Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
hmm zasz?o pewne nieporozumienie, nie napisa?am, ?e tylko i wy??cznie ekranizacje na du?ym ekranie, oczywi?cie, ?e uwielbiam seriale BBC, i wszelkie ekranizacje w TV, jeste?my w tym samym szeregu;P
I ja witam serdecznie, cho? ostatnio ma?o mam czasu na forum i rzadko tu bywam. $%^&** do zaj?? si? musz? przygotowywa?, a do po?owy listopada plan mam wypchany do granic mo?liwo?ci.
by dobrym obyczajom sta?o si? zado?? pozwol? Pa?stwo, ?e si? przedstawi? : mam na imi? Iwona i jak wszyscy tu obecni jestem wielk? fank? twórczo?ci Jane Austen, g?ównie w wersji pisanej lecz i mi?ymi dla oka adaptacjami lub lu?nymi nawi?zaniami nie gardz?
Witaj Iwono!!
hej hej
Witajcie,
hm, b?d? uznawana pewnie za heretyka, bo ksi?zki Austen znam, ale wol? ekranizacje (niektóre). Dlaczego - to mo?e podejm? na forum. Niemniej jestem fank? klimatu tamtych czasów, sukien, balów, nienagannie wychowanych, przystojnych kawalerów itd., itp., nie przejmuj?c si? zbytnio, ?e tak rózowo w rzeczywisto?ci zapewne nie bywa?o. No ale w wyobra?ony, filmowy swiat tamtych dni, to mog?abym si? na chwil? przenie??... na jeden bal
Pozdrawiam wszystkich!!
zapomnia?am - tanczy?am swego czasu ta?ce dworskie - wcze?niej nie wyobra?a?am sobie ile tam jest emocji, napi?cia - dzisiejsze "ob?ciskiwania" w zadnym nie dorównuj? tej chemii jak? maj? dawne niby tak sztywne ta?ce. Lekkie dotkni?cie r?ki, kontakt wzrokowy, ... cudo! Fakt, mia?am szcz??cie ta?czy? z profesjonalnymi (przystojnymi) tancerzami
Drogie Damy, a Kole?anki nie przywitacie? Przystojni tancerze s? wa?niejsi?
Witaj RaczejRozwazna!
Dzi?ki pak4 ! jednak nie ?ud?my si?, przystojni tancerze s? zawsze najwa?niejsi
a propos, byli I profesjonalni, I ZARAZEM przystojni.
Witam. Jestem tu od niedawna.. ?wietna strona, wiele interesuj?cych tematów i przede wszystkim mnóstwo
ciekawych ludzi o tak podobniutkich pogl?dach, zainteresowaniach itp.
Mi?o mi tu si? znale??. Pozdrawiam!
Dorota.
Witaj Dorciu!
A co to na awatarku? Modigliani? (A ju? my?la?em, ?e Kisling...)
Od tak dawna moje zainteresowania kr?c? sie wokó? kultury, literatury. Nigdy nie mia?am okazji tak naprawd? pozna? ludzi o podobnych pogl?dach kulturalnych.. A Jane Austen to szczególna autorka.
Odk?d mam net w domu to bardzo cz?sto tutaj zagl?dam i dowiaduje sie czego? nowego. Powoli sie tu zadomawiam..
Odnajduj?c siebie... Pozdrowionka dla Was!!
Witaj Delile!!