Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
A ja mieszkam w Gdansku ale wrocilam z Florencji - miasta ktore kocham nad zycie. A ja jestem po studiach, a przed doktoratem ( uuu daleka droga)
Oficjalnie bezrobotna a nieficjalnie to ucze tanca dawnego, prowadze warsztaty z historii ubioru, kroju i szycia, maluje, czytam Jane Austen, rowniez, marzy mi sie praca we Florencji jako kostiumolog i konserwator tkanin.
Hej Jest ktoś z południa południowego zachodu? Tak konkretnie to np Opole albo Katowice
Wrocław jest silnie reprezentowany, m.in. Loana, Elbereth, Mike.
Katowice - czesciowo, bo mam blisko. W zasadzie tak samo blisko jak do Kraka ![]()
We Wrocku to jeszcze jest Fanturia ![]()
Chcialabym moc studiowac w Krakowie ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Witam wszystkie nowe Damy!!! ![]()
Jak ktoras z dziewczyn z Wrocka i okolic ma ochote na spotkanie to prosze o wiadomosc, z przyjemnoscia takie zorganizuje
.
Wypada się przywitać, więc to czynie: witam wszystkich serdecznie ![]()
My Ciebie też witamy, Fuss ![]()
Dobry wieczór:) Przyznam, że podczytuję Was od jakichś trzech lat, ale dopiero teraz zdecydowałam się zarejestrować. Jestem wielbicielką Jane Austen od dawna, ale przyznam, że dopiero niedawno odkryłam ekranizację Perswazji 1995 i jestem absolutnie zauroczona. Miło mi będzie czasem napisać tu parę słów ![]()
Nam również miło przywitać nowego wielbiciela Jane ![]()
Witajcie Fuss i Mokka :![]()
Ostatnio edytowany przez Tamara (2009-04-05 20:50:30)
Witam! Jestem nowa na forum. Cóż jestem młodsza od Lydii a powieści Jane Austen zaczęłam czytać jakoś w grudniu. Kocham je i uwielbiam!!! Moimi ulubionymi są : Duma i Uprzedzenie i Opactwo Northanger! Jeżeli chodzi o zainteresowania...przeważnie czytam, czytam i czytam potem myślę o czym przeczytałam i znów czytam
Moje oddanie temu wspaniałemu zajęciu jakim jest lektura książek doprowadza do białej gorączki większość moich znajomych
Poza tym uwielbiam angielski ( często czytam książki i ogląda fimy w języku angielskim a nie polskim gdyż dotarłam do tego poziomu językowego, na którym wkurza mnie złe tłumaczenie
) i francuski.
Witam, na Wasze forum trafiłam niedawno, choć nie wiem dlaczego odkryłam je tak późno
szczerze obiecuję sukcesywnie zczytywać wszystkie wątki, choć zajmie mi to pewnie trochę czasu ![]()
Pozdrawiam wszystkich, cieszę się że nie jestem sama z moją obsesją JA!
Krótko o mnie: Warszawa, grafik, 24 lata, zakochana we wszystkim co związane z Jane, szaleńczo zauroczona w Panu Darcy'm i Panu Knightley'u ![]()
Witamy
w sumie nie jestem jakąś najbardziej doświadczoną forumowiczką, ale pozwoliłam sobie na przywitanie
osobiście nie szczytałam jeszcze wszystkich wątków i na razie nawet się do tego nie zabieram...
Pozdrawiam ![]()
cead mile failte. Szczegolnie forfowska sukienka daje Ci olbrzymi plus na wstepie... ![]()
czyli gaelika masz opanowanego - a i domator z Ciebie ![]()