Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
O!! A co to za Duma z 1980???
Napisz do mnie w sprawie filmów. Pomo?emy!
moniczekw@o2.pl
O ile si? nie myl?, to jest telewizyjna wersja - serial te? produkcji BBC. Wg niektórych opinii bardziej wierny orygina?owi ni? nasza P&P z 1995.
Pami?tam go troch? jak przez mg??, ale chyba rzeczywi?cie musia? by? dobry, bo u mnie to od niego wszystko si? zacz??o...
Próbowa?am go gdzie? zdoby?, ale na DVD (i pokrewnych) go nie ma, a na video mo?na sobie kupi? w Amazonie za horrendalne pieni?dze. Wi?c gdyby kto?... to ja te? jestem ch?tna.
Witajcie!
Dzieki za szybki odzew. Moniaczku! zaraz b?d? stuka? meilkia do Ciebie, ale poki co par? s?ów na temat "P&P" 80. Ogl?dalam go i u mnie te? w?a?ciwie od tego serialu wszystko sie zacz??o. Nie pami?tam go dokladnie, ale wiem po którym? tam odcinku zanotowalam nazwisko autorki powie?ci (gdzie? nawet ostatnio znalaz?am zeszyt z t? star? notatk?). Efektem by?a oczywi?cie wizyta w bibliotece. Niestety nie wypozyczy?am P&P, bo w mojej ma?omiasteczkowej bibliotece nie by?o?adnej pozycji J.A. I tak sprawa ucich?a, bo zapomnia?am o serialu i autorce na ?adnych par? lat. Wróci?am do temetu dopiero po ok. 10 latach, ale za to z impetem. Odt?d ksi??k? czytam przynajmniej 2 razy do roku, a fragmentami zawsze kiedy mam chandr?. Przeczyta?am i obejrza?am te? wszystko, do czego mia?am dost?p, a co ma zwi?zek z J.A. Nawet (po?al sie Bo?e!!!) kontynuacj? P&P pt. Pemberly. Ale to by?a tortura - odradzam!!! Pozdrowienia Anka
Aniu, czy mo?e uda?o Ci si? w jaki? posób dotrze? do "DiU' z 1980 roku?
Aniu mam prawie wszystkie wymienione przez Ciebie filmy, mog? zgra?. To raz.
Po drugie mieszkam w Chrzanowie, wi?c mo?emy si? przy okazji umówi? na kawe
No to mam noworoczny prezent. Dzi?ki Ci wielkie. Pozostaje tylko pytanie: gdzie ta kawa? Dla mnie nie ma problemu z dojazdem do Chrzanowa, ale O?wi?cim te? jest niczego sobie, cho? mo?e si? przykro kojarzy?. B?d? Ci? ?apa? na GG. Pozdrowienie i du?a bu?ka
Z racji pracy raczej wolalabym w Chrzanowie Jest taka fajna caffeteria w Chrzanowie - Linda
(przynajmniej ja lubi?
) W rynku. Trudno nietrafi?. Ze ?wietnymi lodami i deserem
Chocia? kaw? faryzeusza nie polecam
Tak na marginesie O?wi?cim ?le mi si? nie kojarzy
Po pierwsze - dzielnica piastowska
Po drugie - fajny targ z tanimi szmatami (nawet je?li nie lubie po nim myszkowa? )
Po trzecie - dobra biblioteka
Po czwarte - nie pamietam, ale co? tam by?o
Do Siegoooooo!!!!
Halo Aine!
D?ugo mnie nie by?o! Nie wiem, dlaczego nie dosta?am na skrzynk? informacji o odpowiedzi, ale fakt faktem nie mialam ostatnio zupe?nie czasu na dosiadanie komputera. Teraz te? nie jest lu?niej, bo zbli?a sie koniec pó?rocza, a poniewa? jestem belfrzyc? pe?n? g?b? :twisted: siedz? w dziennikach, wypracowaniach, testach i licho wie czym jeszcze :evil: . Mo?emy si? spotka? u Ciebie (chyba wiem, gdzie ta knajpka), rozumiem, ?e O?wi?cim nie kojarzy Ci sie najlepiej,mnie te? sie nigdy dobrze nie kojarzy?... Podaj jaki?, cho?by przybli?ony termin, który by Ci pasowa?, a popróbuj? sie dostosowa?. Gdybym mia?a co? sugerowa?, pewnie poczeka?abym do ferii (od 10 lutego u nas), ale wybór nale?y do Ciebie (w ko?cu to mój interes!!! :oops: :oops: :oops: ) Czekam na wie?ci!!!
Anka
A jeszcze! Czy?by? pisa?a o naszej, miejskiej bibliotece, czy chodzi?o Ci raczej o pedagogiczn?, bo ja co? nie mam szcz??cia ani do jednej, ani do drugiej!!!
DZiewczyny P7P 1980 jest dostepna w emule pod haslem;
Jane.Austen.-.Pride.and.Prejudice.(BBC.1979).VHSRip.CD1.avi
oraz
Jane.Austen.-.Pride.and.Prejudice.(BBC.1979).VHSRip.CD2.avi
powodzenia w sciaganiu