Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteÅ› zalogowany.
hmm zaszło pewne nieporozumienie, nie napisałam, że tylko i wyłącznie ekranizacje na dużym ekranie, oczywiście, że uwielbiam seriale BBC, i wszelkie ekranizacje w TV, jesteśmy w tym samym szeregu;P
Ufff, no to odetchnęłyśmy ... ![]()
cmf dla Ciebie Chloe
I ja witam serdecznie, choć ostatnio mało mam czasu na forum i rzadko tu bywam. $%^&** do zajęć się muszę przygotowywać, a do połowy listopada plan mam wypchany do granic możliwości.
by dobrym obyczajom stało się zadość pozwolą Państwo, że się przedstawię : mam na imię Iwona i jak wszyscy tu obecni jestem wielką fanką twórczości Jane Austen, głównie w wersji pisanej lecz i miłymi dla oka adaptacjami lub luźnymi nawiązaniami nie gardzę ![]()
Witaj Iwono!!
hej hej ![]()
Witajcie,
hm, będę uznawana pewnie za heretyka, bo ksiązki Austen znam, ale wolę ekranizacje (niektóre). Dlaczego - to może podejmę na forum. Niemniej jestem fanką klimatu tamtych czasów, sukien, balów, nienagannie wychowanych, przystojnych kawalerów itd., itp., nie przejmując się zbytnio, że tak rózowo w rzeczywistości zapewne nie bywało. No ale w wyobrażony, filmowy swiat tamtych dni, to mogłabym się na chwilę przenieść... na jeden bal ![]()
Pozdrawiam wszystkich!!
zapomniałam - tanczyłam swego czasu tańce dworskie - wcześniej nie wyobrażałam sobie ile tam jest emocji, napięcia - dzisiejsze "obściskiwania" w zadnym nie dorównują tej chemii jaką mają dawne niby tak sztywne tańce. Lekkie dotknięcie ręki, kontakt wzrokowy, ... cudo! Fakt, miałam szczęście tańczyć z profesjonalnymi (przystojnymi) tancerzami
Drogie Damy, a Koleżanki nie przywitacie?
Przystojni tancerze są ważniejsi? ![]()
Witaj RaczejRozwazna!
Dzięki pak4
! jednak nie łudźmy się, przystojni tancerze są zawsze najważniejsi ![]()
a propos, byli I profesjonalni, I ZARAZEM przystojni.
Witam. Jestem tu od niedawna.. Świetna strona, wiele interesujących tematów i przede wszystkim mnóstwo
ciekawych ludzi o tak podobniutkich poglÄ…dach, zainteresowaniach itp.
Miło mi tu się znaleźć. Pozdrawiam!
Dorota.
Witaj Dorciu!
A co to na awatarku? Modigliani? (A już myślałem, że Kisling...)
Od tak dawna moje zainteresowania kręcą sie wokół kultury, literatury. Nigdy nie miałam okazji tak naprawdę poznać ludzi o podobnych poglądach kulturalnych.. A Jane Austen to szczególna autorka.
Odkąd mam net w domu to bardzo często tutaj zaglądam i dowiaduje sie czegoś nowego. Powoli sie tu zadomawiam..
OdnajdujÄ…c siebie... Pozdrowionka dla Was!!
Witaj Delile!!