Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
A ja z takim pytaniem. Co teraz aktualnie czytanie? Oczywi?cie je?li macie troch? czasu, pomimo wielkich ?wi?tecznych porz?dków i zakupów!
Ja sko?czy?am "?ab?" M. Musierowicz. A Wy?
Arturo Perez - Reverte "Z?oto króla" - czwarty tom przygód kapitana Alatriste, Brian Bates "Magia, mity i tajemnice ?redniowiecza".
Ja jestem w trakcie 'Ma?ych kobietek" Alcott,
Czytam obecnie "Tajemnic? Wawrzynów" Agathy Christie, ale najgorsze, ?e dalej nic specjalnie na mnie nie czeka na pó?ce. No, chyba, ?e si?gn? po "Dum?" po raz trzeci-tak dla od?wie?enia!
Gitka, i jak ci si? podoba?a? Bo musz? sobie kupi?, a zawsze jestem ?asa na pierwsze komentarze
Obecnie wzi??am si? za co? ambitnego "W stron? Swanna" M. Prousta. Genialne.
?aba Ma?gorzaty Musierowicz jest jak wszystkie jej ksi??ki pe?na ciep?a i humoru i bardziej optymistyczna ni? jej poprzednia "J?zyk Trolli". ?ab? mam nawet podpisan?, uda?o mi si? (potem autorka z?ama?a nog? i odwo?ano spotkania z ni?). Jedno co mnie strasznie w?cieka to cena ksi??ki 32,90 z? w Empiku! W Hipermarkietach widzia?am j? po 29 z?. Ale to i tak drogo, tym bardziej, ?e zbli?a si? premiera nowego Harrego i oczywi?cie te? b?d? musia?a kupi?...
W?a?nie, co do "Ksi?cia pó?krwi"-oczywi?cie, niektórzy "?yczliwi" w Internecie podaj? gdzie si? uda zako?czenie ksi??ki i pisz? o niektórych niewyja?nianych w poprzednich tomach tajemnicach. Mia?am nieszcz??cie natrafi? na jedn? z takich wypowiedzi i normalnie krew mnie zala?a! :evil: Przy siódmej cz??ci widocznie trzeba b?dzie prawie odseparowa? si? od ?wiata, przynajmniej tego komputerowego, ?eby nie popsu? sobie czytania.
Te? czyta?am i podoba?o mi si?. Polskie t?umaczenie pewnie kupi?, cho? prawdopodobnie nie od razu - to b?dzie zale?e? od ceny i moich zasobów finansowych.
A ja mimo wszystko uwa?am, ?e w oryginale lepiej si? czyta
No w?a?nie, te? czekam na premier? Harrego po polsku, poniewa? nie cierpi? chronicznie czyta? ksi??ek na kompie... orygina? troch? za du?o kosztuje, wi?c czekam na polsk? wersj? . Ju? si? nie moge doczeka?!
Teraz czytam - fragmentami, bo ca?osciowo od razu si? tego czyta? nie da - Histori? pi?kna Umberto Eco. Zacz??am od roli ?wiat?a i barwy w ?redniowieczu. I czytam te? drugi tom Sagi rodu Otori czyli Na pos?aniu z traw. ?le, bo nie mam trzeciej cz??ci. Czyta? to kto??
Przypominam sobie te? Narni? - Lew, czarownica i stara szafa, bo ju? za dni par? premiera :-D Nie mog? si? doczeka? równie mocno jak D&U.
Ja zaczelam czytac encyklopedie staropolska Glogera
O tak! Do Narnii zawsze mi?o jest od czasu do czasu powróci?. Teraz czytam horror S. Kinga "To". Zapowiada si? ciekawie...
Aine a encyklopedi? to alfabetycznie czytasz?
Aine a encyklopedi? to alfabetycznie czytasz?
:twisted: :twisted: Tak jakby :twisted: :twisted:
Pami?tam tak? pozycj? w?ród lektur na zaj?ciach z literatury staropols.:"Nadobna Paskwalina" (tytu? by? oczywi?cie o wiele d?u?szy). To dopiero musi by? fajna ksi??ka!
MUSI!!!
Nie ma innego wyj?cia. I tej wersji si? trzymajmy Dla zdrowia psychicznego
A sag? Diuny Franka Herberta czytali?cie?
Polecam. Jest w niej wszystko: polityka, religia, mi?o??, w?adza, itd..
A ju?ci!!!
Ale nie zrobi?a na mnie olbrzymiego wra?enia. Od Mesjasza Diuny zaczynaja si? przera?liwe nudy.
Mnie sie podoba?a, ale czyta?am j? wieki temu. Teraz mam straszliwie ma?o czasu na czytanie. Znów podczytuj? D&U :-)
Obenie m?cz? "Jane Eyre" w oryginale - and I enjoy it
Co czytam oprócz podr?czników akademickich? Sztuk? "The room" Pintera,"Wsta?cie,chod?my" Jana Paw?a II i po raz 458
"Dum? i uprzedzenie" najnowsze wydanie.
Oj na pewno DiU i J.E. s? jednymi z najlepszych ks??ek jakie przeczyta?am. Wprawdzie J.E. przyczyta?am tylko raz i pamietam tylko zarys fabu?y, to i tak z ca?? pewno?ci? mog? powiedzie?, ?e s? o 10 poziomów lepsze ni? to co teraz czytam. "Opowie?? Murasaki" L. Dalby. Tragedia! Czytam po rozdziale, bo wi?cej nie mog? ?cierpie?, po prostu zasypiam.
Chyba ka?dy ma za sob? jak?? tak? lektur? obowi?zkow?
U mnie to by? ?wiat bez historii W.Kuli i pami?tniki ?osia. Autor - zgodnie z nazwiskiem - istny ?osiu