Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ogó?em wersje rozszerzone sa znacznie lepsze, jak dla mnie
Wi?cej smaczków, wi?cej klimatu, wi?cej tolkienowskiej magii... mniam
Chyba wszystkie rozszerzone wersje s? lepsze. Niezale?nie od filmu.
ja ju? nie mog? sobie wyobrazi? ogladanie Króla artura bez wersji rezyserskiej
Ooo, a ja "Króla Artura" znam tylko z kinowej
Czyli warto przej?c si? do wypo?yczalni? Przetestuj? 8)
Bardzo warto. Ju? mi si? zatar?o co by?o w wersji kinowej a co nie, ale wiem, ?e wychodz?c z kina czu?am niedosyt. Czegos mi brakowa?o. Wersja re?yserska zaspokoi?a mnie w pe?ni
Hmmm, no ja w?a?nie po kinowej wersji mia?am ogó?em poczucie, ?e nie ca?kiem o to mi chodzi?o Tzn. by?y momenty, które zrobi?y na mnie spore wra?enie (jak cho?by bitwa na lodzie), ale ca?o?c jako? mnie nie podbi?a.
No to przejd? si? do wypo?yczalni i spróbuj? sobie przypomnie? 8)
Tylko koniecznie poszukaj wersji re?yserskiej , a jeszze lepoiej z dodatkami:D
Bardzo lubi? ogl?da? film gdzie scena po scenie jest komentowany przez re?ysera (najpioerw ogl?dam film, je?li zrobi? na mnie wra?enie - komentarz i ponownie film. Wtedy ta trzecia projekcja ma zupe?nie inny wymiar). Tam w dodatkach jest taka mo?liwo??. Poza tym dodali jeszcze alternatywne zako?czenie (którego w oryginalnej wersji nie ma przez potrzeby rynku )
Hmm. Nawet gdybym chcia?a zdradza?, to nie da si? tego zrobi?. Ci??ko jest opowiedzie? przes?anie filmu i re?ysera. A by?o ono zawarte w?a?nie w tym alternatywnym zako?czeniu, na polu bitwy przy zmar?ym Lancelocie.
Chcesz powiedzie?, ?e nie ma w nim ?lubu? Ufffffff :twisted:
Ano nie ma
?lub to w?asnie te wymogi komercyjne - ?e trzeba ten w?tek Artura i Ginewry doprowadzi? do ko?ca. Oczywiscie szcz??liwego ko?ca
Witam:) Od razu uprzedzam ?e to mój pierwszy post tutaj, i jeszcze sie troch? gubi?. Ale jak zobaczy?am temat o jednym z moich ulubionych filmów, to od razu pisz? Wersje rozszerzone rz?dz?, i te? nie wyobra?am sobie juz ogl?dania wersji "standardowych"
Ano nie ma
![]()
?lub to w?asnie te wymogi komercyjne - ?e trzeba ten w?tek Artura i Ginewry doprowadzi? do ko?ca. Oczywiscie szcz??liwego ko?ca
Super, to po?yczam szybciorem
Ogó?em wersje rozszerzone sa znacznie lepsze, jak dla mnie
![]()
Wi?cej smaczków, wi?cej klimatu, wi?cej tolkienowskiej magii... mniam
O tak tylko wersje rozszerzone, szczególnie w przypadku "W?adcy Pier?cieni"! Pami?tam, ?e jak wysz?am z kina po "Dwóch Wie?ach", czu?am niedosyt. A okaza?o si?, ?e wersja rozszerzona jest genialna! No i rola Wenhama - Faramira wspania?a :-)
Zgadzam si? Wersje rozszerzone, to jest to! Mimo ?e te "kinowe" filmy i tak s? dobre, to jak obejrza?am wersje rozszerzone, to popatrzy?am na wszystko inaczej. W "Powrocie Króla" straszie brakowa?o mi w?tku Faramira i Eowiny. I na szcz??cie w filmie rozszerzonym jest
Dzi?ki wam dowiaduj? si? ciekawych rzeczy....
nie wiedzia?am ?e jest co? takiego jak wersje rozsze?one.... Mnie równie? brakowa?o w?tku w "Powrocie króla" Eowiny i Faramira... b?d? teraz poszukiwa?a pilnie wersji rozsze?onych....
Polecam z ca?ego serca Kiko, tam jest prawie wszystko to, czego mi osobi?cie brakowa?o w Trylogii P?yty powinny by? w wypo?yczalniach, tyle tylko ?e jest ich wi?cej ni? tych "standardowych"
Kiko szukaj wydania rozszerzonego (dok?adnie sprawd?) albo 3 lub 4 p?ytowego.
s?uchajcie dziewczyny... na tym ko?cu Polski gdzie mieszkam... nie ma wersji rozsze?onej w wypozyczalniach.... wielkie oczy na mnie zrobili.... miny takie zdziwione.... normalnie koszmar....
Poza tym bez problemu mo?na te wersje ?ci?gn?? z Internetu, s? chyba nawet popularniejsze ni? te zwyk?e
niestety jak si? ma osio?ka, to wszystkie próby ko?cz? si? rozczarowaniem....