Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2005-11-25 11:31:58

moniczek
Użytkownik

O!! A co to za Duma z 1980???

O!! A co to za Duma z 1980???

Napisz do mnie w sprawie filmów. Pomo?emy!

moniczekw@o2.pl

#2 2005-11-25 21:12:52

Maryann
Użytkownik

Re: O!! A co to za Duma z 1980???

O ile si? nie myl?, to jest telewizyjna wersja - serial te? produkcji BBC. Wg niektórych opinii bardziej wierny orygina?owi ni? nasza P&P z 1995.
Pami?tam go troch? jak przez mg??, ale chyba rzeczywi?cie musia? by? dobry, bo u mnie to od niego wszystko si? zacz??o...
Próbowa?am go gdzie? zdoby?, ale na DVD (i pokrewnych) go nie ma, a na video mo?na sobie kupi? w Amazonie za horrendalne pieni?dze. Wi?c gdyby kto?... to ja te? jestem ch?tna.

#3 2005-11-26 23:38:08

Ania
Użytkownik

Witajcie!
Dzieki za szybki odzew. Moniaczku! zaraz b?d? stuka? meilkia do Ciebie, ale poki co par? s?ów na temat "P&P" 80. Ogl?dalam go i u mnie te? w?a?ciwie od tego serialu wszystko sie zacz??o. Nie pami?tam go dokladnie, ale wiem po którym? tam odcinku zanotowalam nazwisko autorki powie?ci (gdzie? nawet ostatnio znalaz?am zeszyt z t? star? notatk?). Efektem by?a oczywi?cie wizyta w bibliotece. Niestety nie wypozyczy?am P&P, bo w mojej ma?omiasteczkowej bibliotece nie by?o?adnej pozycji J.A. I tak sprawa ucich?a, bo zapomnia?am o serialu i autorce na ?adnych par? lat. Wróci?am do temetu dopiero po ok. 10 latach, ale za to z impetem. Odt?d ksi??k? czytam przynajmniej 2 razy do roku, a fragmentami zawsze kiedy mam chandr?. Przeczyta?am i obejrza?am te? wszystko, do czego mia?am dost?p, a co ma zwi?zek z J.A. Nawet (po?al sie Bo?e!!!) kontynuacj? P&P pt. Pemberly. Ale to by?a tortura - odradzam!!! Pozdrowienia Anka

#4 2005-12-31 15:09:00

Maryann
Użytkownik

Aniu, czy mo?e uda?o Ci si? w jaki? posób dotrze? do "DiU' z 1980 roku?

#5 2005-12-31 15:54:08

AineNiRigani
Użytkownik

Aniu mam prawie wszystkie wymienione przez Ciebie filmy, mog? zgra?. To raz.
Po drugie mieszkam w Chrzanowie, wi?c mo?emy si? przy okazji umówi? na kawe smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#6 2005-12-31 22:49:05

Anonymous
Gość

No to mam noworoczny prezent. Dzi?ki Ci wielkie. Pozostaje tylko pytanie: gdzie ta kawa? Dla mnie nie ma problemu z dojazdem do Chrzanowa, ale O?wi?cim te? jest niczego sobie, cho? mo?e si? przykro kojarzy?. B?d? Ci? ?apa? na GG. Pozdrowienie i du?a bu?ka big_smile

#7 2006-01-01 03:00:26

AineNiRigani
Użytkownik

Z racji pracy raczej wolalabym w Chrzanowie smile Jest taka fajna caffeteria w Chrzanowie - Linda smile (przynajmniej ja lubi? smile ) W rynku. Trudno nietrafi?. Ze ?wietnymi lodami i deserem smile Chocia? kaw? faryzeusza nie polecam smile

#8 2006-01-01 03:12:36

AineNiRigani
Użytkownik

Tak na marginesie O?wi?cim ?le mi si? nie kojarzy smile
Po pierwsze - dzielnica piastowska smile
Po drugie - fajny targ z tanimi szmatami (nawet je?li nie lubie po nim myszkowa? smile )
Po trzecie - dobra biblioteka smile
Po czwarte - nie pamietam, ale co? tam by?o smile

smilesmilesmile

Do Siegoooooo!!!!

#9 2006-01-01 03:13:28

AineNiRigani
Użytkownik

Duzo tych u?miechów nie? smile

#10 2006-01-20 22:28:07

Ania
Użytkownik

Halo Aine!
D?ugo mnie nie by?o! Nie wiem, dlaczego nie dosta?am na skrzynk? informacji o odpowiedzi, ale fakt faktem nie mialam ostatnio zupe?nie czasu na dosiadanie komputera. Teraz te? nie jest lu?niej, bo zbli?a sie koniec pó?rocza, a poniewa? jestem belfrzyc? pe?n? g?b? :twisted: siedz? w dziennikach, wypracowaniach, testach i licho wie czym jeszcze :evil: . Mo?emy si? spotka? u Ciebie (chyba wiem, gdzie ta knajpka), rozumiem, ?e O?wi?cim nie kojarzy Ci sie najlepiej,mnie te? sie nigdy dobrze nie kojarzy?... Podaj jaki?, cho?by przybli?ony termin, który by Ci pasowa?, a popróbuj? sie dostosowa?. Gdybym mia?a co? sugerowa?, pewnie poczeka?abym do ferii (od 10 lutego u nas), ale wybór nale?y do Ciebie (w ko?cu to mój interes!!! :oops: :oops: :oops: ) Czekam na wie?ci!!! big_smile big_smile big_smile Anka

#11 2006-01-20 22:31:30

Ania
Użytkownik

A jeszcze! Czy?by? pisa?a o naszej, miejskiej bibliotece, czy chodzi?o Ci raczej o pedagogiczn?, bo ja co? nie mam szcz??cia ani do jednej, ani do drugiej!!!

#12 2006-04-05 00:17:51

Lizzy
Użytkownik

DZiewczyny P7P 1980 jest dostepna w emule pod haslem;
Jane.Austen.-.Pride.and.Prejudice.(BBC.1979).VHSRip.CD1.avi
oraz
Jane.Austen.-.Pride.and.Prejudice.(BBC.1979).VHSRip.CD2.avi

powodzenia w sciaganiu

Liz

Stopka forum