Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Hmmm....jakby tu powiedzieć.... niech będzie Donna Corleone :?
W końcu tu samozwańczo szefuję więc poniekąd jestem Mamma di tutti mammi ;-)
Vorrei presentare nick Kikita .Kiedy miałam 3 lata sama siebie tak nazwałam, jakoś moje całkiem zwyczajne imię nie przechodziło mi przez gardło.
Cordiali saluti dla ludzi mafii.Salve.Ciao.
No ładnie! Jeszcze nam tu mafii brakowało
Przeciez my to juz jestesmy takÄ… AustenowskÄ… mafiÄ…
A z kim pójdziemy na materace, z mafią Dickensowską? Jest taka?
A może poprzestaniemy na wcinaniu domowego spaghetti i kosztowaniu grappy?
Salute!
Ha,ha wybacz na materac to tylko z Colinem Firthem ,a z nim nawet o chlebie i o wodzie.
:oops:
Buon appetito
Ja po prostu używam swojego imienia Liliana
nigdy nie byłam dobra w wymyślaniu nicków
Fakt, nie musisz wymyslać nicka , Liliana to niepospolite i piękne imię
Bardzo dziękuję za te miłe słowa Kikita
Mój nick pochodzi z fascynacji Tolkienem. Elbereth to taka elfia księżniczka (kto czytał "Władcę..." powinien kojarzyć :-) )
Ja czytałam prawie wszystke ksiązki Tolkiena...są poprostu świetne
Mój pseudonim Mara bierze sie od:
*mary nocnej
*od pseudonimu artystycznego-bo taki mam w gazetce szkolenej gdzie jestem zast.red.naczelnego
Dlaczego siódemka obok? Gdyz to moja szczęliwa cyfra
A mój nick to pozostałość po czasach fascynacji astronomią A emblemat przedstawia jednego z moich idolów (oczywiście nie tak uwielbianego jak Colin, ale też uroczego)
Trochę mi głupio, bo każdy nick coś znaczy, a mój nic...
Po prostu zakładałam bloga kiedyś i szukałam oryginalnego nicka, żebym mogła notki nim podpisywać (oceny opowiadań). No i Areliee mi przyszło na myśl i się spodobało. Od teraz na każdym forum jestem Areliee. Ogólnie, jeśli szukacie mnie w internecie to Areliee Choć w adresie mailowym mam coś innego.
noa ja to Kasiek Kasia Katarzyna miałam Być Krystyną ujdzie albo Zdzisławą(omamo) a zostalam katarzyną a że Kaś dużo a Kasków mniej a Lady jako ziemianka moge się chyba tak nazywac.
Choc znajomi niektórzy tylko mówią Kasiek choć lubię ale już do Kasieka się przywiązałam
no dobra...zatem pora na mnie...Robert to moje prawdziwe imię..do którego dodałem żywość i dowcip Pana Benneta..
Ja będąc kiedys na wsi u rodziny poszłam na spacer i zauważyłam całe pole obsiane gandzią (oczywiście wszyscy wiedzą co to za roślina ) i od tej pory wszyscy w domu tak na mnie wołają
Polecam piosenkę Habakuka "Rozczochrany łeb" tam jesteś kilka razy wspomniana
Mój obecny nick, (równie często wystepuje pod nickiem Saphir, ale to juz inna historia), Van-Rijn, (albo VanRijn, VanRijven jak kto woli), to nazwa miejscowosci w ktorej urodzil sie Rembrandt, a ktorej nazw pozniej zostala mu przypisana jako nazwisko, jednak w moim przypadku nie tylko o te miejscowosc chodzi - a o co?
Hmm od dluzszego czasu jestem w pewnym sensie zafascynowana Niderlandami, jezykiem niderlandzkim i rowniez sztuka tego regionu poza tym jestem fanka muzyki lat 80-tych zwlaszcza muzyki rockowej z tego okresu,min zespolu Whitesnake, gdzie gitarzysta przez dluzszy czas byl pochadzacy z Holandii Adrian Vandenberg, ktory rowniez jest malarzem bardziej nowoczesnego nurtu, zas Rembrandt jest jednym zmoich ulubionych dawnych artystow, totez z polaczenia poczÄ…tkowych trzech liter z nazwiska Adriana i koncowki z 'nazwiska' Rembrandta powstal moj nick
Mój wziął się od tego,że wszyscy przyjaciele nazywają mnie aniołkiem 8) To tak zostało,tylko,że w angielskiej wersji
"Giuseppe w Warszawie", hehehe ......
Mój od "Gąski Balbinki" brat mnie tak nazywał - wspomnienie z dzieciństwa
Macie takie ładne nicki, a ja mam zwyczajnie inicjały z losowo dodaną przez komputer czwórką.
Macie takie ładne nicki, a ja mam zwyczajnie inicjały z losowo dodaną przez komputer czwórką.
Nie każdy ma taki frapujące inicjały Moje byłyby pretensjonalne
Nie każdy ma taki frapujące inicjały
Moje byłyby pretensjonalne
u mnie wyszedłby bełkot
A mój nick oznacza dokładnie to samo, co nick Elbereth
A mój mało oryginalny nick pochodzi od skrótu mojego imienia Gabriela - Gaba - gabcia - gapcia