Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Cześć! Ja też jestem nowa:) Pochodzę z okolic Wrocławia, studiuję filologię angielską, mam 20 lat i jak wy uwielbiam twórczość Jane Austen:-D
witaj
Aaaa! Nastepna osoba prawie z Wrocka!
Witaj Loniu! Bywasz we Wrocku? Moze sie na kawe umowimy?
Bywam bo tam studiujÄ™
Tak jak już pisałam filologię angielską
O, jeszcze jeden temat przywitalny? Wobec tego witam! Jestem Agnieszka, pochodzę z podlasia, ale na okres studiów mieszkam sobie w Toruniu.
Aune wracaj szybko do ojczystych stron
Przywitam Cię z otwartymi rękoma
Aune, gdzie mieszkasz na Podlasiu? Bo widzę, że ty emmanuella jesteś z Wasilkowa Fajnie, że jest tu aż tyle osób w podlaskiego
A czy z północy jestem tylko ja i Dione? Ale studiuję w tym samym mieście, co Aune
Witam wszystkie Wielbicielki i wszystkich wielbicieli twórczości Jane Austen i nie tylko
Pierwszy post będzie w przywitalni
Jestem Agnieszka i mieszkam na ÅšlÄ…sku.
Pracoholiczka. Zakochana w Nowegii.
@MartuSSka - mieszkam w Wysokiem Mazowieckiem konkretnie. Leży dokładnie pośrodku między łomżą a Białymstokiem. Przez moje miasto przechodzi granica województw mazowieckiego i podlaskiego Strona gdzie mieszkam jest po stronie podlasia.
@LilyRain - witaj! Jeszcze jedna Agnieszka a do tego miłośniczka Skandynawii. Terve!
Aune, no to faktycznie ciekawie położone miasto Moje chyba tylko słynie z żubra. A i to bardziej pobliska Białowieża ;P
Chyba wypadałoby się przyznać, że sama uwielbiam Finlandię i jeszcze kilka lat temu miałam na jej punkcie prawdziwego fioła. Kaunis kraj, chciałabym tam pojechać Ale chyba w najbliższym czasie nie mam nawet co o tym marzyć, perkele.
Witam,
jestem nową użytkowniczką forum z Krakowa, mam 21 lat i studiuję socjologię. Jestem zapalona fanka twórczości Jane Austen <zwłaszcza pana Darcy'ego alias Colina Firtha> tak jak i ... Indiany Jonesa. pozdrawiam
ja tu od dłuższego czasu zaglądam, ale nie pamiętam, abym się przedstawiała.
Ania, liceum, stan wolny (szukam Mr Darcy'ego:D), co jeszcze? Jane Austen mnie zadziwia. głównie tym, że nigdy nie była w poważnym związku, a o takowych pisze, ale każdy ma marzenia... mam i ja:)
ogólnie zapraszam na www.secretgarden.fbl.pl - tam coś więcej można się o mnie wywiedzieć
P.S. urodziłam się 200 lat za późno?
Witam! Tematów powitalnych widzę tu aż nadmiar, więc zanim przejdę inne ścieżki Waszego Ogrodu wypada się chyba najpierw przedstawić. Właściwie... nie wypada tak samemu, ale co począć, zmieniły się czasy, zmieniły i obyczaje.
ImiÄ™ noszÄ™ niestety jak 1/4 kobiet w tym kraju, co jednak nieco pocieszajÄ…ce - to samo, co bohaterka "Perswazji"
Mieszkam w Knurowie, jednak czas dzielę między to miasteczko a Wrocław (gdzie studiuję historię sztuki). Żeby nie było, że całkiem się w życiu obijam - rysuję trochę i maluję, wprawdzie nie parawaniki, ale poprawić się zawsze mogę.
Pozwolę sobie tę prezentację zakończyć cytatem z klasyka: "Jakie to niezręczne - szepnęła Katarzyna - że nie mamy tu nikogo znajomego. - Tak, duszko - odparła pani Allen z absolutnym spokojem. - Bardzo to, doprawdy, niezręczne. (...) Jakżebym pragnęła mieć tutaj wielu znajomych!" (dla formy napiszę: "Opactwo Northanger" - chyba moja ulubiona powieść JA)
Ostatnio edytowany przez MissCellanea (2008-11-25 21:46:51)