Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#126 2006-04-07 23:12:24

AineNiRigani
Użytkownik

Re: Przywitalnia

Ello!!!

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#127 2006-04-07 23:22:59

Justyna
Użytkownik

Mnie równie? mi?o.B?dzie mi ra?niej,bo ja tez jestem zieloniutka i jeszcze si? rozgl?dam po tym bezmiarze tematów.

Elisa: Signor Conte calmatevi,
Conte: Eh, Signori, il Conte Ristori vuole questa donna... Che scandalo!!! La verità Elisa...... la verità,

#128 2006-04-07 23:24:58

Gosia
Użytkownik

Toz to juz prawdziwy ocean big_smile

#129 2006-04-07 23:26:38

Jeanne
Użytkownik

Witam serdecznie! Licz? na owocny pobyt. big_smile

"Lasy by?y doko?a. I po?ó?k?e li?cie
Jak blade meteory przez pó?mrok spada?y."

[img]http://img232.imageshack.us/img232/821/kjykpa8.jpg[/img]

#130 2006-04-07 23:54:33

Lizzy
Użytkownik

Witam wszystkich;-)

Uwielbiam kisazki JA,maniakalnie bieram wszystko co zwiazane jest z nia lub epoka w ktorej zyla(ogólnie mam fio?a na tym punkcie-zacze?o si? od fascynacji Napoleonem i Józefin? i jako? tak samo posz?o roll big_smile )
Uwielbiam zbiera? ró?ne bibeloty-koszyki,stare torebeczki,porcelanowe lalki,reprodukcje XIX wiecznych obrazow(szczegolnie J.L.Davida ),parasolki ,wachlarza a ostatnio nawet malenkie dzieciece baletki roll
I to az dziwne bo moja rodzinka mowi ze jestem juz na takie rzeczy za stara :-)(czy 22 lata to juz wiek starczy?:-)?
pozdrawiam wszystkie fanki JA
liz

Liz

#131 2006-04-10 09:03:34

monika_29_09
Użytkownik

Czytam Was od przedwczoraj, zarejestrowana od wczoraj.
Pierwszy raz czyta?am DiU do?? dawno temu, ogl?da?am te? serial, ale chyba nie by?am wtedy zbyt romantycznie nastawiona, gdy? po prostu bardzo mi si? podoba?o, ale nic wi?cej.
W lutym posz?am na now? DiU z m??em. No i to nie by? trafiony wybór, bo nie potrafi? przy nim si? w pe?ni "otworzy?" na urok innego faceta (to chyba normalne wink
Pó?niej powrót do ksi??ki, poch?oni?tej jednym tchem. I wszystko zacz??o ?y? bardzo intensywnie.
Dzie? kupienia p?yty z muzyk? filmu by? kolejnym mi?ym przystankiem w drodze do fascynacji panem MM oraz mi?o?ci? Lizz i Darcy`ego. S?ucha?am tego, gdzie si? da?o. Ksi??k? mia?am prawie ?e ukryt? w ?azience i jak nastolatka puszcza?am wod? do wanny (i nawet pluska?am, ?eby szum wody nie by? zbyt jednostajny wink a drug? r?k? przewraca?am kartki w poszukiwaniu ukochanych scen. I ch?on??am je, jakbym czyta?a po raz pierwszy.
By?am niepocieszona, bo gdy dopad?o mnie na dobre, film ju? znikn?? z kin.
W domu jest za du?o osób, praktycznie nie jestem nigdy sama, wi?c spkojne ogl?danie nie wchodzi?o w gr?.
W ostatni weekend znalaz?am jednak kino, gdzie film by? jeszcze do obejrzenia. Postanowi?am to wykorzysta? "do szcz?tu" i mia?am maraton filmowy (dwukrotne obejrzenie, z 10-minutow? przerw?). I wcale nie czu?am si? znu?ona, w ko?cu uda?o mi si? dopasowa? muzyk? do poszczególnych scen. Mog?am te? spokojnie dostrzec wszelkie niuanse, które tak powalaj?. Za pierwszym razem nie da?am rady ogarn?? wszystkiego nawet w 20 procentach.

Dziewczyny, mog?abym tak pisa? i pisa? (o sta?ym ogl?daniu sceny w deszczu, o ogl?daniu stopklatek z ukochanych scen itd). A w sumie chodzi?o o przywitanie si? smile Ciesz? si?, ?e na Was trafi?am. Nie czuj? si? ju? samotna w swym szale?stwie (które na razie jest na etapie problemów ze snem, z jedzeniem i my?leniem o czymkolwiek innym wink. Mo?e to kwestia wiosny? No i na pewno tych pi?knych, MM-owych oczu (+ g?osu itp.).

Pozdrawiam Was ciep?o,

Monika

czy istnieje pi?kniejszy u?miech? smile
http://foto.onet.pl/upload/43/98/_592621_n.jpg

#132 2006-04-10 09:28:43

Kika
Użytkownik

Moniko witam ci? bardzo serdecznie....
big_smile

gg 2775021

#133 2006-04-10 11:42:56

Caitriona
Użytkownik

Aloha! big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#134 2006-04-10 12:14:09

Diana
Użytkownik

Moniko, z t? wann? to by?o ?wietne! lol Witam!

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#135 2006-04-10 15:58:36

Gitka
Użytkownik

Moniko, po takich wyznaniach - ju? Ci? polubi?am tongue

#136 2006-04-18 22:47:38

otherwaymistercollins
Użytkownik

Witam wszystkich! Pragn? si? przedstawi?, bo jak wi?kszo?c tutaj pisz?cych jestem nowa. Ale tylko na forum, bo moja fascynacja twórczo?ci? Jane Austen trwa ju? 10 lat. Czyli po?ow? mojego ?ycia big_smile because I am not one and twenty.

#137 2006-04-18 23:50:34

Caitriona
Użytkownik

Witamy!
Jej jaka 'ksywka' big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#138 2006-04-19 08:32:09

Gitka
Użytkownik

Nie zginie na Naszym Forum!

#139 2006-04-19 09:35:14

Kika
Użytkownik

witam i k?aniam si? w pas.... wink

gg 2775021

#140 2006-04-19 10:12:49

bezpaznokcianka
Użytkownik

jestem fank? Dumy z dziesi?cioletnim stazem. Dok?adnie pami?tam jak zupe?nym przypadkiem z moj? cioci? trafili?my na "nowy serial kostiumowy produkcji brytyjskiej". Ja, jako osoba lubi?ca tego typu produkcje (by?am maniaczk? i jestem nadal min. Przemin??o z wiatrem) od razu zapa?a?am ch?ci? zobaczenia tego filmu. A gdy na Assambly w Meryton pojawi? si? Mr DARCY roll si? rozp?yn??am. Niestety jako dziesi?cioletni bachor nie przywi?za?am wagi do obsady, internetu nie by?o a ja nie mia?am poj?cia, ?e moja najlepsza przyjació?ka nagra?a ten serial!!! I tak min??o par? lat w czasie to którym znów zupe?nym przypadkiem trafi?am na ksi??k?... i tak mi si? co? skojarzy?o jak przeczyta?am opis z ok?adki... I by?o tylko "Mamo!! kup mi to". Po dwóch rozdzia?ach, cho? nie kojarzy?am nazwisk od razu skojrzy?am akcj? i bohaterów. Podzieli?am si? moimi wra?eniami z lektury z moj? przyjació?k?... i wszystko zacz??o przybiera? oznaki narastaj?cej manii, która znów od?y?a rok temu, gdy wreszcie mog?am si? nazwa? dumn? big_smile posiadaczk? serialu z 1995 roku. Co prawda moja rodzina mnie ju? nienawidzi za to, ?e zajmuj? kompa tylko po to, ?eby "znów To ogl?da?", chocia? mój ojciec przyznaje, ?e z tego co ogl?da? to mu si? nawet podoba, a jego zupe?nym faworytem jest p. Collins, tak?e zara?am mani? kogo si? tylko da.
Ponadto - http://www.digart.pl/member.php?nick=bezpaznokcianka
tam s? portrety Darcy'ego w moim wykonianiu big_smile

#141 2006-04-19 12:11:59

otherwaymistercollins
Użytkownik

Ksywka troche przyd?uga, ale to jedna z moich ulubionych serialowych kwestii big_smile Ale i tak lepsza ni? T?ustagrzywkapanaCollinsa - tak ochrzci? mnie mój brat....

#142 2006-04-19 12:45:54

Kika
Użytkownik

Ponadto - http://www.digart.pl/member.php?nick=bezpaznokcianka
tam s? portrety Darcy'ego w moim wykonianiu

no no no... jestem pod du?ym wra?eniem.... wink

gg 2775021

#143 2006-04-19 12:58:05

otherwaymistercollins
Użytkownik

Ja te? jestem pod wra?eniem portretów Darcy'ego. Tym bardziej ?e jestem ich w?a?cicielk? tongue Wielkie dzi?ki Bezpaznokcianko!!!

#144 2006-04-19 13:16:48

milosz
Użytkownik

Pan Darcy - super
ale mnie podoba si? te? ON i Warka smile
Masz talent dziewczyno wink

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#145 2006-04-19 14:06:25

Gosia
Użytkownik

Rett Butler tez jest niezly big_smile

#146 2006-04-19 19:39:46

izek
Użytkownik

witam serdecznie big_smile

mina Lizzy gdy mówi "other way mr collins" bardzo mi si? podoba big_smile
je?li to o t? scenk? chodzi

gg 5425654

#147 2006-04-19 19:56:16

bezpaznokcianka
Użytkownik

ojejku... dziekuje... zawstydzacie mnie :oops:
ale wedlug pana Darcy'ego i tak nie jestem w pelni wykszalcona mloda dama (niestety nie wyszywam, nie garam na instrumencie i nie spiewam).
Do Georgiany D. daleko mi niestety big_smile

#148 2006-04-19 20:01:22

Gosia
Użytkownik

a w ktorej scenie ona to mowi?

#149 2006-04-19 20:05:28

Alison
Użytkownik

a w ktorej scenie ona to mowi?

Jak sie pan Collins zderza czo?owo na balu z pewna damulk?, a Lizzy ?apie rozbawione spojrzenie Darcy'ego i si? w?cieka.

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#150 2006-04-19 20:12:57

Gosia
Użytkownik

Czyli ona mowi: W inna strone, tak?

Stopka forum