Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
O!! A co to za Duma z 1980???
Napisz do mnie w sprawie filmów. Pomożemy!
moniczekw@o2.pl
O ile się nie mylę, to jest telewizyjna wersja - serial też produkcji BBC. Wg niektórych opinii bardziej wierny oryginałowi niż nasza P&P z 1995.
Pamiętam go trochę jak przez mgłę, ale chyba rzeczywiście musiał być dobry, bo u mnie to od niego wszystko się zaczęło...
Próbowałam go gdzieś zdobyć, ale na DVD (i pokrewnych) go nie ma, a na video można sobie kupić w Amazonie za horrendalne pieniądze. Więc gdyby ktoś... to ja też jestem chętna.
Witajcie!
Dzieki za szybki odzew. Moniaczku! zaraz będę stukać meilkia do Ciebie, ale poki co parę słów na temat "P&P" 80. Oglądalam go i u mnie też właściwie od tego serialu wszystko sie zaczęło. Nie pamiętam go dokladnie, ale wiem po którymś tam odcinku zanotowalam nazwisko autorki powieści (gdzieś nawet ostatnio znalazłam zeszyt z tą starą notatką). Efektem była oczywiście wizyta w bibliotece. Niestety nie wypozyczyłam P&P, bo w mojej małomiasteczkowej bibliotece nie byłożadnej pozycji J.A. I tak sprawa ucichła, bo zapomniałam o serialu i autorce na ładnych parę lat. Wróciłam do temetu dopiero po ok. 10 latach, ale za to z impetem. Odtąd książkę czytam przynajmniej 2 razy do roku, a fragmentami zawsze kiedy mam chandrę. Przeczytałam i obejrzałam też wszystko, do czego miałam dostęp, a co ma związek z J.A. Nawet (pożal sie Boże!!!) kontynuację P&P pt. Pemberly. Ale to była tortura - odradzam!!! Pozdrowienia Anka
Aniu, czy może udało Ci się w jakiś posób dotrzeć do "DiU' z 1980 roku?
Aniu mam prawie wszystkie wymienione przez Ciebie filmy, mogę zgrać. To raz.
Po drugie mieszkam w Chrzanowie, więc możemy się przy okazji umówić na kawe
No to mam noworoczny prezent. Dzięki Ci wielkie. Pozostaje tylko pytanie: gdzie ta kawa? Dla mnie nie ma problemu z dojazdem do Chrzanowa, ale Oświęcim też jest niczego sobie, choć może się przykro kojarzyć. Będę Cię łapać na GG. Pozdrowienie i duża buźka
Z racji pracy raczej wolalabym w Chrzanowie Jest taka fajna caffeteria w Chrzanowie - Linda (przynajmniej ja lubię ) W rynku. Trudno nietrafić. Ze świetnymi lodami i deserem Chociaż kawę faryzeusza nie polecam
Tak na marginesie Oświęcim źle mi się nie kojarzy
Po pierwsze - dzielnica piastowska
Po drugie - fajny targ z tanimi szmatami (nawet jeśli nie lubie po nim myszkować )
Po trzecie - dobra biblioteka
Po czwarte - nie pamietam, ale coś tam było
Do Siegoooooo!!!!
Halo Aine!
Długo mnie nie było! Nie wiem, dlaczego nie dostałam na skrzynkę informacji o odpowiedzi, ale fakt faktem nie mialam ostatnio zupełnie czasu na dosiadanie komputera. Teraz też nie jest luźniej, bo zbliża sie koniec półrocza, a ponieważ jestem belfrzycą pełną gębą :twisted: siedzę w dziennikach, wypracowaniach, testach i licho wie czym jeszcze :evil: . Możemy się spotkać u Ciebie (chyba wiem, gdzie ta knajpka), rozumiem, że Oświęcim nie kojarzy Ci sie najlepiej,mnie też sie nigdy dobrze nie kojarzył... Podaj jakiś, choćby przybliżony termin, który by Ci pasował, a popróbuję sie dostosować. Gdybym miała coś sugerować, pewnie poczekałabym do ferii (od 10 lutego u nas), ale wybór należy do Ciebie (w końcu to mój interes!!! :oops: :oops: :oops: ) Czekam na wieści!!! Anka
A jeszcze! Czyżbyś pisała o naszej, miejskiej bibliotece, czy chodziło Ci raczej o pedagogiczną, bo ja coś nie mam szczęścia ani do jednej, ani do drugiej!!!
DZiewczyny P7P 1980 jest dostepna w emule pod haslem;
Jane.Austen.-.Pride.and.Prejudice.(BBC.1979).VHSRip.CD1.avi
oraz
Jane.Austen.-.Pride.and.Prejudice.(BBC.1979).VHSRip.CD2.avi
powodzenia w sciaganiu