Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Do MediaMarkt mam bardzo blisko
a co z cena? 200?
Ci?g dalszy wie?ci z epelpolu:
Najbardziej oczekiwana kolekcja BBC, adaptacja powie?ci Jane Austen dost?pna na DVD w sieci marketu Media Markt i w sklepach Empik na pocz?tku maja. Film dost?pny b?dzie tak?e na naszej stronie internetowej. Specjalny kolekcjonerski pakiet, zawieraj?cy 6 klasycznych romansów w doborowej obsadzie: Duma i Uprzedzenie, Rozwa?na i Romantyczna, Perswazje, Opactwo Northanger, Mansfield Park i Emma oraz specjalne dodatki. ZAMÓWIENIA INTERNETOWE B?D? REALIZOWANE OD PO?OWY MAJA. ILO?? OGRANICZONA. ZAPRASZAMY.
Cena za? to 198,86 + koszt wysy?ki 13 - razem 211,86 (podoba mi si? zw?aszcza ko?cówka)
cena z*******ta.....
Faktycznie oko?o 200 z?... :? :evil:
To jest chyba troch? bez sensu, ?eby w oryginale, ?ci?gane gdzie? z drugiego ko?ca ?wiata te filmy kosztowa?y mniej ni? w polskiej wersji.
http://biblionetka.9sekund.pl/a17/?kspc … ds=2395019
To zróbmy tak: zbierzemy si? napadniemy na Empik..... :twisted: i tak nikt poza nami nie b?dzie ch?tny na ten zestaw wi?c........ :twisted:
A jeste?cie pewne, ?e oba te zestawy s? takie same? No i w tym sprowadzanym z Anglii nie b?dzie polskich napisów. Moze dlatego jest to dro?sze?
Zawarto?? kolekcji JA z amazon to:
"Six BBC productions made from 1971-1987:
Sense and Sensibility
Emma
Persuasion
Mansfield Park
Pride and Prejudice
Northanger Abbey".
Polska wersja, wnioskuj?c z ok?adki i trailera, zamiast "Dumy i uprzedzenia" z 1980 ma DiU z 1995, "Emma" to te? raczej pó?niejsza wersja z 1996.
Poza tym to wersja dla regionu 1, a wi?c nie wszystkie odtwarzacze w Polsce mog?yby j? odczyta? (wszak u nas obowi?zuje 2). Nie ka?dy ma takie DVD, które odtwarza wszystkie regiony (np. moje nie chce), a w komputerze te? mo?na zmieni? ustawienia regionu tylko kilka razy (w moim tylko 5).
Z kolei na stronach brytyjskiego amazonu mo?na znale?? kolekcj?, której ok?adka przypomina nasz?: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI … 97-2218818
Kosztuje to jednak 79,99 funtów, co w przeliczeniu na nasze z?otówki (nawet bez kosztów wysy?ki) daje ponad 450 z?.
Wszystko to co prawda nie sprawia, ?e podoba mi si? cena polskiej kolekcji JA, ale te? i mnie nie dziwi. Zreszt?, przypomnijcie sobie cen? wersji re?yserskich LOTRA...
Tak w???nie my?la??m - ta ta?sza wersja rózni si? od tej drozszej. A o rozszerzonej wersji LOTR mi nie przypominaj - wykosztowa??m si?.
Eeech, dopiero teraz doczyta?am ten w?tek
Czy to jest, czy jeszcze nie? Kto? ju? wie?
ja ju? nic nie wiem czy jest czy nie - ale na wszystkich stronach "filmowych" juz s? reklamy tego pkietu i ?e toto kupi? mozna
Na stronie Empiku nie ma sladu
Ale w sumie to i lepiej, bo nie mam na razie kasy
By?am w?a?nie na filmwebie i tam by?a reklama, ?e pakiet mo?na kupi? od 15 maja za 199z? (w Media Markt i Empikach)
Na stronie Epelpolu nadal nie ma mowy o ewentualnym terminie dystrybucji. Od zaraz to mozna tylko tam kupi? "Kurs fitnes"
Juz mowilam ze bedzie na Gwiazdke
Tylko w którym roku -2010?
Hejka! Ja ju? mam. Jak zwykle wydanie polskie MUSI mie? jakie? wady. Po pierwsze to siedem p?yt w sze?ciopaku, jedna si? nie mie?ci. Nie rozumiem, czemu P&P dali w dwóch pude?kach po jednej p?ycie, jak mogli tak jak Emma da? dwie p?yty do jednego pude?ka i ju? sze?ciopak mie?ci?by si? spokojnie...
Wydanie - jak to polskie, wygl?da troch? jak pirackie
Jak obejrz?, to dam zna?, jak wygl?da jako?? filmów. Niestety jak zwykle nie ma ?ADNYCH dodatków, a przecie? to DVD, mogli co? doda?.
Pozdrawiam!