Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Skoro mamy temat o ikonach, to czemu nie tapety?
Zrobiłam przed chwilą "dzieło" na pulpit i jako że jestem altruistką, to się z Wami dzielę
http://olkalew.republika.pl/austen.jpg
Świetna tapeta! Fajnie, że się podzieliłaś.
Ja juz od dawna proszę o nowy dział z tapetami, ale czy coś z tego wyjdzie? Po prostu dobrze by było mieć je wszystkie w jednym miejscu.
CiÄ…gle mam nadziejÄ™...
Gdzie chcecie dział z tapetami - w Galerii czy na forum? Galeria byłaby chyba odpowiedniejsza, bo forum służy raczej do wymiany myśli a nie obrazów. Mam nadzieję że dziś albo jutro uda mi się założyć coś takiego w Galerii. A propozycje już teraz możecie np. nadsyłać mailem, albo po założeniu działu zgłaszać bezpośrednio w Galerii.
A może by tak zrobić dział "downloads"? Byłyby tam i tapety, i ikonki, i fragmenty filmów, moze clipy itp.?
Mówisz - masz
Download jest jako ostatnia pozycja w "Menu" - "ÅšciÄ…gnij sobie coÅ›...".
Uwaga, na razie w wersji testowej, mogą wyskakiwać błędy albo dziwne komunikaty. W razie problemów piszcie na mail: kazik@janeausten.pl.
Póki co jest tylko jeden plik z tapetą, nadesłany przez którąś z Was kilka miesięcy temu. Opcja "Nowy" służy do zgłaszania kolejnych.
Kategorie są trzy - "Tapety", "Ikonki" i "Teksty". Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły (i będziecie nadsyłać materiały) to mogę założyć inne. Przypominam tylko o prawach autorskich. Z tego względu fragmenty filmów chyba nie będą się kwalifikować ![]()
Mówisz - masz
![]()
Download jest jako ostatnia pozycja w "Menu" - "ÅšciÄ…gnij sobie coÅ›...".
Pokłony Ci składam, o Książę
Przypominam tylko o prawach autorskich. Z tego względu fragmenty filmów chyba nie będą się kwalifikować
Chodziło mi bardziej o filmy autorskie z wykorzystaniem fragmentów - o ile to również nie zachacza o prawa. Kiedyś coś takiego widziałam (Chyba Fringilla dała link). Mix: Pan Darcy i Mark Darcy, wymieszane fragmenty filmów z fajną muzyczką w tle.
Jeszcze jedno - a jak to bedzie w przypadku wywiadów np. z Boskim Herosem Tego Forum - CF? Czy jakimkolwiek innym?
I jeszcze jedno: jak prawa autorskie mają się do materiałów ściągniętych z sieci. Mam tutaj na myśli głównie wygaszacze, tapety, ikony itp.
Z tego co wiem, to trzeba mieć zgodę autora - niektórzy sobie nie życzą... ![]()
Prawda?? Też tak uważam ![]()
Zdolna bestyjka z Ciebie, wyślij do Kazika, plizzzz, niech nam się dzialik z downloadzikami powiększa
Ta z tematu o tapetkach w Pogaduchowni też pierwsza klasa.
Bardzo piękna tapeta, i aktorzy, i cytacik, i portret autorki. I wszystko w takim ładnym odcieniu! ![]()
Ach, dzięki
Juz wrzucam tu tÄ™ tapetÄ™, plus inne moje "dokonania" - parÄ™ ikonek
Tylko ten formularz wysyłania jakiś zagmatwany ![]()
Wrzucaj, wrzucaj, dziewczyno. Tamta poprzednia jest i ładna i gustowna.
I już jest na moim pulpicie. Czekam na kolejne ![]()
No, wysłałam formularze, pytanie kiedy Kazik wrzuci mój "dorobek" na stronę![]()
1. "Dorobek" wrzucony. Czekam(y) na więcej.
2. Formularz skomplikowany? Przyjrzę mu się i może da się uprościć. Jeśli ktoś ma problemy z wysłaniem to może przysłać mi na mail: kazik@janeausten.pl.
3. Każdy materiał ma swojego autora. Tam skąd je bierzecie z reguły są jakieś informacje na temat tego czy i jak można je rozpowszechniać. Jedni zabraniają, inni nawet zalecają, a niektórzy pozwalają pod pewnymi warunkami. Jeśli więc będziecie przysyłać coś czego rozpowszechnianie będzie obwarowane jakimiś klauzulami to dajcie mi o tym znać.
4. Wywiady są z reguły własnością stacji telewizyjnych i innych tego typu przybytków. Przed umieszczeniem najlepiej zapytać o zgodę.
5. Jeśli chodzi o własne filmiki z wykorzystaniem przetworzonych scen z filmów, to myślę że nikt nie powinien się oburzyć. Jeśli będą to filmiki z przerobionymi scenkami robione przez kogoś innego - patrz pkt. 3
Sorry za punktowanie, ale to nie objaw sztywności tylko chęć uporządkowania wielowątkowego strumienia braku świadomości ![]()
No ja jestem w temacie praw autorskich dość dobrze zorientowana. Niestety większość autorów nie zgadza się, by ich prace (tapety, ikonki itp.) archiwizować na innych stronach, a nawet podawać bezpośrednie linki. Na pewno nie bez ich zgody. Często proszą o tzw. link back jeśli się używa ich ikonek na przykład, ale już archiwizowanie tapet trzeba bezwzględnie uzgadniać.
Moze to juz znacie, przepraszam jesli sie powtarzam. Podaje link do fajnej strony z emblematami, tapetami i wygaszaczami z P&P
http://www.angelfire.com/film/susansite/PP.html
Nie znałam tej stronki, jakże się cieszę i bardzo bardzo dziekuję. ![]()
Mój najnowszy "wyczyn":
http://bonduelle.ovh.org/both_happy.jpg
Już niedługo w dziale downloads
(Nah nah, wrócił mi sentyment do RiR)
No, no , no Bonduelle. To jest śliczne.
Moje najniższe pokłony i gratulacje.
Dzięki :* Dałam z siebie wszystko, ta tapeta długo za mną chodziła, cieszę się, że się podoba ![]()