Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Witaj Maxim!
No w?a?nie jako? cz?sto taki l?k widz? u nowych osób. Nawet jak si? zarejestruj?, to si? nie odzywaj?
Witaj!
I weso?ego "Po ?wi?tach"
(I uk?ony dla Vasco za ?wi?teczne ?yczenia.)
Witamy. Ladny nick, ale czemu taki... militarny? O.o
Militarny? :? Nie my?la?am nigdy o tym w ten sposób
Nie wiem jako? tak samo przysz?o^^ hehe
Witam serdecznie:)
Zawita?am tu dopiero co, chocia? Jane Austen uwielbiam od lat wielu...przeczyta?am pierwsz? powie?? ju? pe?nolecie temu. Uwielbiam te wszystkie odrobin? zbuntowane, pe?ne zycia panny i kawalerow, za którymi pewnie sama bym lata?a gdybym ?y?a w Anglii w tamtym czasie
Ela
Ostatnio edytowany przez belari (2008-03-26 20:08:00)
Witam!
Jeszcze do niedawna nie wiedzia?am, ?e istnieje forum o Jane Austen i o mojej ulubionej jej powie?ci "Duma i uprzedzenie". Ciesz? si?, ?e takie jest:).
Moja fascynacja, tymi wspania?ymi powie?ciami zacz??a si? dwa lata temu:). Bardzo lubi? cz?sto powraca? do tej prze?licznej, interesuj?cej powie?ci jak? jest "Duma i uprzedzenie". ostatnio ogl?da?am miniserial z 1995 roku. To jest dopiero arcydzie?o!
Dzi?ki jej powie?ciom, spodoba? mi si? wiek XIX.
Witaj!
A o wieku XIX... hm... mamy ró?ne zdania By?o romantyczniej. Ale:
“Nie mog? oprze? si? my?li, ?e by?oby to rzeczywist? strat? dla uczuciowej strony ?ycia, ale ka?de zwi?kszenie bezpiecze?stwa poci?ga za sob? podobn? strat?. Parowce s? mniej romantyczne od okr?tów ?aglowych, poborcy podatków – od rozbójników.” (Bertrand Russell)
Ostatnio edytowany przez pak4 (2008-03-28 07:10:11)
witam
mam nadzieje ze przyjmiecie do swojego grona kolejna wielbicielke tworczosci panny Austen, pozdrawiam wszystkich serdecznie
Szczególnie, ze maddy pieeekna sukienkie nam wdzia?a
Dzie? dobry,
Nie tak dawno dosta?am link do Was, kiedys tu sie zapisalam ale pozniej jakos , cos, gdzies, i nie moglam Was znalesc, Ciesze sie ze jestescie, myslalam ze forum wogle zniknelo..... mam nadzieje ze teraz zawitam na dluzej i pozdrawiam was serdecznie znad morza .......Prinia
Witam wszystkich
Jane Austen uwielbiam od jakiego? roku, kiedy przeczyta?am "Rozwa?n? i romantyczn?". To cudna ksi??ka, ale moim zdaniem najlepsza jest "Duma i uprzedzenie". Kto wie mo?e b?dzie to pierwsza ksi??ka, któr? przeczytam dwa razy...pozdrawiam serdecznie
Witaj Armalkolit , pogód? si? z my?l? , ?e do ksi??ek JA wraca si? wiele razy...
Troszeszk? spó?niona, ale przywituj? si?