Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Witam
Podczytuję Was od kilku wieczorów (podziwiając wiedzę i ciesząc się, że nie ja jedna mam fijoła ), a dziś się w końcu zarejestrowałam.
Jestem Sylwia, z Warszawy, fanka JA i oczywiście serialu BBC.
Poza pracą zajmuję się bezdomnymi kotami, wyłapując i sterylizując bezdomne, żeby ograniczać przychówek, a tym już urodzonym szukam fajnych domów. Jeśli ktoś chciałby futrzaka to zapraszam .
Bardzo się cieszę, że tu trafiłam
a co!
rozrastamy sie.
Witajcie witajcie nowe damy na salonach:)
ale z ogrodu możne wejśc do salonu, bądź na odwrót. jak kto woli
Ostatnio edytowany przez emmanuella (2008-04-03 18:39:38)
Witam wszytskich. Jestem tu od niedawna i nie znam użytkowników
Witajcie,
jestem zapaloną czytelniczką niemal wszystkiego, aczkolwiek preferuję powieści historyczne i fantastykę, no i uwielbiam filmy i seriale kostiumowe, choć niekostiumowymi (a dobrymi) też nie gardzę. Nie jestem zwierzem forumowym, ale tematyka jest tak kusząca, że prawdopodobnie szybko przełamię wewnętrzne opory . Nie muszę dodawać, że bardzo lubię JA?
Marija napisa³:
Tu same spokojne ludzie są, nie masz się co bać
Marija Czy twoj avart to przepiękny John Mac Avoy? Jak tak to już Cie lubie
Mała poprawka to James McAvoy a nie John, choć John też się dobrze kojarzy
Nie mnie nie przeszkadza jak ktos mnie poprawia jak ma słusznosc. A Emmanuella na pewno ma. Dla mnie jest po prostu przystojny a imie to sprawa drugorzędna do odpowiednich granic oczywiscie
Wiem że jest przystojny. Mnie rózwnież się podoba, ale jego imię także jest piękne więc musiałam to zrobić
Oczywiście. Osobiście tez wole ,,Jacka'' od ,,Jana''
AineNiRigani napisa³:
Bo Dżem, to Dżem i po problemie
Nie, Marijek?
Ach, ach, ach... A jak
Ja nie wtajemniczona. O co chodzi z tym dżemem? Dżem,truskawki Dostane adres spiżarni?
Nancy18 napisa³:
Ja nie wtajemniczona. O co chodzi z tym dżemem? Dżem,truskawki Dostane adres spiżarni?
Dżemik to tajne hasło fanek Toma Lefroya zwanego także Jamesem McAvoyem i kilkoma innymi imionami. A jak Dżemik to szampan i truskawki są nieodzowne.
Bo przecież nie bedziemy pisać Dżejms Makawoj, nie?
To siÄ™ trochÄ™ z Makowym Kowbojem kojarzy
mnie przychodzi na myśl tylko Makowa Panienka z przedpotopowej bajki;)