Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2005-11-06 18:28:29

angelix
Użytkownik

Obejrza?am film Nany McPhee

Obejrza?am film Nany McPhee - i wiece co jest ca?kiem fajny , jak na filmik familijny,
Ca?kiem ciekawie poprowadzona fabu?ka, ciekawe zdj?cia, ?wietna gra Emmy Thompson i fantastyczna dzieciaków zw?aszcza wschodz?cej "gwiazdy" Thomasa Sangstera
Wszystko ma takie cukierkowe kolorki, ale w ospowiednim do filmu klimacie, zwa?ywszy ,?e Pan Brown(CF) pracuje w zak?adzie pogrzebowym!! Pewnie przysposabia si? do swojej przysz?ej roli wink
Maj?c na uwadze nie tak odleg?? emisj? Marry Poppins w naszej telewizji - maj?c? ju? ugruntowane miejsce w ogólno?wiatowej filmotece - KTÓRE ZDECYDOWANIE POPIERAM), Nany McPhee równie? si? przyjemnie ogl?da lol

#2 2005-11-07 10:27:06

fringilla
Użytkownik

Re: Obejrza?am film Nany McPhee

Hehe, od zdj?? z tego filmu zacz?? si? kiedys nasza dyskusja o Collinie, zatytu?owana bodaj?e "brzydki Colin" wink
Przyznam, ?e jestem go bardzo ciekawa, obsada jest niezwykle obiecuj?ca, a Twoja recenzja zach?caj?ca.

A Mary Poppins uwielbiam, i ksi?zke i te pi?kna dineyowska ekranizacj? z Julie Andrews, aczkolwiek ostatnia emisja na Polsacie z pó?godzinnymi przerwami reklamowymi, niektóre w srodku piosenki obudzila we mnie mordercze instynkty.

Pozdr. Agata
gg 5739618

#3 2005-11-07 12:05:32

angelix
Użytkownik

We mnie te?, ( te mordercze intynkty!!) tym bardziej ?e filmik d?ugi

#4 2005-11-10 17:37:32

agnes_13
Użytkownik

Jak zwykle pierwsza :twisted:

wink

Agnes

#5 2006-01-19 21:36:26

Lareth
Użytkownik

Z checia obejrze ten film, choc przyznam szczerze nie spodziewam sie po nim wiele. Ot, milej rozrywki.
Z tego co pamietam to bardzo mi sie podobala Seria Niefortunnych Zdarzen. Tez taki familijny, ciekawie przedstawiony film. (na podstawie ksiazek)

#6 2006-01-20 00:17:09

fringilla
Użytkownik

No Serii Niefortunnych Zarze?, to bym do jednego wora z Mary Poppins nie wrzuca?a (Nanny jeszvcze nie widzia?am). Seria ma bardzo specyficzny klimat, humor, wizulalnie te? jest oryginalna. Wielu osobom sie nie podoba, budzi sporo kontrowersji. Mi osobi?cie sie podoba?a, mojej córce te?, mamy ten film na p?ycie, ale mysle, ?e okre?lenie "spoecyficzny klimat" jest tu kluczowe...

Pozdr. Agata
gg 5739618

#7 2006-01-20 11:18:52

Lareth
Użytkownik

Oj, zaleglosci... Nie znam Marry Poppins, niani tez jeszcze nie widzialam. Trzeba chyba zaczac nadrabiac...

#8 2006-01-20 19:06:57

Diana
Użytkownik

Uwielbiam "Seri? niefortunnych zdarze?" i jej "specyficzny klimat". I muzyk?, i kostiumy, i scenografi?, i aktorów(M. Streep!!!) itd. Mary Poppins widzia?am niedawno w TV, ale to by? istny maraton filmowy-dzieciakom chyba ci??ko wytrzyma? tyle czasu przed ekranem, tak mi si? wydaje. A poza tym, ten film mnie jako? tak zasmuci?, mimo ?e ko?czy? si? w zasadzie dobrze. Ksi??ki ne czyta?am, mówi? tylko o filmie.

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

Stopka forum