Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Czy ktoś z was może się orientuje, gdzie można znaleść transkrypty Dumy i Uprzedzenia z 1995 roku?
Mam jakąś tam kopię Dumy ale porządnych napisów do niej nie udało mi się znaleźć, więc mam ambicję stworzyć swoje, jednak z pewnych względów niestety nie mogę tego robić ze słuchu
Ja prawdopodobnie będę mieć. Ale prawdopodobnie. Dlatego proszę nie robić sobie wielkich nadziei.
Jak dostanÄ™, zameldujÄ™ siÄ™ pierwsza.
A czy mogę spytać skąd?? Bo ja szukałam wszędzie... Już nawet zmolestowałam BBC ![]()
Prywatne znajomości.
Dlatego nie chciałabym robić dużych nadziei. Obiecuję jednak postarać się. ![]()
Ammit, rozumiem ambicję własnego tłumaczenia, ale naprawdę nie znalazłaś dobrych napisów? Pierwsze na jakie trafiłam były naprawdę przyzwoite i to na dodatek dla niesłyszących chyba, bo pojawiają się takie komentarze jak "chichot Lidii" albo "muzyka"
Mogę podesłać, jeśli reflektujesz.
Będę bardzo zobowiązana... I polecam się, gdybym mogła wczymś pomóc..
(Na razie nie dysponuję pokaźnymi materiałami, ponieważ jak dotychczas uparcie walczyłam z moim zamiłowaniem, zwanym przez niektórych chorobą lub zboczeniem, ale niestety a może i stety ostatnie pójście do kina na najnowszą wersję Dumy... przełamało wszelkie opory
)
Ammit, rozumiem ambicję własnego tłumaczenia, ale naprawdę nie znalazłaś dobrych napisów? Pierwsze na jakie trafiłam były naprawdę przyzwoite i to na dodatek dla niesłyszących chyba, bo pojawiają się takie komentarze jak "chichot Lidii" albo "muzyka"
![]()
Mogę podesłać, jeśli reflektujesz.
Właśnie te mam
I nie dość, że nie są dobrze zsynchrnonizowane, to jest sporo przekłamań
(no, chyba, że ta słaba synchronizacja to kwestia nie najlepszej kopii
)
Niestety jestem dosyć dobra z angielskiego (do tego stopnia, że wydałam ostatnio pokaźną kwotę na zbiór wszystkich nowel Jane w oryginale) i czasami to trochę razi...
Zresztą poza dumą są jeszcze dwie bardzo znaczące dla mnie pozycje filmowe i prawie zawsze przed oglądaniem poprawiałam napisy ![]()
Na napisy.pl są angielskie napisy (nie wiem jakiej jakości).
http://napisy.org/Szukaj/pride%20and%20prejudice/
Wielkie dzięki - na pewno to sprawdzę
I jestem zobowiÄ…zana ![]()
Ja mam i angielskie i polskie, pasują bez problemu do wersji, którą mam, coś ok. 300 MB, nie pamiętam dokładnie
Są całkiem niezłe, na pewno lepsze niż te, które lecą na BBC jak emitują PiP z polskimi napisami.
A czy mogę się do Ciebie uśmiechnąć o ich kopię??
![]()