Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
[Ogólnie to dziewczyny wypadły bardzo dobrze w tym filmie, ale jakoś Richard mnie nie zachwycił...
Rysiek w tych bokserkach....załamka, chociaż go lubię. A ta piosenka morderczyń. Nie mogę się na nią napatrzeć. Dla mnie jest absolutnie doskonała, po prostu pełen CZAD.
Rysiek w tych bokserkach....załamka
Dokładnie! Powaliła mnie ta scena...
A ta piosenka morderczyń. Nie mogę się na nią napatrzeć. Dla mnie jest absolutnie doskonała, po prostu pełen CZAD.
Wpada w ucho. Jest zdecydowanie najlepsza z całego filmu.
rzadko słucham muzyki filmowej, ale ostatnio:
Cast Away
Avalon
Amelia
niektóre utwory zgrywane "żywcem" z serialu Lost
Love Actualy (ale tylko kilka utworów)
Ubóstwiam muzykę do "Dirty dancing" tak bardzo że moja kaseta (kupiona wieki temu) padła z wycieńczenia i byłam zmuszona kupić sobie nową. :oops: Lubie też muzykę z "Pretty woman", mam do niej sentyment, bo to była pierwsza kaseta która kupiłam za własne pieniądze. Pamięta jaka byłam dumna z tego zakupu. Niezła muza wg. mnie pochodzi też z serialu "Miasteczko Twin Peaks". Zaś z nowszych rzeczy to soundtrack do przygód Bridget Jones wart jest uwagi.
Nigdy nie byłam zwolenniczką hip hopu ale piosenka "Policeman" Jamala z filmu "Tylko mie kochaj" bardzo mi sie spodobała. Niestety, w niecie nigdzie jej nie można dostać.
Aha, i "Dirty Dancing 2" ma ciekawą ścieżkę dźwiękową, o ile lubicie latynoskie klimaty
Aha, i "Dirty Dancing 2" ma ciekawą ścieżkę dźwiękową, o ile lubicie latynoskie klimaty
Na kanale HBO2 w środę o!7.15 będzie właśnie "Dirty Dancing 2". Może warto obejrzeć?
Widziałam ten film, muzyka jest naprawdę świetna, dynamiczna i wciągająca. Jednak sam film nie ma tej magii, którą miała część pierwsza z Patrickiem S. Ale spokojnie można obejrzeć.
Dirty Dancing 1 to dla mnie film kultowy. W 2 brakowało tego ognia. Nawet jak tańczyli nie było iskier. Wszystko takie letnie. Odgrzewane kluchy.
Między Swayze i Gray aż piorun strzelał w scenie finałowej.
Dirty Dancing 1 to dla mnie film kultowy.
PodpisujÄ™ siÄ™ obiema Å‚apkami!
Mnie sie wlasnie mzuyka z Dirty Dancing 2 szalenie podoba. Oczywiscie pierwszy film jest nie do pobicia :-)
Mnie sie wlasnie mzuyka z Dirty Dancing 2 szalenie podoba. Oczywiscie pierwszy film jest nie do pobicia :-)
Muzyka jest dobra, szczególnie ta piosenka do której tańczą ma w sobie dużo zmysłowości.
Mnie akurat nie chodziło o taniec.
A ja jestem inna, bo Dirty Dancing (pierwsze) nie zrobiło na mnie piorunjącego wrażenia... Chwilami te układy taneczne były za bardzo... wyuzdane Nie jestem specjalnie pruderyjna (hehehehehehehehe :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ), ale te wszystkie dziwne ruchy wyglądały jakoś tak... zwierzęco
:twisted: ), ale te wszystkie dziwne ruchy wyglądały jakoś tak... zwierzęco
Takie miały być
No tak, tylko że jakoś mi to nie leży, te wszystkie miednicowe dźgnięcia
Cudowne określenie, Bondi; sama bym lepszego nie znalazła!
Treść filmu nie była zbyt fascynująca, choć muzyka- fajna (zwłaszcza piosenka przewodnia). A przyznam, że po zachwytach wielu osób spodziewałam się tańców nie z tej ziemi.
A tak- to wolÄ™ "Chicago"!
to ja może dodam do tego wszystkiego piosenkę z filmu Cztery wesela i pogrzeb. uwielbiam tą piosenke pomimo zbytni ambitna to ona nie jest
Z musicali wariuję jak słyszę muzykę z Hair czu Jesus Christus Superstar.
Do wymienionych przez was soundtracków dodałabym muzykę z "Ukrytych pragnień" (Stealing Beauty) Bertollucciego - idealnie dopasowana do klimatu filmu. I jeszcze "Angielski pacjent" - szczególnie ta muzyka, kiedy Almasy wynosi martwą Catherine z jaskini... zawsze mam przy tym łzy w oczach.
Najbardziej niesamowitą muzykę jednak słyszałam w filmach Darrena Aronofsky'ego - "Requiem dla snu" (autorstwa Clinta Mansella oraz wykonywana przez Kronos Quartet) i "Pi" (autorstwa Clinta Mansella). Ta muzyka elektryzuje i wywraca mózg na lewą stronę
Cudne określenie!!
Cóż, ja mimo wszystko przepadam za "Dirty Dancing". Pomimo średniego poziomu aktorstwa (gł. Patrick S.) i prostej historii coś jednak jest takiego w tym filmie ze oglądam za każdym razem, gdy "Wirujący seks" jest w TV. I mam go w również na dvd. Może to muzyka, scena końcowa albo mimo wszystko miednicowe dźgnięcia.
Przypomniał mi się jeszcze jeden musical: "Grease" i John Travolta. Uwielbiam!
Ja najbardziej lubię scene, jak udają że ćwiczą i Swayze chce skraść całusa, a Babe się z nim droczy cytując jego słowa z początków ćwiczeń "plecy proste, kolana ugięte, patrz mi prosto w oczy" itp A potem piosenka "O Babe, my sweet babe..."
Moje typy to :
*Władca pierścieni
*Gladiator
*Misja
*Pasja
*Królestwo niebieskie
*D&U 2005
* Nieśmiertelny I
Wczoraj byłam w końcu na Tajemnicy Brokeback Mountain i przyznam, że stało się coś dziwnego: film trafił do mnie dopiero po paru godzinach. Wracają sceny, twarze aktorów, muzyka. Film piękny i na pewno spora w tej ocenie rola muzyki.
tu do obejrzenia m.in. trailer i 4 fragmenty utworów:
http://www.brokebackmountain.monolithplus.pl/
pozdr.
m.
Wczoraj byłam w końcu na Tajemnicy Brokeback Mountain i przyznam, że stało się coś dziwnego: film trafił do mnie dopiero po paru godzinach. Wracają sceny, twarze aktorów, muzyka. Film piękny i na pewno spora w tej ocenie rola muzyki.
tu do obejrzenia m.in. trailer i 4 fragmenty utworów:
http://www.brokebackmountain.monolithplus.pl/
pozdr.
m.
Moniko, mnie film również bardzo przypadł do gustu, widziałam już dość dawno, ale teraz, jak mi przypomniałaś, znów przypominam sobie tę wspaniałą tragiczną historię miłosną. Rewelacyjna gra Ledgera, Gyllenhaala i Michelle Williams.
A muzyka - instrumentalna piękna, country to nie moja bajka :-)
Zaczarowały mnie dwie, a właściwie trzy piosenki wykorzystane w filmie "City of Angels" (dzięki Migotka!):
http://www.mp4.com.pl/index.php?str=lin … teksty=468
http://www.mp4.com.pl/index.php?str=lin … teksty=654
TrzeciÄ… jest "If God Will Send His Angel" U2.
Jedną z nich znacie na 100%, pozostałe niekonieczne, ale polecam!