Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#151 2006-04-19 20:13:19

izek
Użytkownik

Re: Przywitalnia

dok?adnie big_smile

gg 5425654

#152 2006-04-19 20:16:58

otherwaymistercollins
Użytkownik

No wiecie co? Jak mo?ecie nie zna? najwa?niejszej sceny w serialu?? big_smile

#153 2006-04-19 20:18:44

Gosia
Użytkownik

Inne sa moimi ulubionymi big_smile

#154 2006-04-19 20:19:49

izek
Użytkownik

jednej z setek najwa?niejszych i kilku tysi?cy tylko wa?nych wink

gg 5425654

#155 2006-04-19 20:41:52

otherwaymistercollins
Użytkownik

Ja troch? zbocze z tematu: Izek - pi?kny avatar

#156 2006-04-19 21:16:56

izek
Użytkownik

dzi?ki :oops:
która? z dziewczyn podawa?a tu na forum link do super avatarków i stamt?d sobie wzi??am
mo?e kto? pami?ta gdzie link do tego?

gg 5425654

#157 2006-04-20 00:25:27

bezpaznokcianka
Użytkownik

a w ktorej scenie ona to mowi?

odcinek 2 28 minuta 36 sekunda.. ale mi odwala... nie zebym specjalnie sprawdzala.. ale akurat ogladam 2 odcinek big_smile i tak przy okazji

#158 2006-04-20 12:37:51

arydno
Użytkownik

A teraz ja pozwole sie sobie przedstawic (!)

Mam na imie Ania, od ok. pol roku staram sie wcisnac moje 3 grosze pomiedzy Wasze posty i... wprost przepadam za ta strona i za Wami oczywiscie big_smile Lubie wieczorami usiasc sobie i poczytac posty, czasem moze cos napisac roll

Zaluje ze nie znam tak dobrze angielskiego jak wiekszosc z Was (np. Alison i te jej tlumaczenia, super!); moja fascynacja jest j.wloski, jednak szczerze mowiac nie znalazlam odpowiednika Jane Austen wsrod pisarzy wloskich (i dobrze, bo ona jest jedna jedyna, prawda?)

Tak jak Wy jestem molem ksiazkowym (a raczej czytelniczym) i rowniez interesuje sie sredniowieczem.
Musze sie pochwalic ze od niedawna naleze do bractwa rycerzy Joannitow, ale jestem tylko najemniczka. Uwielbiam machac dwurecznym mieczem, ale czasem niezle obrywam, bo jestem jeszcze strasznie kiepska :?

Jesli chodzi o muzyke to uwielbiam Dead Can Dance i zbieram wszelkie dobra z nimi zwiazane.

Coz jeszcze... Acha, jestem torunianka (z tego co wiem to nie jedyna;) i moim marzeniem jest ukonczenie kursu tapicerskiego (bardzo lubie na wlasna reke odnawiac stare meble)

To tyle. Chyba troche przesadzilam z tymi szczegolami; najwazniejsze ze jestem jak i Wy odrobinke szalona, ale takim dobrym, pozytywnym szalenstwem!!!

p.s. pozdrawiam wszystkich ktorzy sie wczesniej pozdrawiali
tongue

#159 2006-04-20 12:45:39

Alison
Użytkownik

BARDZO lubimy takie szalone "tylko najemniczki" narazie s?abo wywijaj?ce obustronnym mieczem ;-)
Szkol si? kochana, ?eby honor rycerskich kobiet uratowa? :-)
Du?a bu?ka od Mamu?ki Przed?u?onej ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#160 2006-04-20 13:59:37

monika_29_09
Użytkownik

witam Ci? Arydno,

córka Torunianki - monika

czy istnieje pi?kniejszy u?miech? smile
http://foto.onet.pl/upload/43/98/_592621_n.jpg

#161 2006-04-20 14:15:41

Caitriona
Użytkownik

No, no! Miecz dwureczny ciekawa sprawa wink Witamy!

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#162 2006-04-21 16:23:54

Jeanne
Użytkownik

Witam! Ja w?a?ciwie witam po d?ugiej przerwie, st?skni?am si? za wami bardzo.... wink

"Lasy by?y doko?a. I po?ó?k?e li?cie
Jak blade meteory przez pó?mrok spada?y."

[img]http://img232.imageshack.us/img232/821/kjykpa8.jpg[/img]

#163 2006-04-22 21:10:38

bezpaznokcianka
Użytkownik

Ja te? jestem pod wra?eniem portretów Darcy'ego. Tym bardziej ?e jestem ich w?a?cicielk? tongue Wielkie dzi?ki Bezpaznokcianko!!!

Ty mi nie dziekuj, bo to byl prezent big_smile Jak chcesz sie odwdzieczyc, to je powies na scianach. big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

#164 2006-04-22 21:15:15

otherwaymistercollins
Użytkownik

A ty my?lisz ?e tak ?atwo jest wybra? odpowiedni kawa?ek ?ciany? Ka?dy mi si? wydaje nieodpowiedni dla tak wa?nej persony jak Mr Darcy big_smile

#165 2006-04-22 21:18:07

bezpaznokcianka
Użytkownik

A ty my?lisz ?e tak ?atwo jest wybra? odpowiedni kawa?ek ?ciany? Ka?dy mi si? wydaje nieodpowiedni dla tak wa?nej persony jak Mr Darcy big_smile

Pewnie dlatego ciagle siedzi na twoim lozku big_smile hehehe
bo powiem Lizzy tongue[/list]

#166 2006-04-24 14:27:02

megg
Użytkownik

Witam,
ja ju? zostawi?am wyraz swej frustracji w zwi?zku z sze?ciopakiem z epepolu i zosta?am jako nowicjusz wys?ana tutaj, zatem oto jestem:)
mam na imi? Magda, a mówi? do mnie Megg. trafi?am tu przypadkiem, szukaj?c posiadaczy filmu "Opactwo Northanger"-filmu nie znalaz?am, ale znalaz?am Was:)cieszy mnie to...

poza Jane kocham Thomasa Hardy'ego, kino, muzyk? U2 i Simply Red i wiele innych rzeczy:)
ps. lubi? czyta? to, co piszecie tutaj. naprawd? jestem pod wielkim wra?eniem Waszej wiedzy i podziwiam pasj?, z jak? podchodzicie do tematu. mam nadziej?, ?e b?dziecie chcia?y ze mn? czasem pogada?, cho? ze wzgl?du na znikom? ilo?? wolnych chwil nie b?d? mog?a sp?dza? tu tyle czasu, ile bym chcia?a....
pozdrawim Was wszystkie i ciesz? si?, ?e istnieje taka strona:)

#167 2006-04-24 14:45:51

Narya
Użytkownik

Witaj Megg big_smile Wspania?y temat magisterki. Tez bym taki kcia?a...
Ja pisz? o wp?ywie kurkuminy na regulacj? proliferacji komórek w preimplantacyjnych zarodkach myszy... Troch? nie zwi?zany z tematyk? forum wink

#168 2006-04-24 15:01:31

Narya
Użytkownik

Ja pisz? o wp?ywie kurkuminy na regulacj? proliferacji komórek w preimplantacyjnych zarodkach myszy...

?E CO???

Czy co? jest niezrozumia?e? roll wink

#169 2006-04-24 15:11:05

Narya
Użytkownik

BIOLOGIA big_smile big_smile big_smile Polecam :!: Ciekawe rzeczy si? tu robi big_smile Bardzo ciekawe...

#170 2006-04-24 15:11:08

izek
Użytkownik

I pomy?le? ?e kto? o takim avatarku jak Narya wie co to jest proliferacja komórek :twisted:

Pozdrawiam Ci? Naryo i wszystkich innych te? big_smile

gg 5425654

#171 2006-04-24 15:13:21

Narya
Użytkownik

I pomy?le? ?e kto? o takim avatarku jak Narya wie co to jest proliferacja komórek :twisted:

Pozdrawiam Ci? Naryo i wszystkich innych te? big_smile

Dzi?kuj? Ci Izek i rownie? Ci? pozdrawiam big_smile
A 'proliferacja komórek' to po prostu 'podzia?y komórek'. Ale wiecie - temat pracy mgr musi brzmie? 'uczenie'.

#172 2006-04-24 15:15:41

izek
Użytkownik

A 'proliferacja komórek' to po prostu 'podzia?y komórek'. Ale wiecie - temat pracy mgr musi brzmie? 'uczenie'.

Z ca?? powag? mog? zapewni? ?e brzmi bardzo uczenie.
a wi?c tak jak powinien big_smile

gg 5425654

#173 2006-04-24 15:19:32

Narya
Użytkownik

To dobrze 8).
Migotko - a Ty? Czy?by polonistyka?Historia? Co? innego?

#174 2006-04-24 15:50:34

Narya
Użytkownik

ale moje brzmi? ma?o profesjonalnie w porównaniu z twoim:)

Ale przynajmniej nie musisz t?umaczy? co drugiego s?owa osobom spoza tematu :? A ten pierwszy temat musi by? ciekawy.

Guniu to zale?y w jakim zak?adzie. Ale jak tu s? osoby delikatne, kochaj?ce zwierzeta do?wiadczalne np.myszki, szczurki czy muszki owocowki to mo?e lepiej nie czyta?big_smile
Mo?na bada? ekspresj? genów, rol? ró?nych bialek w ró?nych procesach, aktywno?? komórek nerwowych w mózgu szczura, rwp?yw czynników na zachowanie myszy, wp?yw hormonów na p?odno?? myszy, przyczyny niep?odno?ci samców myszy.... big_smile
I tak mo?na wymienia? bez ko?ca.

Ale twoje zarodki Narya s? jezszce lepsze...

Guniu to naprawd? powa?ny temat - wi??e si? z badaniami nad nowotworami. Wiem, wiem o co Ci chodzi wink

Ale rzeczywi?cie uwielbiam s?ucha?, jak znajomi z uczelni technicznych podaj? swoje tematy. Jak to mi?o nie rozumie?, jak kto? mowi do ciebie po polsku :?

#175 2006-04-24 16:08:14

AineNiRigani
Użytkownik

A mój by? ca?kiem normalny big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

Stopka forum