Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
No w?a?nie, mo?e kto? ma jak?? wiedz? historyczn?? Nie dok?adnie jak? pi?a, bo tego raczej nie stwierdzimy, ale jak? mog?a pi?. O tym, jak? kaw? pi?a Telimena w podobnym okresie historycznym wiemy z Pana Tadeusza, a pewnie jeszcze lepiej z Wajdy
A Wy jak? pijecie (je?li w ogóle)?
A czym zagryzacie?
Bo ja na przyk?ad teraz pierniczkiem w czekoladzie
PZDR niedzielnie i leniuchowato
Nie wiem, jak? kaw? mog?a pi? Jane, ale wydaje mi si?, ?e na pewno elegancko podan?. Anglicy mieli wtedy takie pi?kne zastawy, fili?anki itd.
Ja najbardziej lubi? kaw? rozpuszczaln?, z cukrem. Lubi? przy tym je?? co? s?odkiego np. jaki? sernik. A swoj? drog?, jak ogl?da?am po raz pierwszy "Pana Tadeusza" to scena z przyrz?dzaniem kawy sprawi?a, ?e zacz??a mi naprawd? ?linka ciekn??! Smacznego wszystkim!
Nigdy nie pij? kawy, nie lubi?. Ale mam bardzo du?y wybór herbatek :-)
Kto? kiedy? powiedzia? ?e: "Na kontynencie ludzie maj? dobre jedzenie, w Anglii maj? dobre maniery przy stole"
nie wiem jaka kawe pila JA ale ja lubie duza z mlekiem...cafe late i wcale nie musze zagryzac.....ale jakbm miala pireniczka w czekoladzie to czemu nie
Ja kawy nie pijam. Ale wprost przepadam za dobra herbata.
Ja uwielbiam herbat?, pij? litrami, non stop. Ale dobr? kaw?, zw?aszcza Mocc? z Coffee Heaven nie pogardz?
Czuj? si? jak córka marnotrawna - dopiero teraz zdo?a?am wej?? na forum, chocia? mam ferie od poniedzia?ku :oops:
Mam takie koszmarne zaleg?o?ci, ale?cie si? rozpisali
Oooo, ja kocham kaw?, uwielbiam, witam ni? ka?dy dzie? Oboj?tnie jaka, byle aromatyczna i mocna.
A Coffee Heaven to faktycznie niebo dla mnie
Postaram si? bywa? cz??ciej. Yyyy... chyba kto? mnie jeszcze pami?ta?
Nie pijam kawy - stosunkowo rzadko.
Najcz??ciej w?a?nie herbatk? i zazwyczaj angielsk?, typow? por?.
A dzi? piek? rurki z kremem malinowym [no, trzeba doskonali? te austenowskie kunszty pani domu ]. Dobre i do kawy, i do herbaty, a nawet mleka i soku.
Receptura domowa, zero konserwantów i mo?na objada? si? nimi, nie czuj?c przepe?nienia.
Jak b?dziecie grzeczne, to si? za?apiecie. :twisted:
No dobrze, zdarza mi sie pijac kawe, juz pamietam... Ale tylko i wylacznie w Coffe Heaven. Lubie tamtejsza white chocolade Mocca...
Bardzo ch?tnie bym si? za?apa?a na te rurki (jestem bardzo grzeczna).
Pi?kny masz Avatar, w ogóle tak romantycznie i nastrojowo zrobi?o si? na forum dzi?ki temu.
Fringilla te? ma s u p e r
Dzi?kuj? uni?enie. [K?ania si?]
Wieczorem b?d? rurki, obiecuj?!
No to oficjalnie og?aszam, i? uda?o mi si? upiec samej rurki!
[K?adzie tac? na stole]
Prosz? si? cz?stowa?...
Nigdy nie robi?am rurek, ale zabieram si? za rachat?ukum. Musz? tylko znale?? odpowedni? form? na t? galaretk?.
O, w?a?nie! Rachat?ukum... nie mam przepisu... a szkoda.
Przepis na ten turecki specja? jest na stronie "wielkie ?arcie"(czy jako? tak), ale nie wiem, czy wychodzi?
No i owszem, rurki s? bardzo pyszne (mam ich sporo na pi?knym porcelanowym talerzyku) có? za specia?.
Tak poprosz? jeszcze kawy.
Mniam.
Dziewczyny prze?lijcie mi przepisy na te pyszno?ci, a ja obiecuj? z? poszukam wam informacji o kawie