Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Czy ktoś z was może się orientuje, gdzie można znaleść transkrypty Dumy i Uprzedzenia z 1995 roku?
Mam jakąś tam kopię Dumy ale porządnych napisów do niej nie udało mi się znaleźć, więc mam ambicję stworzyć swoje, jednak z pewnych względów niestety nie mogę tego robić ze słuchu
Ja prawdopodobnie będę mieć. Ale prawdopodobnie. Dlatego proszę nie robić sobie wielkich nadziei. Jak dostanę, zamelduję się pierwsza.
A czy mogę spytać skąd?? Bo ja szukałam wszędzie... Już nawet zmolestowałam BBC
Prywatne znajomości. Dlatego nie chciałabym robić dużych nadziei. Obiecuję jednak postarać się.
Ammit, rozumiem ambicję własnego tłumaczenia, ale naprawdę nie znalazłaś dobrych napisów? Pierwsze na jakie trafiłam były naprawdę przyzwoite i to na dodatek dla niesłyszących chyba, bo pojawiają się takie komentarze jak "chichot Lidii" albo "muzyka" Mogę podesłać, jeśli reflektujesz.
Będę bardzo zobowiązana... I polecam się, gdybym mogła wczymś pomóc..
(Na razie nie dysponuję pokaźnymi materiałami, ponieważ jak dotychczas uparcie walczyłam z moim zamiłowaniem, zwanym przez niektórych chorobą lub zboczeniem, ale niestety a może i stety ostatnie pójście do kina na najnowszą wersję Dumy... przełamało wszelkie opory )
Ammit, rozumiem ambicję własnego tłumaczenia, ale naprawdę nie znalazłaś dobrych napisów? Pierwsze na jakie trafiłam były naprawdę przyzwoite i to na dodatek dla niesłyszących chyba, bo pojawiają się takie komentarze jak "chichot Lidii" albo "muzyka" Mogę podesłać, jeśli reflektujesz.
Właśnie te mam I nie dość, że nie są dobrze zsynchrnonizowane, to jest sporo przekłamań (no, chyba, że ta słaba synchronizacja to kwestia nie najlepszej kopii )
Niestety jestem dosyć dobra z angielskiego (do tego stopnia, że wydałam ostatnio pokaźną kwotę na zbiór wszystkich nowel Jane w oryginale) i czasami to trochę razi...
Zresztą poza dumą są jeszcze dwie bardzo znaczące dla mnie pozycje filmowe i prawie zawsze przed oglądaniem poprawiałam napisy
Na napisy.pl są angielskie napisy (nie wiem jakiej jakości).
http://napisy.org/Szukaj/pride%20and%20prejudice/
Wielkie dzięki - na pewno to sprawdzę I jestem zobowiązana
Ja mam i angielskie i polskie, pasują bez problemu do wersji, którą mam, coś ok. 300 MB, nie pamiętam dokładnie
Są całkiem niezłe, na pewno lepsze niż te, które lecą na BBC jak emitują PiP z polskimi napisami.
A czy mogę się do Ciebie uśmiechnąć o ich kopię??