Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#26 2006-01-23 22:59:19

Ammit
Użytkownik

Re: osobiste kr??ki

To musz? si? do Ciebie ?aaadnieee u?miechn?? big_smile

~Ammit~
---------------
GG:5777025
Tlen: ammit

Nasz ?wiat jest w sercach tych, którzy nas kochaj?...

#27 2006-01-24 17:51:22

Caitriona
Użytkownik

Mam na my?li dok?adnie ten z Michaelem Praedem: http://robin.hood.tv.filmweb.pl/Robin,H … m,id=36298

czyli z Clannad :d
Mam ?cie?k? dzwiekowa. to dzieki niej pokocha?am Clannad big_smile

Pami?tam dobre, stare czasy - gdy serial lecia? w TV ca?e podwórko pustosza?o. Wszystkie dzieciaki siedzia?y przed telewizorami. Ja oczywi?cie równie? big_smile A "Clannad" baardzo lubie.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#28 2006-01-24 20:15:17

Ammit
Użytkownik

Dlatego zmaltretowa?am kogo trzeba i mam ten serial na p?ytce big_smile

~Ammit~
---------------

#29 2006-01-24 21:07:06

AineNiRigani
Użytkownik

Dlatego zmaltretowa?am kogo trzeba i mam ten serial na p?ytce big_smile

A na liscie go nie umie?ci?a?!!!!

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#30 2006-01-24 21:08:49

AineNiRigani
Użytkownik

To musz? si? do Ciebie ?aaadnieee u?miechn?? big_smile

Ech kochana, si? wymienimy big_smile Ty masz serial, ja soundtrack big_smile Z Ostatniego Mohikanina te? mam. Rewelacyjny. |Zreszta mam kilkana?cie (dziesi?t) soundtrackow. Do wyboru do koloru big_smile Lubi? muzyk? filmowa big_smile

#31 2006-01-24 23:46:39

Diana
Użytkownik

Ja te? uwielbiam muzyk? z fimów. Pewnie dlatego, ?e wtedy jaka? melodia czy nawet piosenka mo?e mi si? jako? ??czy? z histori? opowiedzian? w filme. Nie jest odseparowana, lecz czasem nawet uzupe?nia ca?y obraz i stanowi jego wa?ny element. We?my chocia?by pi?kne motywy muzycz. w "Titanicu". Ciekawa jestem g?ównego motywu w nowej "Dumie"; b?d? musia?a go wychwyci? podczas ogl?dania. A przeczyta?am ju? tutaj pare opinii na ten temat i zdania s? raczej pozytywne. smile

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#32 2006-01-25 00:06:26

AineNiRigani
Użytkownik

Na mnie najwieksze wra?enie zrobi? soundtrack do Ostatniego Mohikanina, Wied?mina, Gangów NY, czy Quo Vadis

#33 2006-01-25 11:50:58

Diana
Użytkownik

Trudno by?oby mi poda? 1 ulubiony tytu? filmu z pi?kn? ?cie?k? d?wi?kow?, ale np. bardzo lubi? OST z filmów animowanych("Król lew", "Tarzan"); zachwyci?y mnie tak?e melodie z "W?adcy Pier?cieni". A z polskich produkcji to chyba "Ogniem i mieczem" by?o niez?e.

#34 2006-01-25 15:08:15

Gitka
Użytkownik

A pami?tacie film "Misja" (1986), wspania?a muzyka i gra aktorów Jeremy Irons i Robert De Niro?

#35 2006-01-25 15:39:17

Alison
Użytkownik

A pami?tacie film "Misja" (1986), wspania?a muzyka i gra aktorów Jeremy Irons i Robert De Niro?

Film by? przepiekny, a muzyka taka, ?e zapl?tywa?a si? we w?osy i chodzi?a razem z Tob? po ?wiecie. Ale jako? nie mog?am si? nigdy zmusi? do powtórnego obejrzenia tego filmu ze wzgl?du na fina?ow? scen?, kiedy Jeremy niesie monstrancj? prowadz?c tych Indian na rze? a oni ufnie za nim pod??aj?. W tym czasie (widzia?am ten film na Konfrontacjach) pokazywali te? taki nagradzany film dokumentalny "Szczuro?ap" i tam te? by?a taka straszna scena, jak tytu?owy bohater prowadzi za sob? stada oswojonych szczurów, ?eby je potem wszystkie wymordowa?. Tak? mia? metod?, najpierw je oswaja?, zdobywa? ich zaufanie, a potem skutecznie eliminowa?, wykorzystuj?c to, ?e one sz?y za nim wsz?dzie jak za pani? matk?. To skojarzenie dotycz?ce tego pochodu bezmy?lnych ofiar, jest tak silne, ?e poza muzyk? trudno mi powtórnie obejrze? Misj?, ale panowie JI i RDN obydwaj w tym filmie byli the best.

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#36 2006-01-25 18:04:03

Diana
Użytkownik

Rzeczywi?cie, straszne s? tego rodzaju sceny i powiem Ci, Alison, ?e ja te? nie garn? si? do ogl?dania ich.

#37 2006-01-29 00:21:02

fringilla
Użytkownik

Och, jak by?am bardzo m?oda to zdarza?o nam si? z psiapsiólk? ca?owa? ekran telewizora jak Robin Hood lecia?. Jak on mi si? podoba?, ten Michael Pread. Pó?niej doceni?am klimatyczno?c tego serialu. Nie tylko ze wzgl?du na muzyk?, która rzeczywi?cie jest rewelacyjna! Do dzi? uwa?am, ?e to jedna z najlepszych ekranizacji przygód Robina z Sherwood.

Moje kr??ki:
* serial Buffy the Vampire Slayer i jego spin-off Angel
* Jane Austen oczywi?cie i wszystko co si? z ni? wi?ze
* siostry Bronte
* Gabriel Garcia Marquez
* kino - lubi? nie tylko ogl?da? filmy, ale wiedzie? co sie dzieje na rynku, zna? nazwiska aktorów, re?yserów itp. (coraz cz??ciej przekonuj? si?, ?e to rzadko?? sad)
* literatura fantasy oraz inne odmiany fantastyki, ale nie wszystkie wink
* scrapbooking (ci?gle mam za ma?o czasu!), decoupage, ceramika, robienie bizuterii (wci?? za ma?o czasu!)
* jestem uzale?niona od muzyki - uwielbiam szeroko rozumianego rocka, ale nie tylko
* zesp?ó? The Beatles
* herbata
* eksperymentowanie w kuchni i robienie przyj??
* internet - jestem uzale?nione sad
* Je?ycjada, serial Lost, dobre seriale kryminalne, zabawy Photoshopem i Movie Makerem - dopiero si? ucz?

Celowo nie numerowa?am...

Pozdr. Agata
gg 5739618

#38 2006-01-29 10:52:46

Diana
Użytkownik

Jak to zwykle bywa, sporo "kr??ków" nas ??czy: Lost uwielbiam, to mój ulubiony serial od paru lat ( i jeszcze "Gotowe na wszystko"). ?a?uj?, ?e nie mam czasu (sta?a dolegliwo?? w?ród nas wink ) na cz?stsze buszowanie w kuchni, ale po prostu jak chc? co? z matk? upitrasi?, to niezmiennie ko?czy si? to k?ótni?.

#39 2006-01-29 14:04:37

AineNiRigani
Użytkownik

wystarczy spojrzec na watki typu "jakiej muzyki s?uchacie", "jakie ksiazki czytacie", "jakie macie pasje", "jakie filmy lubicie".
big_smile
Dominuje Sapek, Tolkien, LOST, troche rocka (Bon Jovi) a reszty podsumowan juz nie pamietam.

#40 2006-01-29 21:47:04

Ammit
Użytkownik

LFN, Roobin, JA, podró?e, NG, Angielski no i BS oczywi?cie smile

~Ammit~
---------------

#41 2006-01-29 22:05:57

Georginia
Użytkownik

Ostatnimi czasy kr??ka mam na film P&P 2005....4 razy w kinie i plakat 1,80 na 1,20 (pó? pokoju zas?ania)!!!To ju? si? nazywa fobia!
Pozosta?e
-serial Robin of Sherwood (ogl?dam co drugi dzie?)
-szczelanie z ?uku (naturalna konsekwencja ;-)
-ksi??ki,ksi??ki,ksi??ki
-Irlandia
-muzyka ?wiata
-skrzypki
-konie
-fotografia
-....no dobrze,internet:-)

#42 2006-01-29 22:09:58

AineNiRigani
Użytkownik

Ostatnimi czasy kr??ka mam na film P&P 2005....4 razy w kinie i plakat 1,80 na 1,20 (pó? pokoju zas?ania)!!!To ju? si? nazywa fobia!
Pozosta?e
-ksi??ki,ksi??ki,ksi??ki
-Irlandia
-muzyka ?wiata
-skrzypki
-konie
-fotografia

No to kochana, podzielam wszystkie Twoje pasje prócz koni i skrzypiec. Koniec zast?pmy kotami, a skrzypce - gitar? i druml? big_smile
Szczelanie - jedynie II stopnia.

#43 2006-01-29 22:49:22

Georginia
Użytkownik

no prosze!a my?la?am,?e si? tak ró?nimy he he:-)
Koty tez uwielbiam,gitar? równie?...ale zdecydowanie wole jak kto? inny ni? ja niej gra,najlepiej m??czyzna:-)

#44 2006-01-29 23:35:06

AineNiRigani
Użytkownik

Hmm ja tez. No ale przy ognisku wszystkie chwyty dozwolone, nie?

#45 2006-01-29 23:49:52

AineNiRigani
Użytkownik

no prosze!a my?la?am,?e si? tak ró?nimy he he:-)

Podejrzewam, ze wiecej ??czy ni? dzieli big_smile

#46 2006-01-30 22:54:07

Ammit
Użytkownik

Pozosta?e
-ksi??ki,ksi??ki,ksi??ki
-Irlandia
-muzyka ?wiata
-skrzypki
-konie
-fotografia

To widz? wspólnego kr??ka smile - Roobin smile Ja jestem w?a?nie na etapie robienia swoich napisów, bo oryginalne (tzn. te co mo?na zci?gn??) do prowadzaj? mnie do sza?u smile

~Ammit~
---------------

#47 2006-01-30 22:58:08

AineNiRigani
Użytkownik

Ja jestem w?a?nie na etapie robienia swoich napisów, bo oryginalne (tzn. te co mo?na zci?gn??) do prowadzaj? mnie do sza?u smile

Ammicie Szary Mnichu - u?miecham si? do Ciebie pe?ni? mego uz?bienia lol lol lol

#48 2006-02-05 14:40:44

Mrs_Darcy
Użytkownik

2 Agatha Chistie

Diano, a Conan Doyle? Mo?e uda mi si? tu znale?? mi?o?nika klasycznych krymina?ów z detektywami w rolach g?ównych. lol Agath? ju? mamy... tongue

Cho? sercem rz?dz? nierzadko
z?oto i drogie kamienie,
lecz s?ówko uprzejme i g?adkie
w wi?kszej jest mocy i cenie.
-------------------------------------
Z bajki przyby?am, w bajce ?yj? i do bajki odejd?...
Damnat quod non intelligunt..

#49 2006-02-05 18:00:19

Diana
Użytkownik

Uwielbiam krymina?y, cho? bywaj? lepsze i gorsze. Czyta?am troch? Conan Doyle'a- jakie? opowiadania np. tajemnica takich starych okularów (nie przytocz? dok?adnego tytu?u, bo to by? taki rodzaj okularów, których nazw? pisze si? po fr.). No i ogl?da?am "Psa Bascervillów" i jeszcze jaki? film z sir Rogerem Moorem w roli Holmes'a. A g?ównie kojarzy mi si? ten cykl ksi??ek z przytulnym wn?trzem domu detektywa, które kontrastuje z panuj?c? na zewn?trz mg?? i pluch?.

#50 2006-02-05 19:22:59

Mrs_Darcy
Użytkownik

Hihi, a mnie kojarzy si? raczej z mrocznymi sprawkami. wink Ostatnio wydaj? w kioskach seri? filmów z Poirotem i Holmesem. Polecam!

Cho? sercem rz?dz? nierzadko
z?oto i drogie kamienie,
lecz s?ówko uprzejme i g?adkie
w wi?kszej jest mocy i cenie.
-------------------------------------
Z bajki przyby?am, w bajce ?yj? i do bajki odejd?...
Damnat quod non intelligunt..

Stopka forum