Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Dzi?ki Milosz :*:*
Dziewczyny, wczoraj posz?am kupi? sobie jak?? pociech? w Empiku, i znalaz?am "Wichrowe Wzgórza" z m?odziutkim Timothy Daltonem i muzyk? Michela Legranda. Jeszcze tego nie obejrza?am, bo jako? nie mog?am si? przemóc, ale przejrza?am, Timothy gra troch? jak w niemym filmie, ale by?o par? ?adnie nakr?conych scen. Nic wi?cej narazie nie jestem w stanie powiedzie?. Ale jak kto zbiera ekranizacje to pewnie warto si? rozejrze?. By?o na stojaku pt. "Hity cenowe".
a jakim hitem by?a cena?
Cena nie by?a jako? nadzwyczajnie hitowa. Rzek?abym, ze wcale nie by?a hitowa, ale moja determinacja na zrobienie sobie jakiej? przyjemno?ci by?a bezgraniczna.
39.99 PLN
Wg programu tv - Wichrowe Wzgórza 14 kwietnia, tvp2:
http://serwisy.gazeta.pl/tv/2,47240,,,, … _AKPA.html
pozdrawiam,
Monika
Wersja Juliette Binoche i Ralph Fiennes.
O ile Ralph Fiennes jest w tej wersji dla mnie idealnym Heathcliffem, o tyle Juliette Binoche, któr? lubi?, nie pasuje mi ci?gle do tej roli. Nie wiem, dlaczego, ale nie widz? jej jako Kathy.
ja bym wymieni?a ka?k? z wersji z Mateuszem, a Heatcliff - fiennes.
Jak go?cia nie lubie, stwierdzam, ?e jego H. by? zdecydowanie lepszy.
A ja w kuchni przy garach siedzia?am
Ogladne sobie jutro.
Przyznam, ?e nie czyta?am i nie ogl?da?am nigdy Wichrowych Wzgórz... (chocia? ?yj? ju? troch? lat ) ale dzisiaj nast?pi? ten wa?ny dzie?.. i jestem pod wielkim wra?eniem.. przepi?kna historia...
to nast?pna pozycja, dla której znalaz?o si? miejsce w moim sercu....
ja gary zostawi?am w spokoju...
Niedawno ogladalam ten film, wiec wczoraj nie musialam, ale musze przyznac, ze ekranizacja jest swietna. I bardzo podoba mi sie tu Ralph Fiennes. Film ma klimat, sa emocje. Czego chciec wiecej?
Swietna ekranizacja.
A ja w kuchni przy garach siedzia?am
![]()
Ogladne sobie jutro.
ja jak Aine alem sobie nagra?a
A ja dzieki dziewczynom mam juz divixa, wiec ogladne sobie dzisiaj lub jutro
Uwielbiam Ralpha Finnes'a w tym filmie. Binoche te? nie jest taka zla, ale ogl?dam go dla postaci Heathcliffa...
Ja ju? kiedy? film ogl?da?am, ale ju? zapomnia?am, jak pi?kna melodia jest na ko?cu, jak "pisarka" oddala si? na wrzosowiskach. Pi?kne, ?za si? mo?e zakr?ci?.
Ja ju? kiedy? film ogl?da?am, ale ju? zapomnia?am, jak pi?kna melodia jest na ko?cu, jak "pisarka" oddala si? na wrzosowiskach. Pi?kne, ?za si? mo?e zakr?ci?.
A oczy ta Sinead to ma jak sarenka z Disneyowskiego filmu. Ciekawe jaka by?a prawdziwa Emily Bronte. Byl kiedys taki film biograficzny o siostrach. Emily gra?a Isabelle Adjani. Chcia?abym go jeszcze zobaczy?...
By?o te? bardzo dobre przedstawienie w Teatrze Telewizji. Chcia?abym, zeby powtórzyli. Pani Przedpe?ska Trzeciakowska jest autork? bardzo ciekawej biografii rodziny Bronte "Na plebanii w Haworth". Prószynski wyda? to kilka lat temu.
Równie? w internetowym sklepie "Merlin" mo?na kupi? "Wichrowe wzgórza" z Timothy Daltonem o których pisa?a Alisona za 29,50 i "Wiele ha?asu o nic" z Emma Thomphson za t? sam? kwot?.
Kaziuta sorry ?e tak po?miecem ale na merlinie mo?na w pakiecie kupi? te? : Fortepian + Indochiny (pakiet 2 filmów) za 20 zlotych. Warto!