Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Czy kto? z was mo?e si? orientuje, gdzie mo?na znale?? transkrypty Dumy i Uprzedzenia z 1995 roku?
Mam jak?? tam kopi? Dumy ale porz?dnych napisów do niej nie uda?o mi si? znale??, wi?c mam ambicj? stworzy? swoje, jednak z pewnych wzgl?dów niestety nie mog? tego robi? ze s?uchu
Ja prawdopodobnie b?d? mie?. Ale prawdopodobnie. Dlatego prosz? nie robi? sobie wielkich nadziei. Jak dostan?, zamelduj? si? pierwsza.
A czy mog? spyta? sk?d?? Bo ja szuka?am wsz?dzie... Ju? nawet zmolestowa?am BBC
Prywatne znajomo?ci. Dlatego nie chcia?abym robi? du?ych nadziei. Obiecuj? jednak postara? si?.
Ammit, rozumiem ambicj? w?asnego t?umaczenia, ale naprawd? nie znalaz?a? dobrych napisów? Pierwsze na jakie trafi?am by?y naprawd? przyzwoite i to na dodatek dla nies?ysz?cych chyba, bo pojawiaj? si? takie komentarze jak "chichot Lidii" albo "muzyka"
Mog? podes?a?, je?li reflektujesz.
B?d? bardzo zobowi?zana... I polecam si?, gdybym mog?a wczym? pomóc..
(Na razie nie dysponuj? poka?nymi materia?ami, poniewa? jak dotychczas uparcie walczy?am z moim zami?owaniem, zwanym przez niektórych chorob? lub zboczeniem, ale niestety a mo?e i stety ostatnie pój?cie do kina na najnowsz? wersj? Dumy... prze?ama?o wszelkie opory )
Ammit, rozumiem ambicj? w?asnego t?umaczenia, ale naprawd? nie znalaz?a? dobrych napisów? Pierwsze na jakie trafi?am by?y naprawd? przyzwoite i to na dodatek dla nies?ysz?cych chyba, bo pojawiaj? si? takie komentarze jak "chichot Lidii" albo "muzyka"
![]()
Mog? podes?a?, je?li reflektujesz.
W?a?nie te mam I nie do??, ?e nie s? dobrze zsynchrnonizowane, to jest sporo przek?ama?
(no, chyba, ?e ta s?aba synchronizacja to kwestia nie najlepszej kopii
)
Niestety jestem dosy? dobra z angielskiego (do tego stopnia, ?e wyda?am ostatnio poka?n? kwot? na zbiór wszystkich nowel Jane w oryginale) i czasami to troch? razi...
Zreszt? poza dum? s? jeszcze dwie bardzo znacz?ce dla mnie pozycje filmowe i prawie zawsze przed ogl?daniem poprawia?am napisy
Na napisy.pl s? angielskie napisy (nie wiem jakiej jako?ci).
http://napisy.org/Szukaj/pride%20and%20prejudice/
Wielkie dzi?ki - na pewno to sprawdz? I jestem zobowi?zana
Ja mam i angielskie i polskie, pasuj? bez problemu do wersji, któr? mam, co? ok. 300 MB, nie pami?tam dok?adnie
S? ca?kiem niez?e, na pewno lepsze ni? te, które lec? na BBC jak emituj? PiP z polskimi napisami.
A czy mog? si? do Ciebie u?miechn?? o ich kopi???