Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Sorki sorki, ju? wiem :oops: Nie ten podr?cznik, a nawet inny s?ownik wystarczy?. Ale kierunek by? idealny!!!
Wszystkich serdecznie WITAMY!!! Po stokro?
Karenina, pi?kny avatarek...
Tak si? zastanawiam, gdzie ten w?tek by?, kiedy go nie by?o
Osobi?cie przeszuka?am Pogaduchowni? w maju i do stu beczek ?mierdz?cych sztokfiszy, nie by?o go... Jakie? pomys?y?
nie wiem, ale z nim nie jest wszystko do konca w porzadku. Jak wchodze przez link zpowiadomienia albo ze strony klikajac na ostatni post w temacie, pojawia mi sie komunikat, ze nie istniej? ?adne posty dla tego tematu.
Dopiero klikaj?c na 13 strone pojawiaja sie aktualne posty.
To dlatego ?e du?o osób wycofa?o si? z forum i automatycznie ich posty si? wykasowa?y, ale ilo?? stron pozosta?a z jakiego? powodu taka sama.
Dziwne to wszystko, oj dziwne...
Jako, ?e nieuprzejmie jest wst?powa? do salonu, nie przedstawiwszy si? uprzednio - niniejszym to czyni? :-)
Jestem mi?o?niczk? wszystkiego, co pi?kne. Ksi??ki wprost po?ykam, szczególnie te "kostiumowe". Uko?czy?am Filologi? Polsk?, ale w zawodzie niestety nie pracuj?, cho? marzy mi si? nauczanie w wiejskiej szkole pod Przemy?lem. Pisuj? artyku?y o per?ach wschodniej Polski, listy (tak, tak, r?cznie), bajki i pami?tniki. Jestem ca?kowicie niepoprawn? romantyczk?, kocham taniec dawny, rycerzy, ba?nie, skanseny, stare cmentarze, zamki, zapach papieru, Ani? z Zielonego Wzgórza, Marianne Dashwood, blaszane konewki, skrzypi?ce furtki - obleczone dzik? ró??, tajemne ?cie?ki, u?miech mojej mamy, patataje, s?odk? czekolad? i b??kitne sukienki. Ech, sie rozpisa?am....
Bardzo si? ciesz?, ?e takich jak ja jest wi?cej. Witam Was serdecznie :-)
Karenino! Witaj Siostro polonistko A gdzie studiowa?a?? Wroc?aw mo?e?
Wroc?aw - a jak?e! Ukochana czytelnia na Szajnochy - oczywi?cie!
Bardzo dzi?kuj? za tak mi?e powitanie przez Panie. Có? za rado?? w sercu, ?e jest miejsce, w którym mog? by? zrozumiana :-) Nie wiem, jakim cudem trafi?am tak pó?no na t? stronk?... bratnie dusze a? z niej krzycz?!
O rado?ci....!
No prosz? To?my sie spotka?y
A na Szajnochy ja akurat nie lubi?am siedzie?-niewygodne krzes?a...Ale Moja Droga-za to jak nasz? czytelni? wyremontowali....Palce liza?-lampka przy ka?dym stoliku, ?aweczki we wn?kach okiennych, co? fresko-podobnego na ?cianach....A teraz w?a?nie buduj? fontann? przez g?ównym wej?ciem....Mówi? Ci-szale?stwo
ja kc? do Wroc?awia... czemu tylko ja musz? pochodzi? z takiego "zadupia"?? hmm... nasze biblioteki wygl?daj? mniej wi?cej tak: wredne bibliotekarki wierc?ce Ci? na wylot, gdy wypo?yczasz co? "nieodpowiedniego dla Twojego wieku", zero krzese?ek, zamkni?ty dost?p do najciekawszych zak?tków i pojedyncze egzemplarze najciekawszych ksi??ek, po które trzeba sta? 2 miesi?ce. a do tego ksi??ki typu "?pun" i "Weronika postanawia umrze?" na pó?kach "od 11 do 14"... i jeszcze nie mo?na si? po?apa? w uk?adzie ksi??ek... dobra, no comments...
Hmm, wydawa?o mi sie, ze dziewczyny pisa?y o czytelniach uniwersyteckich lub innych zwi?zanych z wy?szymi uczleniami. Teraz ju? nic nie kapuje...
niewazne.... poprostu rozmyslalam nad stanem czytelnictwa w moim miescie... biblioteki w ruderach i brak nowych ksi??ek. jedynym ratunkiem jest "Empik" i cudowna kanapka, któr? miesi?c temu mi zabrali
jedynym ratunkiem jest "Empik" i cudowna kanapka
Przy czytaniu sie nie je :twisted: :twisted: :twisted:
kanapka czyli sofa, mi?ciutki twór wyobra?ni jakiego? cudownego cz?owieka
Witam!
Mam 16 lat i we wrze?niu zaczn? nauk? w miejscowym LO na profilu humanistycznym.
Bardzo lubi? ksi??ki Jane Austen, a w szczególno?ci DiU!!!
A pierwszy raz ekranizacj? tej?e ksi??ki obejrza?am maj?c 6 lat! Coprawda nic z tego nie rozumia?am, ale... nie wdawajmy si? w szczegó?y
Bardzo za?uj?, ze wcze?niej nie trafi?am na to forum, ale jest to spowodowane tym ze dopiero od roku jestem wielbicielk? Jane Austen.
Mam nadzieje, ze nie oka?? si? na najm?odsz? na tym forum, gdy? mam dopiero 14 lat.
Mam na imie Ania i jestem ze Szczecina. Moj? ulubiona ksi??k? J.A jest Duma i Uprzedzenie, lecz jestem te? wielk? wielbicielk? pó?kownika Brandona z Rozwa?nej i Romantycznej.
No to chyba tyle
Serdecznie witamy!
A co do wieku -- gdzie? widzia?em wpis powitalny pewnej jedenastolatki z Gliwic, wi?c najm?odsza chyba nie jeste?
Cze??!
Bardzo si? ciesz?, ?e wreszcie trafi?am na forum po?wi?cone JA. Zarazi?a mnie ni? mama i tak choruj? sobie od paru dobrych lat. I nie chc? wyzdrowie?.
Mam 18 lat i matur? na karku, ale postaram si? jak najwi?cej udziela?. Poza tym pisz?, wi?c mo?e jaki? fanfick pope?ni??
W ka?dym razie witam wszystkich serdecznie.
Witamy, witamy!
WItam szanowne panie w naszym skromnym jak?e gronie...
heya.. looks whos back tak w sumie z nudów postanowi?am sprawdzi? co te? si? dzieje na tym pami?tnym forum.
i ku mojemu zdumieniu odkry?am ?e ?yje w dalszym ci?gu... cho? chyba powinnam powiedzie? na nowo. No to zreaktywowa?am si? i ja. Ca?e szcz??cie, ?e pami?ta?am has?o
Widz?, ?e jest Powitalnia i Przywitalnia, wi?c i tu si? wpisz?:
Witam,
Jestem ze Szczecina. Ostatnio ogl?da?am DiU 2005. Jestem oczarowana. Ksi??k? ju? przeczyta?am...i pewnie jeszcze nie raz do niej wróc?. Teraz zabieram si? co? nast?pnej-tylko co? Serial dopiero zobacz? w tym tyg. Nie wiem jak mog?am przez tyle lat swojego ?ycia nie przeczyta? Jane Austen? Teraz nadrobi? wszystko;) Mi?o mi bedzie do was do??czy?
Bezpaznokcia: Ciesz? si? bardzo Co? tu si? dzieje. Powoli, powoli, wraca do ?wietno?ci
Jeszcze zmiana strony g?ównej i b?dzie nówka.
Nela: Witaj i baw si? dobrze! Ta powitalnia/przywitalnia chyba przez pomy?k? si? dubluje. Trzeba b?dzie z tym co? zrobi? chyba...