Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#251 2006-03-01 23:55:30

AineNiRigani
Użytkownik

Re: LOTRY :D

Aneczko, a po co masz mówi?, ?e zachwyca, skoro nie zachwyca big_smile
Mnie nie zachwyca Cage i te? pisze o tym wprost big_smile Jakby wszystko by?o dla wszystkich to by by?o do niczego big_smile
Wspania?o?? w róznorodno?ci!!! Heeej!!!

P.S. zawsze ogladam. W??snie zeby ocenic scenariusz, rezyserie, scenografie, muzyke - cokolwiek.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#252 2006-03-02 00:00:29

Ania
Użytkownik

A propos filmów. Aine odebiera?a? ostatnio poczt?? Ko?cz? powoli zestaw dla Ciebie i je?li mam co? dorzuci? to pisz szybko.
lol Przepraszam wszystkie FORUMOWICZKI za prywat?!
:oops: :oops: :oops:

#253 2006-03-02 00:02:51

Caitriona
Użytkownik

To i ja dodam co? prywatnego - sorki
Aine, dosz?a do Ciebie przesy?ka? big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#254 2006-03-02 00:05:10

Ania
Użytkownik

Jakby wszystko by?o dla wszystkich to by by?o do niczego :DWspania?o?? w róznorodno?ci!!! Heeej!!!

Bo Allach lubi ró?norodno??, jak to mówi? kiedy? pewien pomalowany rozbójnik grany przez cudownego sk?din?d M. Freemana

#255 2006-03-02 00:08:04

Diana
Użytkownik

Kocham Morgana i wi?kszo?? jego roli (te, które ogl?da?am). :oops:

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#256 2006-03-02 00:10:33

Caitriona
Użytkownik

Ja równie? bardzo go lubi?, szanuj? to co robi, jest naprawd? dobrym aktorem. Chyba jeszcze nie widzi?am go w jakiej? roli, która by mi si? nie podoba?a.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#257 2006-03-02 00:11:28

Ania
Użytkownik

No, to taki kolorowy Connery, a moze na odwrót - nie zdecydowa?am jeszcze lol

#258 2006-03-02 00:17:20

AineNiRigani
Użytkownik

Morgan jest wielki. Uwielbiam Skazanych na Shawshank i wszystko inne Freemana i Robinsa.

P.S. Odpowiadaj?c na pytania -
1. Aniu prze?l? ci jutro wieczorem, mo?e by??
2. Catri, tak dosta?am, zachwycam sie i delektuje, st?d i zapomnia?am napisa?.

#259 2006-03-02 00:23:42

Caitriona
Użytkownik

Catri, tak dosta?am, zachwycam sie i delektuje, st?d i zapomnia?am napisa?.

Ciesze si?, ze dosz?o ca?e i zdrowe wink big_smile

#260 2006-03-02 13:02:04

martusia
Użytkownik

ju? pami?tam z jakiego to filmu pami?tam Hanksa: z Terminalu (a?). moim zdanie zagra? wprost bosko wink

[URL]http://marthie.deviantart.com/[/URL]

"it is settled between us already that we are to be the happiest couple in the world."

#261 2006-03-02 14:20:10

Mag
Użytkownik

co do Seana Connery'ego -> moja siostra jest jego wielk? fank?, ja równie? go bardzo lubi?. W Lidze Niezwyk?ych D?entelmenów by? najlepsz? postaci?, a film, hm, dla mnie ?rednio-?redni. najlepiej zapami?ta?am go z Ostatniego Smoka - tam zagra? wprost cudownie smile
big_smile

Mo?e si? myl?,ale Connery nie u?yczy? g?osu Smokowi? A g?os ma pi?kny..

Ja go bardzo lubi?, chocia? wg mnie lepiej wygl?da teraz ni? jako BOND lol
ale zachwyci? mnie jako OSACZONY z Zet? (i wcale si? jej nie dziwi? ,?e na niego polecia?a) :oops: (ale i tak najbardziej lubi? Colinka)[/u]

GG 6318358

#262 2006-03-02 14:53:58

martusia
Użytkownik

ano faktycznie tongue
mea culpa ;p

a jako bond by? hm, ciekawy smile
Osaczonego nie widzia?am, a tak chcia?am obejrze? ... hmm

Magu?, czy mi si? wydaje, czy Firth gra? lorda Wessexa w Zakochanym Szekspirze? bo nie pami?tam dobrze, a w temacie Colinka jeszcze dobrze nie jestem ...

[URL]http://marthie.deviantart.com/[/URL]

"it is settled between us already that we are to be the happiest couple in the world."

#263 2006-03-02 14:59:43

Caitriona
Użytkownik

Magu?, czy mi si? wydaje, czy Firth gra? lorda Wessexa w Zakochanym Szekspirze? bo nie pami?tam dobrze, a w temacie Colinka jeszcze dobrze nie jestem ...

Jak najbardziej wink

#264 2006-03-02 16:39:32

AineNiRigani
Użytkownik

Mo?e si? myl?,ale Connery nie u?yczy? g?osu Smokowi? A g?os ma pi?kny..[/u]

Nie mylisz si?. To cudowne szkockie szeplenienie mo?e by? tylko w jego wykonaniu. Ale on nie tylko g?os podstawia?. Smok by? robiony technik? komuterow? poprzez na?o?enie obrazu i zsynchronizowanie go z mimik? Szymona (taki ojciec techniczny Golluma).
A co do Zety - ona jest klasycznym przyk?adem freudowskiego kompleksu Elektry. Sama si? zreszt? do tego przyznaje big_smile

#265 2006-03-02 17:23:17

GosiaJ
Użytkownik

Je?li chodzi o aktorów, to tak jako? mam, ?e jak mi si? który? nie podoba jako aktor, to w ogóle nie zwracam na niego uwagi i mo?e by? przystojny jak nie wiem co - i tak mnie to nie obchodzi ;-) Nie wiem, czy to dobra metoda, bo czasem odkrywam kogo? w jakim? filmie i nagle si? okazuje, ?e jest rewelacyjny, a na dodatek jeszcze interesuj?cy jako m??czyzna (przyk?ad - Heath Ledger i Jake Gyllenhaal, co do których by?am przekonana, ?e to myd?ki i gwiazdy filmów dla nastolatek - za role w "Brokeback Mountain" chyl? przed nimi czo?a).
W ka?dym razie - aktor mnie musi przekona? najpierw jako aktor. Potem (ewentualnie) mo?e okaza? si? atrakcyjnym facetem ;-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#266 2006-03-02 17:38:55

AineNiRigani
Użytkownik

No, o tym filmie s?ysza?am ju? kilka miesi?cy temu. Chocia? tematyka wydaje mi si? do?? oklepana. U nas po Poznaniu na czasie. Ale tematyka a scenariusz, to dwie zupe?nie inne rzeczy big_smile
Co do aktorów, pewnie gdyby? chodzi?a na filmy w których graj? aktorzy sympatyczni, ale pozbawieni talentu, pewnie psychicznie wytworzy?aby? jak?? klasyfikacj? big_smile ?eby nie okaza?o sie, ?e to czas zmaronowany big_smile

#267 2006-03-02 17:45:40

GosiaJ
Użytkownik

No, o tym filmie s?ysza?am ju? kilka miesi?cy temu. Chocia? tematyka wydaje mi si? do?? oklepana. U nas po Poznaniu na czasie. Ale tematyka a scenariusz, to dwie zupe?nie inne rzeczy big_smile
Co do aktorów, pewnie gdyby? chodzi?a na filmy w których graj? aktorzy sympatyczni, ale pozbawieni talentu, pewnie psychicznie wytworzy?aby? jak?? klasyfikacj? big_smile ?eby nie okaza?o sie, ?e to czas zmaronowany big_smile

Co do filmu - teksty o "gejowskim westernie" s? g?upim chwytem marketingowym, nie ma co zwraca? uwagi - to po prostu rewelacyjna historia o mi?o?ci niemo?liwej (przypomina mi to troch? "Tristana i Izold?", niestety, w jakich? recenzjach spotka?am si? ju? z tym odwo?aniem, wi?c b?dzie, ?e ma?puj? opinie ;-) No i mo?na mie? zaufanie do Anga Lee, re?ysera chocia?by "RiR".
Co do aktorów - mo?e ju? wytworzy?am t? klasyfikacj? ;-) Bo np. uwa?am, ?e Jean Reno ma talent, ale ci?gle gra t? sam? posta? - a i tak lubi? go ogl?da? :-)

#268 2006-03-02 18:08:20

AineNiRigani
Użytkownik

Przyznam, ?e odstrasza mnie troch? oklepany temat. Ale w tym przypadku uj??y mnie trailery. I inne spojrzenie na mi?o??.

#269 2006-03-02 19:52:33

GosiaJ
Użytkownik

Przyznam, ?e odstrasza mnie troch? oklepany temat. Ale w tym przypadku uj??y mnie trailery. I inne spojrzenie na mi?o??.

Nie odstraszaj si? :-) Naprawd? bardzo polecam - je?li lubisz bardzo niespieszny, leniwy rytm opowie?ci (nie wszyscy lubi?), je?li nie odrzucasz filmów, w których dialogi s? do??... minimalistyczne. I je?li lubisz takie pora?aj?ce emocjonalnie, chocia? ani troch? ckliwe historie mi?osne.

#270 2006-03-02 19:54:45

AineNiRigani
Użytkownik

Lubie filmy o minimalistycznym wyrazie big_smile

#271 2006-03-02 19:57:31

GosiaJ
Użytkownik

Lubie filmy o minimalistycznym wyrazie big_smile

Aine czuwa :-) W?a?nie patrz?, jak nam si? temat w w?tku, by?o nie by?o, o LOTR, zmienia? ;-)

#272 2006-03-02 20:00:18

AineNiRigani
Użytkownik

big_smile

#273 2006-03-02 22:38:23

izek
Użytkownik

Wracaj?c do rankingu...

Do??czam si? w g?osach na nie dla Carey'a - nie ogl?da?am Zakochanego bez pami?ci, ale po prostu po G?upim i g?upszym oraz Masce jego nazwisko w obsadzie skutecznie mnie zniech?ca :?

I ma?y g?osik na tak dla Nicolasa - za ciapowat? (spanielowat? wink ) urod? i urok w filmiku o Bo?ym Narodzeniu gdzie napada? na bank big_smile

I du?y g?os na Jeana Reno za wygl?d oraz poczucie humoru, które mi pasuj? wink Nie czuj? si? kompetentna wypowiada? si? o poziomie gry aktorskiej, ale podoba? mi si? zarówno jako z?y czarodziej (co? tam z Vaness? Paradis) jak i sobkowaty nurek (Grand Bleu) ksi??? w Go?ciach czy oczywi?cie nieco upo?ledzony p?atny zabójca, nawet w takiej g?upiej komedyjce z Binoche.

Seana b.lubi?, ale to w?a?nie taki "macho man" - wida? niestety z ca?? dobroci? inwentarza. Te? mi si? wydaje, ?e Gandalf by?by z niego nie taki hmm szukam s?owa odpowiedniego - chyba dobrotliwy czy te? po prostu dobry. Natomiast potrafi? go sobie wyobrazi? jako Sarumana.

Doda?abym te? do rankingu Jeremy Ironsa, cho? niestety je?li chodzi o urod?, to starzeje si? w ma?o atrakcyjny sposób sad

gg 5425654

#274 2006-03-02 22:50:40

Gosia
Użytkownik

Jean Reno, jak najbardziej. Widzialam go w paru produkcjach i musze przyznac, ze to COS to on w sobie ma big_smile I to bez dwoch zdan.
Lubie go nawet w reklamach, pamietam taki polski filmik reklamowy, w ktorym on gral. Zdaje sie, ze alkohol reklamowal ...

#275 2006-03-02 22:55:38

Caitriona
Użytkownik

Jean Reno, jak najbardziej. Widzialam go w paru produkcjach i musze przyznac, ze to COS to on w sobie ma big_smile I to bez dwoch zdan.
Lubie go nawet w reklamach, pamietam taki polski filmik reklamowy, w ktorym on gral. Zdaje sie, ze alkohol reklamowal ...

Mi si? podoba? równie? w teledysku, nie pami?tam tytu?u piosenki, grupy Texas. Cudowny by? wink

Stopka forum