Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Skoro mamy temat o ikonach, to czemu nie tapety?
Zrobi?am przed chwil? "dzie?o" na pulpit i jako ?e jestem altruistk?, to si? z Wami dziel?
http://olkalew.republika.pl/austen.jpg
?wietna tapeta! Fajnie, ?e si? podzieli?a?.
Ja juz od dawna prosz? o nowy dzia? z tapetami, ale czy co? z tego wyjdzie? Po prostu dobrze by by?o mie? je wszystkie w jednym miejscu.
Ci?gle mam nadziej?...
Gdzie chcecie dzia? z tapetami - w Galerii czy na forum? Galeria by?aby chyba odpowiedniejsza, bo forum s?u?y raczej do wymiany my?li a nie obrazów. Mam nadziej? ?e dzi? albo jutro uda mi si? za?o?y? co? takiego w Galerii. A propozycje ju? teraz mo?ecie np. nadsy?a? mailem, albo po za?o?eniu dzia?u zg?asza? bezpo?rednio w Galerii.
A mo?e by tak zrobi? dzia? "downloads"? By?yby tam i tapety, i ikonki, i fragmenty filmów, moze clipy itp.?
Mówisz - masz
Download jest jako ostatnia pozycja w "Menu" - "?ci?gnij sobie co?...".
Uwaga, na razie w wersji testowej, mog? wyskakiwa? b??dy albo dziwne komunikaty. W razie problemów piszcie na mail: kazik@janeausten.pl.
Póki co jest tylko jeden plik z tapet?, nades?any przez któr?? z Was kilka miesi?cy temu. Opcja "Nowy" s?u?y do zg?aszania kolejnych.
Kategorie s? trzy - "Tapety", "Ikonki" i "Teksty". Je?li macie jakie? ciekawe pomys?y (i b?dziecie nadsy?a? materia?y) to mog? za?o?y? inne. Przypominam tylko o prawach autorskich. Z tego wzgl?du fragmenty filmów chyba nie b?d? si? kwalifikowa?
Mówisz - masz
![]()
Download jest jako ostatnia pozycja w "Menu" - "?ci?gnij sobie co?...".
Pok?ony Ci sk?adam, o Ksi???
Przypominam tylko o prawach autorskich. Z tego wzgl?du fragmenty filmów chyba nie b?d? si? kwalifikowa?
Chodzi?o mi bardziej o filmy autorskie z wykorzystaniem fragmentów - o ile to równie? nie zachacza o prawa. Kiedy? co? takiego widzia?am (Chyba Fringilla da?a link). Mix: Pan Darcy i Mark Darcy, wymieszane fragmenty filmów z fajn? muzyczk? w tle.
Jeszcze jedno - a jak to bedzie w przypadku wywiadów np. z Boskim Herosem Tego Forum - CF? Czy jakimkolwiek innym?
I jeszcze jedno: jak prawa autorskie maj? si? do materia?ów ?ci?gni?tych z sieci. Mam tutaj na my?li g?ównie wygaszacze, tapety, ikony itp.
Z tego co wiem, to trzeba mie? zgod? autora - niektórzy sobie nie ?ycz?...
Prawda?? Te? tak uwa?am
Zdolna bestyjka z Ciebie, wy?lij do Kazika, plizzzz, niech nam si? dzialik z downloadzikami powi?ksza Ta z tematu o tapetkach w Pogaduchowni te? pierwsza klasa.
Bardzo pi?kna tapeta, i aktorzy, i cytacik, i portret autorki. I wszystko w takim ?adnym odcieniu!
Ach, dzi?ki Juz wrzucam tu t? tapet?, plus inne moje "dokonania" - par? ikonek
Tylko ten formularz wysy?ania jaki? zagmatwany
Wrzucaj, wrzucaj, dziewczyno. Tamta poprzednia jest i ?adna i gustowna.
I ju? jest na moim pulpicie. Czekam na kolejne
No, wys?a?am formularze, pytanie kiedy Kazik wrzuci mój "dorobek" na stron?
1. "Dorobek" wrzucony. Czekam(y) na wi?cej.
2. Formularz skomplikowany? Przyjrz? mu si? i mo?e da si? upro?ci?. Je?li kto? ma problemy z wys?aniem to mo?e przys?a? mi na mail: kazik@janeausten.pl.
3. Ka?dy materia? ma swojego autora. Tam sk?d je bierzecie z regu?y s? jakie? informacje na temat tego czy i jak mo?na je rozpowszechnia?. Jedni zabraniaj?, inni nawet zalecaj?, a niektórzy pozwalaj? pod pewnymi warunkami. Je?li wi?c b?dziecie przysy?a? co? czego rozpowszechnianie b?dzie obwarowane jakimi? klauzulami to dajcie mi o tym zna?.
4. Wywiady s? z regu?y w?asno?ci? stacji telewizyjnych i innych tego typu przybytków. Przed umieszczeniem najlepiej zapyta? o zgod?.
5. Je?li chodzi o w?asne filmiki z wykorzystaniem przetworzonych scen z filmów, to my?l? ?e nikt nie powinien si? oburzy?. Je?li b?d? to filmiki z przerobionymi scenkami robione przez kogo? innego - patrz pkt. 3
Sorry za punktowanie, ale to nie objaw sztywno?ci tylko ch?? uporz?dkowania wielow?tkowego strumienia braku ?wiadomo?ci
No ja jestem w temacie praw autorskich do?? dobrze zorientowana. Niestety wi?kszo?? autorów nie zgadza si?, by ich prace (tapety, ikonki itp.) archiwizowa? na innych stronach, a nawet podawa? bezpo?rednie linki. Na pewno nie bez ich zgody. Cz?sto prosz? o tzw. link back je?li si? u?ywa ich ikonek na przyk?ad, ale ju? archiwizowanie tapet trzeba bezwzgl?dnie uzgadnia?.
Moze to juz znacie, przepraszam jesli sie powtarzam. Podaje link do fajnej strony z emblematami, tapetami i wygaszaczami z P&P
http://www.angelfire.com/film/susansite/PP.html
Nie zna?am tej stronki, jak?e si? ciesz? i bardzo bardzo dziekuj?.
Mój najnowszy "wyczyn":
http://bonduelle.ovh.org/both_happy.jpg
Ju? nied?ugo w dziale downloads (Nah nah, wróci? mi sentyment do RiR)
No, no , no Bonduelle. To jest ?liczne.
Moje najni?sze pok?ony i gratulacje.
Dzi?ki :* Da?am z siebie wszystko, ta tapeta d?ugo za mn? chodzi?a, ciesz? si?, ?e si? podoba