Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteÅ› zalogowany.
Witaj Maxim!
No właśnie jakoś często taki lęk widzę u nowych osób. Nawet jak się zarejestrują, to się nie odzywają ![]()
Witaj!
I wesołego "Po Świętach" ![]()
(I ukłony dla Vasco za świąteczne życzenia.)
Witamy. Ladny nick, ale czemu taki... militarny? O.o
Militarny? :? Nie myślałam nigdy o tym w ten sposób ![]()
Nie wiem jakoś tak samo przyszło^^ hehe ![]()
Witam serdecznie:)
Zawitałam tu dopiero co, chociaż Jane Austen uwielbiam od lat wielu...przeczytałam pierwszą powieść już pełnolecie temu. Uwielbiam te wszystkie odrobinę zbuntowane, pełne zycia panny i kawalerow, za którymi pewnie sama bym latała gdybym żyła w Anglii w tamtym czasie ![]()
Ela
Ostatnio edytowany przez belari (2008-03-26 20:08:00)
Witam!
Jeszcze do niedawna nie wiedziałam, że istnieje forum o Jane Austen i o mojej ulubionej jej powieści "Duma i uprzedzenie". Cieszę się, że takie jest:).
Moja fascynacja, tymi wspaniałymi powieściami zaczęła się dwa lata temu:). Bardzo lubię często powracać do tej prześlicznej, interesującej powieści jaką jest "Duma i uprzedzenie". ostatnio oglądałam miniserial z 1995 roku. To jest dopiero arcydzieło!
Dzięki jej powieściom, spodobał mi się wiek XIX.
Witaj!
A o wieku XIX... hm... mamy różne zdania
Było romantyczniej. Ale:
“Nie mogÄ™ oprzeć siÄ™ myÅ›li, że byÅ‚oby to rzeczywistÄ… stratÄ… dla uczuciowej strony życia, ale każde zwiÄ™kszenie bezpieczeÅ„stwa pociÄ…ga za sobÄ… podobnÄ… stratÄ™. Parowce sÄ… mniej romantyczne od okrÄ™tów żaglowych, poborcy podatków – od rozbójników.” (Bertrand Russell)
Ostatnio edytowany przez pak4 (2008-03-28 07:10:11)
witam
mam nadzieje ze przyjmiecie do swojego grona kolejna wielbicielke tworczosci panny Austen, pozdrawiam wszystkich serdecznie
Szczególnie, ze maddy pieeekna sukienkie nam wdziała ![]()
Dzień dobry,
Nie tak dawno dostałam link do Was, kiedys tu sie zapisalam ale pozniej jakos , cos, gdzies, i nie moglam Was znalesc, Ciesze sie ze jestescie, myslalam ze forum wogle zniknelo..... mam nadzieje ze teraz zawitam na dluzej i pozdrawiam was serdecznie znad morza .......Prinia
Witam wszystkich
Jane Austen uwielbiam od jakiegoś roku, kiedy przeczytałam "Rozważną i romantyczną". To cudna książka, ale moim zdaniem najlepsza jest "Duma i uprzedzenie". Kto wie może będzie to pierwsza książka, którą przeczytam dwa razy...pozdrawiam serdecznie
Witaj Armalkolit , pogódź się z myślą , że do książek JA wraca się wiele razy... ![]()
Troszeszkę spóźniona, ale przywituję się![]()