Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jesteœ zalogowany.
Z całym szacunkiem dla nowych rang, nie chce jako kobieta byc okreslana debiutantem. Debiutantka prosze bardzo. Nie chodzi tu o wojujacy feminizm ale fakt, że forum w wiekszosci odwiedzana jest przez płeć piekną. Czy nie można zastosować formy żenskiej i meskiej.[/b] :twisted:
Niestety system nie przewiduje rozróżnienia płci. Możemy co najwyżej zmienić wszystkie rangi na żeńskie - z wyjątkiem Administratora, tego będę bronić jak niepodległości
Poproszę jednak jeszcze o kilka głosów w tej sprawie i wtedy zdecyduję. Więc jak, chcecie poddać się pełnej feminizacji i odstarszyć tych nielicznych facetów którzy mogliby tu trafić?
fakt, że na tę stronę zaglądają głównie przedstawicielki płci pięknej, ale może jednak damy szansę facetom? tylko z drugiej strony, jak czegoś się nie postanowi to do consensusu raczej nie dojdziemy ![]()
nie mam co prawda pomysłu jeszcze na wyższe rangi ale może rzeczywiście debiutanta zastąpiś "początkująca/y"
jest nadzieja że wtedy męska część klubu nie obrazi się, że jest "po kresce" ![]()
Cóż, spróbuję to wszystko pogodzić... A może rangi podane bezosobowo? Oto moje propozycje:
Nazwa rangi ________________ potrzebna ilość postów
---------------------------------------------------------
Wchodzi do towarzystwa ______ 1
Bywa na salonach ___________ 10
Wiedzie prym na salonach ____ 30
Gwiazda każdego salonu _____ 100
....
a zamiast Administratora.... Książę Regent
To jak, Moje Poddane, może być? Coś zmieniamy?
Jak dla mnie - rangi są fantastyczne i, co jest chyba ich największą zaletą, pasują do obu płci. Ale co ty z tym Księciem Regentem, naprawdę... ![]()
Teran bardzo mi sie podoba
A zwłaszcza Książe Regent mmm...
Ewentualnie najwyższy poziom bym zmieniła na "gwiazda sezonu"
1. Książę Regent to inna nazwa dla Administratora. U niego liczba gwiazdek jest związana z funkcją (zarzadzanie całością) a nie z liczbą postów. No i nie można go zmienić - jak Księcia
2. "Gwiazda każdego salonu" nie jest najwyższą możliwą rangą, możemy wymyśleć wyższe za osiągnięcie odpowiedniego poziomu ilości postów np. 250, 700). Tutaj czekam na propozycje. A "Gwiazda sezonu" kojarzy się z tymczasowością, przynajmniej dla mnie - po sezonie się o niej zapomina.
Ale kombinujcie dalej, może wspólnie wypracujemy całkiem fajny system ![]()
rangi sa super!mobilizuja zeby wchodzic na szczyty
Kilka użytkowniczek przekroczyło chlubny wynik 200 postów, jedna zdaje się nawet 400
Szanowny Adminie i Drogie Forumowiczki może odświeżymy pomysł dodania jeszcze jednej rangi (albo nawet dwóch)? Zasady są dwie, jeśli rozumiem
1. "obupłciowość" - tzn, ranga musi pasować zarówno do K jak do M
2. "epokowość" - musi odnosić się do epoki, której ta stronka jest poświęcona
ew. "salonowość" - jako motyw dominujący w naszych rangach.
Ale co może przebić "Gwiazdę każdego salonu"?
Moje propozycje:
W pierwszej parze na każdym balu
Przyćmiewa bywalców St. James
Pomożecie?
Mnie osobiście podoba się Przyćmiewa bywalców St. James , kojarzy mi się z ojcem Charlotty, który przecież tak często tam bywał
Aaaaa!!to ja już wiodę prym!!aaa :oops: , podoba mi się :twisted:
Co do wymyślania - nie mam wyobraźni twórczej. Ale propozycje mi się podobają ![]()
Na dzień dzisiejsz tabela rang wygląda następująco:
Wchodzi do towarzystwa (1)
Bywa na salonach (10)
Wiedzie prym na salonach (30)
Gwiazda każdego salonu (100)
Gwiazda pierwszej wielkości (300)
Gwiazda nad gwiazdami (1000)
A powyżej jest już sufit
(w nawiasach wymagana ilość postów)
A może cos pomiędzy 300 a 1000? Bo to strasznie długa droga
Na przykład jakaś premia za 500?
oj tak...długa droga
to może za 500 niech będzie - Gwiazda nad gwiazdami, a za 1000 - Najjaśniejsza na firmamencie ![]()
oj tak...długa droga
to może za 500 niech będzie - Gwiazda nad gwiazdami, a za 1000 - Najjaśniejsza na firmamencie
a juści!!!
Rangi powinny wzrastać w postępie bardziej geometrycznym niż arytmetycznym, bo gdyby tak nie było to średnio co dwa miesiące trzeba by wymyślać nowe, a w końcu zabrakłoby miejsca dla gwiazdek przy waszych loginach. Dlatego nie będzie "premii za 500". Ale za to możecie wymyślać nazwę dla rangi za 3000 postów ![]()