Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#276 2006-03-02 23:08:16

Caitriona
Użytkownik

Re: LOTRY :D

...rewelacyjna historia o mi?o?ci niemo?liwej (przypomina mi to troch? "Tristana i Izold?", niestety, w jakich? recenzjach spotka?am si? ju? z tym odwo?aniem

Tak na marginesie - powstaje, albo ju? powsta? i za jaki? czas b?dzie mia? premier? film pt. ''Tristan i Izolda", w którym b?dzie gra? m.in. Mark Strong. smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#277 2006-03-02 23:20:19

Gosia
Użytkownik

Tylko, ze on teraz to juz chyba troche inaczej wyglada wink

#278 2006-03-02 23:22:06

Ania
Użytkownik

A pisz?c i Reno zapomnia?y?cie o Leonku!! Fe, fe, fenomenalny... Do tego ma?a Amidalcia na dok?adk? - miodasek. Cho? zwykle nie lubi? filmów z taka ilo?ci? keczupu, to Do tego filmu odnodsz? si? zawsze z pe?nym szacunkiem i sentymentem. No i oczywi?cie skytecznie oblewam ?zami sceny fina?owe :cry: :cry:

#279 2006-03-02 23:26:40

GosiaJ
Użytkownik

Wracaj?c do rankingu...
Do??czam si? w g?osach na nie dla Carey'a - nie ogl?da?am Zakochanego bez pami?ci, ale po prostu po G?upim i g?upszym oraz Masce jego nazwisko w obsadzie skutecznie mnie zniech?ca :?
I du?y g?os na Jeana Reno za wygl?d oraz poczucie humoru, które mi pasuj? wink

Co do Carreya - te? nie cierpi? go w tych g?upich komedyjkach, ale je?li si? przemo?esz, polecam Ci gor?co "Truman Show" Weira - wspania?y film, chyba najlepsza rola Carreya i doskona?a rola Eda Harrisa.
Jak ju? wspomnia?am, Jeana Reno te? bardzo lubi?, najbardziej za "Leona", ale nie tylko - i nawet je?li zawsze gra podobnie, to i tak co? w sobie ma intryguj?cego.

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#280 2006-03-02 23:30:01

AineNiRigani
Użytkownik

i nawet je?li zawsze gra podobnie, to i tak co? w sobie ma intryguj?cego.

Oj ma.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#281 2006-03-02 23:33:08

GosiaJ
Użytkownik

Tak na marginesie - powstaje, albo ju? powsta? i za jaki? czas b?dzie mia? premier? film pt. ''Tristan i Izolda", w którym b?dzie gra? m.in. Mark Strong. smile

O, musz? znale?? co? wi?cej na ten temat, jestem bardzo ciekawa, co zrobi? z t? histori? - jak dotychczas, Francuzi chyba stworzyli jak?? u?adzon? wersj? animowan? z happy endem!
O, ju? znalaz?am - polska premiera 31 maja. Nie wiem, czy Reynolds jako re?yser m.in. "Wodnego ?wiata" jest gwarantem dobrego kina, ale trzeba mie? nadziej?.

#282 2006-05-04 13:41:36

monika_29_09
Użytkownik

Je?li chodzi o aktorów, to tak jako? mam, ?e jak mi si? który? nie podoba jako aktor, to w ogóle nie zwracam na niego uwagi i mo?e by? przystojny jak nie wiem co - i tak mnie to nie obchodzi ;-) Nie wiem, czy to dobra metoda, bo czasem odkrywam kogo? w jakim? filmie i nagle si? okazuje, ?e jest rewelacyjny, a na dodatek jeszcze interesuj?cy jako m??czyzna (przyk?ad - Heath Ledger i Jake Gyllenhaal, co do których by?am przekonana, ?e to myd?ki i gwiazdy filmów dla nastolatek - za role w "Brokeback Mountain" chyl? przed nimi czo?a).
W ka?dym razie - aktor mnie musi przekona? najpierw jako aktor. Potem (ewentualnie) mo?e okaza? si? atrakcyjnym facetem ;-)

Gosiu,
wynalaz?am Twój post nt. TBM i ?eby nie dublowa? si? w innym w?tku, dopisz? si? tylko, ?e film "chodzi" za mn? od paru dni. Tak jak pisa?am o muzyce, która "wcisn??a" si? w umys? i wraca, i ci?gnie do Empiku smile - tak samo wracaj? sceny, twarze aktorów. I ich tragiczna mi?o??.

Z dwójki aktorów urzek? mnie sczególnie Jake Gyllehaal, chocia? i Ledger gra? znakomicie, ale gra JG to dla mnie absolutna bomba.

http://img59.imageshack.us/img59/9186/vespa5884041max1ro.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/9226/jake7xo.jpg

m.

czy istnieje pi?kniejszy u?miech? smile
http://foto.onet.pl/upload/43/98/_592621_n.jpg

#283 2006-05-04 13:45:29

monika_29_09
Użytkownik

O, musz? znale?? co? wi?cej na ten temat, jestem bardzo ciekawa, co zrobi? z t? histori? - jak dotychczas, Francuzi chyba stworzyli jak?? u?adzon? wersj? animowan? z happy endem!
O, ju? znalaz?am - polska premiera 31 maja. Nie wiem, czy Reynolds jako re?yser m.in. "Wodnego ?wiata" jest gwarantem dobrego kina, ale trzeba mie? nadziej?.

widzia?am zapowied? filmu i na pewno si? na niego wybior?. Zapowiada si? ca?kiem dobrze.

Jedna ze stron filmu:
http://www.tristanandisoldemovie.com/

tu m.in teledysk + fragmenty filmu

m.

czy istnieje pi?kniejszy u?miech? smile
http://foto.onet.pl/upload/43/98/_592621_n.jpg

#284 2006-05-05 23:19:02

aragonte
Użytkownik

No nie, czy mi si? zdaje, ?e to by? w?tek o LOTR? :twisted: wink

Spó?ni?am si?, nie ma z kim konwersowa? o wy?szo?ci Eomera nad Faramirem czy Aragornem (lub na odwrót). No buuu sad
wink

#285 2006-05-06 00:05:56

AineNiRigani
Użytkownik

No nie, czy mi si? zdaje, ?e to by? w?tek o LOTR? :twisted: wink

Spó?ni?am si?, nie ma z kim konwersowa? o wy?szo?ci Eomera nad Faramirem czy Aragornem (lub na odwrót). No buuu sad
wink

Wszystko si? da za??twi? o ile przyznasz, ze Eomer i Faramir gór? big_smile

#286 2006-05-06 00:21:22

Caitriona
Użytkownik

Jedno s?owo: Faramir 8)

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#287 2006-05-06 00:28:11

GosiaJ
Użytkownik

Yes, yes, Faramir! Faramir! Faramir forever :-)

#288 2006-05-06 00:30:10

Caitriona
Użytkownik

Zawsze i wsz?dzie Faramir pierwszym b?dzie!!
A co!

#289 2006-05-06 10:30:18

aragonte
Użytkownik

Wiecie co, ale mnie podobali si? wszyscy, cho? w ró?nym stopniu lol

Eomer podczas szar?y na Polach Pelennoru... mmmmmmmmmm, wymi?kam absolutnie big_smile

Faramir (ten g?os, mrrrrrr) - wiecie co, w sumie jak dla mnie to jego zmiana w filmie by?a dla mnie przekonuj?ca, czyni?a go bardziej prawdziwym i chyba najbardziej mnie kr?ci? w "Dwóch wie?ach", przez swoj? niejednoznaczno?? w?a?nie.

G?os Aragorna mnie nie kr?ci, niestety wink ale sam? posta? lubi? i Viggo si? nie czepiam. ?piewa? nie musia?, fakt, móg? to zostawi? Pippinowi :twisted: ale w tej chwili ju? trudno mi sobie wyobrazi? kogo? innego w tej roli.

Na pewno Was nie zadowoli?am przez taki "remis" :twisted: wink

#290 2006-05-06 11:04:46

Caitriona
Użytkownik

ale w tej chwili ju? trudno mi sobie wyobrazi? kogo? innego w tej roli.

To tak jak ja. Dla mnie Aragorn i Viggo to niemal?e jedno i to samo. Nie potrafi? my?lec ju? inaczej wink

#291 2006-05-06 11:54:03

Narya
Użytkownik

Zawsze i wsz?dzie Faramir pierwszym b?dzie!!
A co!

Amen big_smile

#292 2006-05-06 14:50:30

GosiaJ
Użytkownik

ale w tej chwili ju? trudno mi sobie wyobrazi? kogo? innego w tej roli.

To tak jak ja. Dla mnie Aragorn i Viggo to niemal?e jedno i to samo. Nie potrafi? my?lec ju? inaczej wink

Dla mnie w?a?ciwie wszyscy wykonawcy tak bardzo zro?li si? z rolami, ?e w tej chwili nie wyobra?am sobie, ?e móg?by te role zagra? kto? inny.
Mówi?c o Faramirze, my?la?am o postaci literackiej, stanowczo to moja ukochana posta? w powie?ci. Natomiast je?li chodzi o adaptacj?, to i Aragorn, i Eomer, i Boromir, i Faramir... Takie stado super-facetów, ?e ?aaa? :-)

#293 2006-05-06 17:21:13

AineNiRigani
Użytkownik

Mnie te? pocz?tkowo dra?ni? ten zatkany nos Viggo, ale chyba si? przyzwyczai?am big_smile
Dla mnie Weinham najlepsz? kreacj? stworzy? w Van Helsingu. Bomba!!
Co do Eomera - to jest dla mnie niejednoznaczny.

#294 2006-05-06 18:32:08

aragonte
Użytkownik

Ha, ja ogl?daj?c Van Helsinga mrucza?am sobie pod nosem: oo, Faramir, Faramir! lol

I lubi? niejednoznacznych :mrgreen:

#295 2006-05-06 19:02:11

Diana
Użytkownik

Dla mnie Weinham najlepsz? kreacj? stworzy? w Van Helsingu. Bomba!!!

Normalnie nie mog?am uwierzy?, ?e to ten sam aktor, co stworzy? posta? Faramira. Taki by? niepozorny mo?e dlatego, ?e to H. Jackman mia? by? Nr 1 w tym filmie, je?li chodzi np. o m?sko??. Zreszt? dla mnie Hugh to w ogóle idea? m?sko?ci- po "X men" tak stwierdzi?am.
Aragonte, dla mnie te? pie?? Aragorna ma si? nijak do cudnego g?osu Pippina. Kurcze, wci?? ?a?uj?, ?e Wood nic nie za?piewa?! Wtedy mój zachwyt nie mia?by ju? granic. wink big_smile

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#296 2006-05-06 19:15:19

AineNiRigani
Użytkownik

Która? z dziewczyn przys?a?a mi mp3, na którym ?piewa? Dominik i Elwoodem po na?ykaniu sie helu big_smile
Posmarka?am si? jak to us?ysza?am po raz pierwszy big_smile

#297 2006-05-06 19:25:07

Diana
Użytkownik

Zazdroszcz? muzycz. uczty, Aine! wink
Ale fakt, ?e Dominik te? troch? pod?piewuje w "Zagubionych"- gra tam cz?onka zespo?u. Ale i tak bardziej podoba mi si? ?piew Billy'ego. W?a?ciwie tylko z powodu tej jednej krótkiej piosenki w jego wykonaniu postanowi?am kupi? ca?? p?yt? z muzyk? z "Powrotu króla". smile

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#298 2006-05-06 20:07:21

Caitriona
Użytkownik

Dla mnie Weinham najlepsz? kreacj? stworzy? w Van Helsingu. Bomba!!
Co do Eomera - to jest dla mnie niejednoznaczny.

Hihi, niez?y by? wink Taki pocieszny.

#299 2006-05-06 20:11:54

AineNiRigani
Użytkownik

Po prostu s?odki big_smile

#300 2006-05-06 21:52:28

Admete
Użytkownik

Mnie si? tez bardzo piosenka w wykonaniu Boyda podoba.
Pamietam, ze po wyj?ciuz kina, po objerzeniu Dwóch wie?, razem ze znajomymi chcieli?my skandowa?: Rohan! Rohan! ;-) I w wydaniu rozszerzonym jest to pi?kne pozegnanie braci.

“What makes us human is that we care--and because we care, we never stop trying,"

Commander Jeffrey Sinclair / Babylon 5

Stopka forum