Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Czyli one nadal wynajmuja??? Schronisko istnieje?
[skanduje] TELEFON! TELEFON! TELEFON!!!
Bardzo prosze o telefon . Jesli te Panie nadal przyjmuj?, to my?l?, ?e mo?na by si? do nich wbi?, akurat pasowa?oby to do klimatu naszego spotkania
.
Ch?tnie bym si? te? z wami wybra?a, ale mam matur?.... Poczekam na nast?ny zjazd
Loana spokojnie. zaraz poszukam ich w necie, bo wiem, ?e maj? stron?
Np. mam taki adresik:
http://kwatery1.spanie.pl/?rk=10
E, to inne siostry. Ja o Norbertankach mówi?em
Zajrza?am na t? stron?. Jest ma?a nie?cis?o??. Tramwajem numer 19 si? tam od dworca nie dojedzie, bo ta linia zosta?a czasowo zawieszona (remont torowiska).
Loana warto by si? by?o dowiedzie? kto bedzie nocowa?. Przy zamowieniach zbiorowych mo?na negocjowa? cen?.A poza tym mo?na zainteresowa? si? pokojami kilkuosobowymi lub zbiorówkami - o ile Wam to nie przeszkadza tedy i ja si? dopisuj?
Ja mieszkam dok?adnie posrodku drogi K-ków - K-ce
40 kilosów w te i wewte
Godzinka drogi, znam Kraka niemal jak siebie (chociaz nazwy ulic mi sie myrdaj? )
Ale w momencie TAKIEJ uroczystko?ci pewnie bym pypcia dosta?a gdybym musia?a wcze?niej wyjecha?.
Oki, to prosz?, ?eby wypowiedzia?y si? osoby, które b?d? chcia?y nocowa?. W zale?no?ci od ilo?ci ch?tnych zamówimy pokój wieloosobowy (chyba, ?e kto? od razu zastrze?e sobie, ?e chce spa? sam) albo inne rozwi?zanie. To na ile osób nocuj?cych mog? liczy??
Na pocz?tek na pewno jedna - czyli ja .
druga - czyli ja
Poprosze o zbioróweczke
I ja, i ja!!! (macham ?apkami, ?eby?cie mnie te? zobaczy?y). W zbiorowym jest weselej:) Ale dojad? w piatek baaardzo pó?no - z Warmi troch? d?ugo te poci?gi je?d??.
Ja te? sie pisze na zbiorówk?.
Rozpoczynamy spotkanie w pi?tek? Mam bra? wolne na piatek? Jak b?dzie doje?d?a?a wi?kszo??? Po pracy czy od rana?
Ja z ca?? pewno?ci? po pracy.
Ale dziewczyny jak w ko?u si? spotykamy, bo mnie si? wydawa?o, ?e 26-27 maja, czyli sobota - niedziela. Ja moge dojecha? na poranek sobotni, ale nie wiem ju? jak? mamy date. zbyt duzo ich pada?o ...
Ja te? by?am przekonana ?e 26-27maja. Ale raczej dojad? w piatek póó?noo, bo jakbym chcia?a w sobot? to b?d? a? w godzinach troch? popo?udniowych ni? rannych. W piatek urw? si? wcze?niej z pracy i mam pociag o trzynastej.
Hmm, brak odezwu ze strony toru?skich fanek sprawia, ?e zaczynam rozwa?a? ten Kraków... Czy mog? liczy? na dopisanie do listy, tylko tak w nawiasie na razie? Po majowym weekendzie zdeklaruj? si? ostatecznie. Przyby?abym podobnie jak Dione w pi?tek wieczorem.
Nie ma problemu. Weekend 26-27 podalam ja, poniewaz bede w Krakowie w sobote rano . Ale jesli bedzie trzeba to zarezerwuje sie wczesniej miejsca na piatek tez. Niestety, z powodu nawalu pracy (roczne pity, przeklenstwo ksiegowych -_-') nie zadzwonilam jeszcze nigdzie, a teraz bede miala dlugi weekend i tez nie podzwonie (brak netu i normalnego telefonu w domu), dopiero w poniedzialek przyszly. Do tego czasu niech napisza dziewczyny, ktore chca przyjechac w piatek wieczorem i te, ktore beda w sobote. W poniedzialek zadzwonie i zamowie tyle miejsc, ile bedzie trzeba.
Ja co prawda miejscowa, ale na pi?tek si? nie pisz?, bo nie b?d? mia?a z kim zostawi? dziecka, a m?? b?dzie w pracy do pó?na.
Loano, mo?esz mnie dopisa? do listy bez nawiasu Rozwa?ywszy spraw? dosz?am do wniosku, ?e nauka nie zaj?c... B?d? w Krakowie w pi?tek o godzinie 20:01
Aine, pomoz!!! Bo ja nie wiem, w ktorym miejscu mam szukac tego noclegu. Patrzac po cenach, to te siostry http://kwatery1.spanie.pl/?rk=10 maja chyba najlepsze ceny. Jeszcze tu jest tanio, ale zajete sa juz pokoje: http://www.smkrakow.pl/ .
Czyli mam liczyc na pi?tek: Dione, Elbereth, na sobot?: Loana, Aine, Fringilla. W sumie pi?? osób w pokoju. Troch? hostele odpadaj? wtedy, bo oni maj? ma?e pokoje.
http://hotelestudenckie.naszemiasto.pl/artykul/327.html jeszcze tu pokoj 7 osobowy tez tanio wychodzi, ale moglybysmy sie bac, ze ktos do nas dolaczy...
Hejka!
Zadzwonilam do tych Lagiewnik i mamy taka mozliwosc, ale musialabym rezerwowac na dniach: pokoj 3-osobowy i 4-osobowy (lozka sa pietrowe). Reszta zajeta. Proponuje szybka decyzje, poniewaz jak mnie poinformowano, to sa problemy z rezerwacja miejsc w Krakowie, sporo jest juz zajetych, zwlaszcza na weekendy. Mam jeszcze pytanie - ze mna chcialby wybrac sie kolega, czy nie przeszkadzaloby Wam, gdyby nocowal w pokoju z nami? bo w tych Lagiewnikach nie ma juz wolnych innych pokojow. Na upartego wywale go do jakiegos hostelu. Chyba ze chcecie zaplacic wiecej kasy, to wtedy mamy wieksze mozliwosci, w hostelach latwiej cos znalezc, ale to koszt minimum 60 zl.
Podaje moj telefon 609588933, piszcie lub dzwoncie i dajcie mi znac. W tym tygodniu chce miec juz zarezerwowane miejsca. Bo ja NA PEWNO jade .
Ja nie wiem, czy nie mo?naby zaryzykowa? z t? 7-mk?. B?dziemy wszystkie razem. A skoro bed? wiedzie?, ze nast?pnego dnia dojad? 3 osoby, nie dokoptuj? nam na wieczno??... zreszt? sama nie wiem
Nie mam poj?cia jak podzieli? te ?agiewniki. Jak to rozwi?za? matematycznie.
Co do reszty - tj. posi?ków , mo?e umówimy si?, ?e ?niadania i kolacje wspólne - wyjdzie taniej. Ka?da we?mie jaki? pasztecik, konserw?, cy cu?. Obiady b?d? Was kosztowa? 10 z? (z piwem 15). Kawa w Kraku ok 4-7 z?, ale je?li pójdziemy do Siesty (a polecam bardzo) na szarlotk? na ciep?o z lodami - to z kaw? b?dzie kole 10 z? Mo?e by? te? sama kawa, to Was zaprowadz? tam, gdzie robi? najlepsz? kaw? w kraju (albo nawet i w Europie - i naprawd? wiem, co mówi?) za 4-7 zeta.
No i zasadnicze pytanie - czy chcecie Muzea? Czas mamy okrojony, ale Czartoryscy, Sukiennice, Katedra na Wawelu, to raczej bez problemu zd??ymy. Zreszt? proponuj? na Wawelu zrobi? sobie przysiadk? na pogaduchy
Je?li chcecie co? zobaczy? - proponuj? Drog? Królewsk?, bez wst?powania do ko?cio?ów (poza Mriackim - tam te? wst?p p?atny).
Napiszcie koniecznie w tej sprawie, to Wam podlicz? od razu bilety i koszta zwi?zane z pobiezn? wycieczk?