Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Zgadzam si? Ewelinko. Równie? wola?abym obraz... Moja kole?anka musia?a wys?ucha? mojej tyrady na ten temat... Ta rze?ba jest dziwna... I te oczy s? straszne... Takie jednolite, bez t?czówek i ?renic... To troch? wygl?da jakby by? ?lepy... Straszne!
No w?a?nie ja nie wiem jak oni mogli to zrobi?. W pokoju rze?b by?o tak ch?odno no i co one przedstawia?y bo napewno nie rodzin? Darcego.Mówi?c krótko niewypa? :cry:
Podsumowa?am to my?l? "Nie wiem czy chcia?abym po?lubi? cz?owieka, który ca?y dom ma w nagich rze?bach"...
A co w nim by?oby takiego z?ego?
Podsumowa?am to my?l? "Nie wiem czy chcia?abym po?lubi? cz?owieka, który ca?y dom ma w nagich rze?bach"...
A co w nim by?oby takiego z?ego?
W domu czy w cz?owieku :?:
Wiesz Aine....taki facet mo?e b?dzie szuka? idea?u w ?onie na mod?? rze?b... fizycznie oczywi?cie
A mi si? te rze?by podoba?y. Zw?aszcza ta kobieta z zas?oni?t? twarz?. Majstersztyk! JAK TO JEST ZROBIONE??? Odk?d zobaczy?am t? scen? w sali rze?b marz? aby pojecha? do Chatsworth!!!
Ja tam bym chcia?a mie? takie rze?by w domu. Nie wiem, mo?e to zboczenie zawodowe przeze mnie przemawia? 8O
Wiesz Aine....taki facet mo?e b?dzie szuka? idea?u w ?onie na mod?? rze?b...
fizycznie oczywi?cie
Niekoniecznie. Mo?e po prostu by? mi?o?nikiem sztuki i pi?kna. Ja równie? lubie popatrzy? na pi?kne, ciekawe akty. Czy nagie cia?o jest czym? co ma budzi? zgorszenie?
A ja tam nie mam nic przeciwko. Byle nie realnych i na ?ywca
Guniu zimna rzezba nie zagrzeje To potrafi jedynie ciep?a kobieta. A ju? ja bym si? postara?a, ?eby poza rze?by i mnie nie wyszed?
Amen Aine........Ty diablico. :twisted:
Wied?mo! Ja bym tam wole?a, ?eby nie wykracza? poza mnie.
Guniu, ale z Ciebie pies ogrodnika.
Ja tam lubie sobie popatrzy? na pi?kno (w tym ludzkiego cia?a). To co facetowi zabroni?? Gdzie tu sprawiedliwo???
Ok, Wied?mo. :twisted:
Guniu Aine ma chyba troch? racji....jest starsza i bardziej obeznana w tych sprawach....
Guniu platonicznie kochasz si? w panu Darcym. Kiedys zakochasz si? w jakim? zwyk?ym Michale, Tomku, czy Mariuszu, ale idea?em zawsze b?dzie pan Darcy. I on mo?e uzna? to za zdrad? nawet wi?ksz? ni? Ty uznajesz podziwianie nagich aktów.
M??czy?ni s? wzrokowcami, niech naciesz? swój wzrok pieknem kobiecego cia?a, a swoje bezgraniczne oddanie, mi?o?? i uczucia oddadz? nam .
Och, droga Wied?mo... Odk?d pozna?am pana D. to ?aden Micha?, Tomek czy Mariusz nie ma u mnie szans!
Ja szukam m??czyzny, który nie istnieje.
1. On musi by? jak pan Darcy i uznawa? wy?szo?? pana D. a je?liby uznawa? czyj?? wy?szo??, to nie by?by ju? jak pan Darcy.![]()
2. No i musi kocha? J.A. i by? jak pan Darcy, a pan Darcy nie czyta?by "romansu"...
3. Poza tym to musi by? pan Darcy, ale pan Darcy ma swoj? Lizzy, i musia?by j? rzuci?, a gdyby j? rzuci?, to bym go nie kocha?a.
Rozumiesz? To si? wszystko wzajemnie wyklucza...Mam sprecyzowany, ale bardzo pogmatwany wizerunek Ksi?cia.
Kiedy? rozmawia?am z przyjació?k? na temat tych sprzeczno?ci...
Chyba s?dzi, ?e jestem "ku-ku", ale nawróci?am j? na J.A.: czyta ju? "DiU" oraz wielbi Mateuszka, chocia? ona ma swojego Micha?a, Tomka czy Mariusza...
Guniu droga, ostatnio s?ysza?am w filmie co? takiego:
"pokocha? siebie, to pocz?tek romansu na ca?e ?ycie ", a jak to ju? si? stanie, to spokojniej si? czeka na swojego Darcy'ego
Guniu droga, ostatnio s?ysza?am w filmie co? takiego:
"pokocha? siebie, to pocz?tek romansu na ca?e ?ycie"
Z tego co wiem to chyba Oscar Wilde.
"Pokocha? siebie to pocz?tek romansu na ca?e ?ycie" Oscar Wilde "M?? idealny
Mam sprecyzowany, ale bardzo pogmatwany wizerunek Ksi?cia.
![]()
Mam wra?enie, ?e to nie sam wizerunek Ksi?cia jest pogmatwany, a jedynie Ty sama go gmatwasz
Och, droga Wied?mo... Odk?d pozna?am pana D. to ?aden Micha?, Tomek czy Mariusz nie ma u mnie szans!
Ja szukam m??czyzny, który nie istnieje.
1. On musi by? jak pan Darcy i uznawa? wy?szo?? pana D. a je?liby uznawa? czyj?? wy?szo??, to nie by?by ju? jak pan Darcy.![]()
2. No i musi kocha? J.A. i by? jak pan Darcy, a pan Darcy nie czyta?by "romansu"...
3. Poza tym to musi by? pan Darcy, ale pan Darcy ma swoj? Lizzy, i musia?by j? rzuci?, a gdyby j? rzuci?, to bym go nie kocha?a.
Rozumiesz? To si? wszystko wzajemnie wyklucza...Mam sprecyzowany, ale bardzo pogmatwany wizerunek Ksi?cia.
Kiedy? rozmawia?am z przyjació?k? na temat tych sprzeczno?ci...
Chyba s?dzi, ?e jestem "ku-ku", ale nawróci?am j? na J.A.: czyta ju? "DiU" oraz wielbi Mateuszka, chocia? ona ma swojego Micha?a, Tomka czy Mariusza...
Có? moja duszko....owocnych poszukiwa?.
A mi si? wydaje,?e znajdziesz tylko trzeba dobrze poszuka? przecie? musz? by? jeszcze tacy faceci na ?wiecie
Jak jeden wielki paradoks?
Czy tego nie mówi? przypadkiem Lord Goring w wykonaniu niezrównanego Ruperta E.? :-)
Czy tego nie mówi? przypadkiem Lord Goring w wykonaniu niezrównanego Ruperta E.? :-)
Dok?adnie tak.
A mi si? wydaje,?e znajdziesz tylko trzeba dobrze poszuka? przecie? musz? by? jeszcze tacy faceci na ?wiecie
Tak... Popularnie nazywa si? ich schizofrenikami...
Guniu, nie mów tak. S?....wbrew pozorom. Zreszt? ju? Ci to mówi?am.