Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2005-10-26 15:52:48

agnes_13
Użytkownik

MIASTO NADZIEI (Hope Springs)

S?odki by? CF w tym filmie.... :oops:

Zauwa?y?y?cie ?e kobitki ( g?upie jakie? czy co??? wink lol lol )
nieustannie go w tych filmach porzucaj?.....

Agnes

#2 2005-10-28 14:15:23

dorotka
Użytkownik

Re: MIASTO NADZIEI (Hope Springs)

A mnie ten film nie zachwyci? jako?...

Normalnie zacz??am wirtualny ekshibicjonizm big_smile
Mam bloga tongue Kto nie wierzy, niech sprawdzi big_smile

#3 2005-10-28 16:53:06

AineNiRigani
Użytkownik

Mnie w ogóle film nie zachwyci?. Brakuje tego cze?, tego elementu napi?cia, na któr? ka?da z nas czeka. a tu wszystko takie... g?upie. Dziwne. Bezp?ciowe.
Nie, zdecydowanie film nie zrobi? na mnie wielkiego wra?enia.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#4 2005-10-28 19:22:45

angelix
Użytkownik

A propos rzucania CF przez "kobitki" to w?a?nie obejrza?am "Femme fatale" i tam te? biedak zostaje sam zaledwie 3 dni po ?lubie. Baba :evil: go zostawia , g?upia jaka? czy co - a on taki m?ody i " ?adny" :oops: :oops: lol lol w tym filmie

#5 2005-10-31 12:22:13

agnes_13
Użytkownik

Czasem mysl? ?e aktor Colin Firth celowo wybiera takie role. Jakby na przekór wielbicielkom , no i oczywi?cie "swojej" ulubionej roli z 1995 roku. wink

Agnes

#6 2005-10-31 12:26:36

AineNiRigani
Użytkownik

... albo zosta? w jaki? sposób zaszufladkowany i z nat?oku podobnych propozycji wybiera jakie? sensowne lub komercyjne?

#7 2005-10-31 14:46:16

agnes_13
Użytkownik

Ale zobacz :
1) Love Actually : "skok" do jeziorka jak wiemy tak p?ytkiego ?e musia? kl?cze? lol lol
2) Hope Springs : taniec z szalikiemna torsie big_smile big_smile big_smile big_smile ja osobi?cie p?aka?am ze ?miechu
3) Czego pragnie dziewczyna : scena w skórzanych spodniach big_smile big_smile big_smile
patrz wy?ej
Poszpera?am w internecie i poczyta?am sobie trch? wywiadów z CF. Ten facet ma ogromny dystans do siebie i swoich ról. I ogromne poczucie humoru I s?dz? ?e celowo wybiera? role tak bardzo odbiegaj?ce od roli Darcy'ego.
W "Dziewczynie z per??" Varmeer by? osch?y i samolubny , zmieni? si? "na chwil?" kiedy potrzebne mu to by?o dla stworzenia obrazu. Dla mnie te per?y darowane na ko?cu filmu s? jak podzi?kowanie, ale i wyrzut sumienia.
A ostatnie filmy których jeszcze nie widzieli?my??? Psychopata???
Bardzo jestem ciekawa.

Agnes

#8 2005-10-31 14:56:11

AineNiRigani
Użytkownik

No wi?c w?a?nie o tym pisz?. Przez pewien czas by? zaszufladkowany jako bohater romantyczny i aby zwalczy? to musia? przyjmowa? te scenariusze, w których postacie w jaki? sposób odbiegaj? od wizerunku Darcy'ego, chocia? nadal s? bohaterami romantycznymi. St?d te role z u?miechem. Jestem pewna ?e rol? w Bridget przyj?? ze wzgl?dów komercyjnych, w ko?cu ksi?zka by?a hiciorem i by?o pewne , ?e film odniesie co najmniej sukces komercyjny. Tam te? w jaki? sposób da? z siebie zrobi? ba?wana walcz?c na greckim przyj?ciu, niszcz?c wszystko ze s?owami "za wszystko zap?ace", a potem taplaj?c si? w fontannie (du?y skrót my?lowy).
Ale nadal twierdz?, ?e by?a to strategia przetrwania. I ta taktyka by?a skuteczna. Nie znikn?? z ekranu, wi?c nie zosta? zapomniany, a przy tym pozwoli? dostrzec w innych, ?e ma do?c du?y potencja?, czy to komediowy, czy dramatyczny.

#9 2005-10-31 15:46:54

agnes_13
Użytkownik

No po prostu nie mog? si? powstrzyma? . Reasumuj?c : Kochamy go takim jakim jest. lol lol lol lol

Agnes

#10 2005-10-31 16:55:47

AineNiRigani
Użytkownik

Hmmm. Wiem, rzuc? herezj?, ale z mojej strony o mi?o?ci raczej nie ma mowy. Sympatii, du?ej sympatii - i owszem. Ale znam kilkunastu przystojniejszych i lepszych aktorów big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

#11 2005-11-02 17:01:31

agnes_13
Użytkownik

lol lol lol lol

To by?a przeno?nia........
I nawi?zanie.....

Agnes

#12 2005-11-02 17:55:18

AineNiRigani
Użytkownik

lol lol lol lol

To by?a przeno?nia........
I nawi?zanie.....

Hm. Niektórzy traktuj? takie s?owa baaardzo powaznie :twisted:

#13 2006-02-22 12:21:35

GosiaJ
Użytkownik

Wczoraj ogl?da?am - bardzo mi si? podoba?, chocia? oczywi?cie nie jest to dzie?o wybitne. Ale w swoim gatunku jak najbardziej pozytywnie to odebra?am - to nietypowa komedia romantyczna, w?asciwie chwilami do?? dramatyczna, ale niektóre sceny bardzo zabawne z kolei. Da si? wyczu? "brytyjsk? r?k?". O Colinie nie b?d? pisa?, bo chyba jestem ma?o obiektywna i zawsze mi si? podoba, natomiast ciekawe postacie stworzy?y te? panie - Heather Graham (niesamowicie m?odzie?czo i ?wie?o wygl?da, a ma przecie? 36 lat) i Minnie Driver (lubi? j?, widzia?y?cie j? w "M??u idealnym? Polecam). Wi?c jestem na tak :-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#14 2006-02-24 11:48:26

aga
Użytkownik

Mnie osobi?cie film "Miasto nadziei" nawet si? spodoba?, po prostu lekka
i mi?a komedyjka. Takie na pewno bylo za?o?enie re?ysera. A Colin Firth
jest aktorem, jak tylu innych, i gra tak ró?ne role, ?e absurdem by?oby
porównywanie np.roli Darcy'ego z innymi. Taki jest zawód aktora, i
prawd? mówi?c, nieco mnie smiesz? napuszone wywiady zadufanych
w sobie aktorów /-rek/, którzy nie widz? siebie w "zwyk?ych" rolach,
ale jak tylko odnios? jaki? sukces, to ka?da rola jest dobra, byle dobrze
p?atna.

#15 2006-05-16 22:17:43

Agn
Użytkownik

Jakis czas temu kupilam ten film na DVD (no bo czego sie nie kupuje dla Colina?). Nie jest to dzielo najgorsze w swiecie, ale... czy ktos jest w stanie mi wyjasnic sens sceny, w ktorej ta blondyna sie rozbiera? 8O Bo dla mnie ta scena jest bezbrzeznie durna, a Colin ze spuszczonymi gacietami wyglada tak, ze czulam sie zazenowana...

I'm teething on the answers you're saving
How are you going to make me understand
I'm dreaming while you're stealing babies
How are you going to help me sleep again

#16 2006-05-16 22:21:57

kami
Użytkownik

(...) a Colin ze spuszczonymi gacietami wyglada tak, ze czulam sie zazenowana...

I o to w?a?nie chyba chodzi?o twórcom filmu i tej sceny wink . Mnie natomiast strasznie ?mieszy?a mina Colina lol

Uwielbiam Colina Firtha... smile)))))

Stopka forum