela u Franciszkanów.
A Muzeum w Sukiennicach i Czarotyskich te? ch?tnie odwiedzam.
Ja tylko mam ma?y postulat do wyprawy: Poprosz? pie? minut w jakiej? wielkiej bibliotece (np uniwersyteckiej, lub przy jakims ogrodzie botanicznym). Podbije ze delegacj? i b?d? mog?a troch? kosztów sobie zwrócic.
Niegrzeczna dziewczynka si? ze mnie zrobi?a
No... ja si? kiedy? wybiera?em do Warszawy na koncert i niewinnie zapyta?em w pracy, czy nie ma tam czego? do za?atwienia W efekcie by?em na koncercie w ramach delegacji
No ja bym wiele malowide? poleca?a (chocia? witra?e u Franciszkanów, rzeczywiscie pi?kne - mo?emy lookn??. Nie zjamie nam to du?o czasu, a i rzeczywiscie niepowtarzalne )
Mo?emy te? wejsc do ogrodu botanicznego (ale z map?. Ja tam nie lubie tego krakowskiego. jaki? taki ma?o klimatyczny jest...). Dorfi - masz racj?!!! Trzeba sobie radzi? w ?yciu
Z bólem serca musze zrezygnowa? z udzia?u w spotkaniu. Strasznie mi przykro, naprawd?, ale si?y wy?sze - przy dwojce dzieci zawsze cos wyskoczy, zw?aszcza, jak trzeba zorganizowac im opieke pod nieobecno?? mamu?ki
Mam nadzieje, ?e nastepnym razem nie nawale.
Tym bardziej mi przyktro, ?e nie uda?o nam sie spotkac z Aine podczas jej bytno?ci w warszawie.
Ech, zawsze cos musi nawali? w misternym planie
Matki dzieciom tak maj?: wszystko pi?knie, zanim dojdzie do konkretów .