Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Aine, jak mo?na uwielbia? jak kto? smarka?! Co si? z Tob? dzieje?!
Zakochaj Ty si? lepiej w Colinie. Dobrze Ci radz?...
Kochana, ale on to tak ?licznie robi. Có?, b?d?my szczerzy przy Viggo Colin to taki krewny i znajomy królika. To jakby? kaza?a odkocha? si? np. w Seanie Connerym i zakocha? w Dannym de Vito.
Gosie?ko J, wyslij mi maila, to ode?le ci ebooka. Jak nie dzi? to jutro. A co do filmów, nie wiem czy dosta?am Twoj? wiadomo?? - przypomnij si?
Kochana, ale on to tak ?licznie robi. Có?, b?d?my szczerzy przy Viggo Colin to taki krewny i znajomy królika.
Hmm... Zastanawiam si? w?a?nie czy to sformuowanie przypadkiem nie powinno mnie oburzy?...
Kochana, ale on to tak ?licznie robi. Có?, b?d?my szczerzy przy Viggo Colin to taki krewny i znajomy królika. To jakby? kaza?a odkocha? si? np. w Seanie Connerym i zakocha? w Dannym de Vito.
............................................(d?ugie milczenie, brak tchu)
Matko ?wi?ta, no teraz to Ci? ju? na pewno waln?!
Aniu, a czym? Bo to chyba przyjemnie komus imponowa?. A ja nie wiem czym
![]()
ja nied?ugo wezm? sie do Pierumowa, to przy okazji napisz?, czy warto. A lubisz fantasy, fantastyk?, czy wy??cznie Tolkiena?
Oczywi?cie tymi pie?niami! A tak z czystej ciekawo?ci, czy teraz, gdy zrzuci?a? z piedesta?u Mistrza JRR, tak?e nie ruszasz sie bez niego?
Co do moich gustów - nie mog? powiedzie? ?e jestem fank? fantastyki, czy fantasy w ogóle. Lubi? dobr? ksi??k? - je?li jest to akurat fantasy to czemu nie. Swego czasu ?ykn??am z przyjemno?ci? Ursul? Le Guin, poromansowa?am troch? w Sapkowskim, ale nie wszystko z jednakow? przyjemno?ci? (chyba najbardziej przypad?y mi do gustu w?tki wie?mi?skie)
Mam kilka ksi??ek z którymi si? nie rozstaj?, a pierwsza Skibniewska jest takim fajnym torebkowym wydaniem. Tak, nadal w podróz bior? Tolkiena i Jane. Szczególnie w d?ug? podróz (bo szybko czytam).
A je?li lubisz poczyta? co? fajnego, to polecam szczerze Eddingsa (np. trylogia o królestwie Elenium). On zwykle wieloksi?gi pisze, zawsze z poczyciem humoru, zawsze ciekawe. Jest i mi?o??, i podró?, i magia.
P.S. Pie?ni mog? do tej pory cytowa?
P.S. Pie?ni mog? do tej pory cytowa?
Aine chw?a i cze??, za t? prac? nad wierszami, podziwiam ludzi, którym si? chce chcie? . 8O
............................................(d?ugie milczenie, brak tchu)
Matko ?wi?ta, no teraz to Ci? ju? na pewno waln?!
Nie to ?ebym by?a jaka? z?a i brutalna, ale Alison, "dodaj" Jej co? jeszcze w moim imieniu 8)
Tere- Fere.
I tak mnie kochacie :twisted: :twisted:
Ale mi?o?ci? brutaln? Ci? kochamy, nie Catie?
Tak jak ty nas, znaczy jak Kuba Bogu tak Bog kubkowi ;-)
Tere- Fere.
I tak mnie kochacie :twisted: :twisted:Ale mi?o?ci? brutaln? Ci? kochamy, nie Catie?
Tak jak ty nas, znaczy jak Kuba Bogu tak Bog kubkowi ;-)
Podpisuj? si? pod Alison
Ale?cie si? rozdokazywa?y. A tu o wa?ne sprawy idzie. Aine oczywi?cie poszukam Eddingsa - tym bardziej, ?e pisze wieloksi?gi - je?li mnie wci?gnie b?d? mia?a na d?u?szy czas spokój z problemem za co by sie tu teraz wzi??.
A propos obsady "WP" - pisa?y?cie o Seanie C. w roli Gandalfa - sorry, ale tak mi spasi? Mc Kallen, ze trudno mi sobie wyobrazi? Czarodzieja z tym -cudnym co prawda- ale jednak szeplenieniem "Jesz, Bilbo Bagginsz" (?!!!). Poza tym jakby wygl?da? z t? swoj? okr?g?? facjatk? w tej bajernej szpiczastej czapce?
Aine, czy ja te? mog? u?miechn?? si? o tego ebooka?
PS: Zastanawiam si? nad za?o?eniem w?tku "Herbicydy w hodowli ziemniaka polskiego", tak dla sprawdzenia jak szybko temat zejdzie na Colina i rywalizacj? Aine kontra Gwardia Brodatego Darcy'ego?
Caroline nie ma sprawy, tylko strasznie mi komp muli przy poczcie. W najgorszym przypadku zgram na plytke i przesle w poniedzialek w szkole.
Dzi?ki wielkie Aine. Mog? si? odwdzi?czy? "?wiatem Zofi", "Bosk? cz?stk?" Ledermanna, "Pokoleniem X" Couplanda. Albo pomoc? w wyszukiwaniu innych Bo Jane Austen i inne klasyki w oryginale pewnie masz.
Troch? g?upio si? przyzna?, ale czytuj? ebooki w pracy (czasem) , akurat to mam na tapecie.
Nie ma sprawy
Ja ebookow nie czytam na kompie, bo mnie oczy bola. Jestem pod tym wzgledem tradycjonalistka i uwazam komputer nigdy nie zastapi starej dobrej ksi?zki (a juz na pewno ciezko wzia?? go do ?ó?ka i schowa? pod poduszk? czy do torebki ).
Co do ebookow, Jane mam niemal ca?? (z audiobookami w??cznie). Dysponuje tez kilka setkami pozycji g?ównie z dziedziny fantastyki (moja pierwsza mi?o??), ale i normalnej beletrystyki
Mo?e si? wymienimy?
Ale mi?o?ci? brutaln? Ci? kochamy, nie Catie?
Sadystyczn?? :twisted:
Ja te? wol? ksi??k? z papieru, nie ma porównania, ale przecie? nie wyci?gn? jej w robocie na biurko. A sytuacje, gdy nie mam kompletnie nic do zrobienia czasem si? zdarzaj?, nie znosz? tak po prostu siedzie? i nic nie robi?.
Ja naprzyk?ad uwielbiam jak Aragorn smarka id?c pod Wichrowy Czub. Taki odheroizowany tam jest
Usmarkani faceci maj? chlubn? kart? w historii kina, oprócz Aragorna/Mortensena jest jeszcze Russell Crowe w "Gladiatorze" i Patrick Swayze w "Pó?noc Po?udnie"
Posmarkani s? tacy bezbronni, ale ?eby ich zaraz uwielbia?... :?