Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
To musz? si? do Ciebie ?aaadnieee u?miechn??
Mam na my?li dok?adnie ten z Michaelem Praedem: http://robin.hood.tv.filmweb.pl/Robin,H … m,id=36298
czyli z Clannad :d
Mam ?cie?k? dzwiekowa. to dzieki niej pokocha?am Clannad
Pami?tam dobre, stare czasy - gdy serial lecia? w TV ca?e podwórko pustosza?o. Wszystkie dzieciaki siedzia?y przed telewizorami. Ja oczywi?cie równie? A "Clannad" baardzo lubie.
Dlatego zmaltretowa?am kogo trzeba i mam ten serial na p?ytce
Dlatego zmaltretowa?am kogo trzeba i mam ten serial na p?ytce
A na liscie go nie umie?ci?a?!!!!
To musz? si? do Ciebie ?aaadnieee u?miechn??
Ech kochana, si? wymienimy Ty masz serial, ja soundtrack
Z Ostatniego Mohikanina te? mam. Rewelacyjny. |Zreszta mam kilkana?cie (dziesi?t) soundtrackow. Do wyboru do koloru
Lubi? muzyk? filmowa
Ja te? uwielbiam muzyk? z fimów. Pewnie dlatego, ?e wtedy jaka? melodia czy nawet piosenka mo?e mi si? jako? ??czy? z histori? opowiedzian? w filme. Nie jest odseparowana, lecz czasem nawet uzupe?nia ca?y obraz i stanowi jego wa?ny element. We?my chocia?by pi?kne motywy muzycz. w "Titanicu". Ciekawa jestem g?ównego motywu w nowej "Dumie"; b?d? musia?a go wychwyci? podczas ogl?dania. A przeczyta?am ju? tutaj pare opinii na ten temat i zdania s? raczej pozytywne.
Na mnie najwieksze wra?enie zrobi? soundtrack do Ostatniego Mohikanina, Wied?mina, Gangów NY, czy Quo Vadis
Trudno by?oby mi poda? 1 ulubiony tytu? filmu z pi?kn? ?cie?k? d?wi?kow?, ale np. bardzo lubi? OST z filmów animowanych("Król lew", "Tarzan"); zachwyci?y mnie tak?e melodie z "W?adcy Pier?cieni". A z polskich produkcji to chyba "Ogniem i mieczem" by?o niez?e.
A pami?tacie film "Misja" (1986), wspania?a muzyka i gra aktorów Jeremy Irons i Robert De Niro?
A pami?tacie film "Misja" (1986), wspania?a muzyka i gra aktorów Jeremy Irons i Robert De Niro?
Film by? przepiekny, a muzyka taka, ?e zapl?tywa?a si? we w?osy i chodzi?a razem z Tob? po ?wiecie. Ale jako? nie mog?am si? nigdy zmusi? do powtórnego obejrzenia tego filmu ze wzgl?du na fina?ow? scen?, kiedy Jeremy niesie monstrancj? prowadz?c tych Indian na rze? a oni ufnie za nim pod??aj?. W tym czasie (widzia?am ten film na Konfrontacjach) pokazywali te? taki nagradzany film dokumentalny "Szczuro?ap" i tam te? by?a taka straszna scena, jak tytu?owy bohater prowadzi za sob? stada oswojonych szczurów, ?eby je potem wszystkie wymordowa?. Tak? mia? metod?, najpierw je oswaja?, zdobywa? ich zaufanie, a potem skutecznie eliminowa?, wykorzystuj?c to, ?e one sz?y za nim wsz?dzie jak za pani? matk?. To skojarzenie dotycz?ce tego pochodu bezmy?lnych ofiar, jest tak silne, ?e poza muzyk? trudno mi powtórnie obejrze? Misj?, ale panowie JI i RDN obydwaj w tym filmie byli the best.
Rzeczywi?cie, straszne s? tego rodzaju sceny i powiem Ci, Alison, ?e ja te? nie garn? si? do ogl?dania ich.
Och, jak by?am bardzo m?oda to zdarza?o nam si? z psiapsiólk? ca?owa? ekran telewizora jak Robin Hood lecia?. Jak on mi si? podoba?, ten Michael Pread. Pó?niej doceni?am klimatyczno?c tego serialu. Nie tylko ze wzgl?du na muzyk?, która rzeczywi?cie jest rewelacyjna! Do dzi? uwa?am, ?e to jedna z najlepszych ekranizacji przygód Robina z Sherwood.
Moje kr??ki:
* serial Buffy the Vampire Slayer i jego spin-off Angel
* Jane Austen oczywi?cie i wszystko co si? z ni? wi?ze
* siostry Bronte
* Gabriel Garcia Marquez
* kino - lubi? nie tylko ogl?da? filmy, ale wiedzie? co sie dzieje na rynku, zna? nazwiska aktorów, re?yserów itp. (coraz cz??ciej przekonuj? si?, ?e to rzadko?? )
* literatura fantasy oraz inne odmiany fantastyki, ale nie wszystkie
* scrapbooking (ci?gle mam za ma?o czasu!), decoupage, ceramika, robienie bizuterii (wci?? za ma?o czasu!)
* jestem uzale?niona od muzyki - uwielbiam szeroko rozumianego rocka, ale nie tylko
* zesp?ó? The Beatles
* herbata
* eksperymentowanie w kuchni i robienie przyj??
* internet - jestem uzale?nione
* Je?ycjada, serial Lost, dobre seriale kryminalne, zabawy Photoshopem i Movie Makerem - dopiero si? ucz?
Celowo nie numerowa?am...
Jak to zwykle bywa, sporo "kr??ków" nas ??czy: Lost uwielbiam, to mój ulubiony serial od paru lat ( i jeszcze "Gotowe na wszystko"). ?a?uj?, ?e nie mam czasu (sta?a dolegliwo?? w?ród nas ) na cz?stsze buszowanie w kuchni, ale po prostu jak chc? co? z matk? upitrasi?, to niezmiennie ko?czy si? to k?ótni?.
wystarczy spojrzec na watki typu "jakiej muzyki s?uchacie", "jakie ksiazki czytacie", "jakie macie pasje", "jakie filmy lubicie".
Dominuje Sapek, Tolkien, LOST, troche rocka (Bon Jovi) a reszty podsumowan juz nie pamietam.
LFN, Roobin, JA, podró?e, NG, Angielski no i BS oczywi?cie
Ostatnimi czasy kr??ka mam na film P&P 2005....4 razy w kinie i plakat 1,80 na 1,20 (pó? pokoju zas?ania)!!!To ju? si? nazywa fobia!
Pozosta?e
-serial Robin of Sherwood (ogl?dam co drugi dzie?)
-szczelanie z ?uku (naturalna konsekwencja ;-)
-ksi??ki,ksi??ki,ksi??ki
-Irlandia
-muzyka ?wiata
-skrzypki
-konie
-fotografia
-....no dobrze,internet:-)
Ostatnimi czasy kr??ka mam na film P&P 2005....4 razy w kinie i plakat 1,80 na 1,20 (pó? pokoju zas?ania)!!!To ju? si? nazywa fobia!
Pozosta?e
-ksi??ki,ksi??ki,ksi??ki
-Irlandia
-muzyka ?wiata
-skrzypki
-konie
-fotografia
No to kochana, podzielam wszystkie Twoje pasje prócz koni i skrzypiec. Koniec zast?pmy kotami, a skrzypce - gitar? i druml?
Szczelanie - jedynie II stopnia.
no prosze!a my?la?am,?e si? tak ró?nimy he he:-)
Koty tez uwielbiam,gitar? równie?...ale zdecydowanie wole jak kto? inny ni? ja niej gra,najlepiej m??czyzna:-)
Hmm ja tez. No ale przy ognisku wszystkie chwyty dozwolone, nie?
no prosze!a my?la?am,?e si? tak ró?nimy he he:-)
Podejrzewam, ze wiecej ??czy ni? dzieli
Pozosta?e
-ksi??ki,ksi??ki,ksi??ki
-Irlandia
-muzyka ?wiata
-skrzypki
-konie
-fotografia
To widz? wspólnego kr??ka - Roobin
Ja jestem w?a?nie na etapie robienia swoich napisów, bo oryginalne (tzn. te co mo?na zci?gn??) do prowadzaj? mnie do sza?u
Ja jestem w?a?nie na etapie robienia swoich napisów, bo oryginalne (tzn. te co mo?na zci?gn??) do prowadzaj? mnie do sza?u
Ammicie Szary Mnichu - u?miecham si? do Ciebie pe?ni? mego uz?bienia
2 Agatha Chistie
Diano, a Conan Doyle? Mo?e uda mi si? tu znale?? mi?o?nika klasycznych krymina?ów z detektywami w rolach g?ównych. Agath? ju? mamy...
Uwielbiam krymina?y, cho? bywaj? lepsze i gorsze. Czyta?am troch? Conan Doyle'a- jakie? opowiadania np. tajemnica takich starych okularów (nie przytocz? dok?adnego tytu?u, bo to by? taki rodzaj okularów, których nazw? pisze si? po fr.). No i ogl?da?am "Psa Bascervillów" i jeszcze jaki? film z sir Rogerem Moorem w roli Holmes'a. A g?ównie kojarzy mi si? ten cykl ksi??ek z przytulnym wn?trzem domu detektywa, które kontrastuje z panuj?c? na zewn?trz mg?? i pluch?.
Hihi, a mnie kojarzy si? raczej z mrocznymi sprawkami. Ostatnio wydaj? w kioskach seri? filmów z Poirotem i Holmesem. Polecam!