Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Witam,
Jestem nowa na tym forum. Ciesze się, ze takowe istnieje. Pozdrawiam założyciela
Mam prosbę, przeczytałam, że istnieje kontynuacja "DiU" nazywa się "Zarozumiałość" Czy ktoś posiada i moze mi sprzedać lub pozyczyć. Chciałabym bardzo przeczytać.
Nie chcesz tego przeczytać
Aż tak straszne?
A przy okazji pozdrawiam wszystkich, bo również jestem nowa
no wlasnie...az tak straszne?......chodz moze to i nie dziwne bo to co dotej pory (kontynuacje ksiazek JA) czytalm to tez do du......
Straszne to może nie ale jakże ROZCZAROWUJĄCE :cry:
Witam!
Też jestem nowa! Kontynuacja "Diu", jaką udało mi sie zdobyć nazywa się "Pemberly". Nie żałuję, że ją przeczytałam tylko dlatego, że teraz mogę powiedzieć wszystkim fanom " Straszna kicha!!! Szkoda czasu. Lepiej usiąść ponownie nad oryginałem nawet jeśli zna sie go prawie na pamięć. Pozdrawiam wszystkie fanki (i fanów...) także, a do twórców strony przesyłam wyrazy uznania - takiej strony trzeba mi było! Anka
A propos kontynuacji: w http://pemberley.com znalazłam informacje o nader ciekawej dalszej części DiU - " Mr. Darcy Takes a Wife", co, sądząc po recenzjach, stanowi bardzo rozbudowany opis życia erotycznego Lizzy i Darcy'ego :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Czy ktoś miał przyjemność obcowania z tym "dziełem"?
Podobno opisów zabaw łóżkowych i dziwnych określeń... ehem... klejnotów rodowych Darcy'ego jest ażw nadmiarze, ale sama książka jako kontynuacja pozytywnie zaskakuje.
Pewnie to co teraz powiem będzie banalne i gorszące, ale... ze względu na próbu wyleczenia się z Dumy... (stwierdziłam, że jedna choroba wystarczy) jestem nie do końca na bieżąco... O jakich kontynuacjach piszecie? Z tego co się zorientowałam jest ich kilka... I gdzie można je znaleźć??
W Polsce właściwie żadnej się nie zdobędzie... Ale tutaj: http://www.pemberley.com/sequels/sequels_02.html można znaleźć recenzje tego, co opublikowano za granicą, a są tego masy.
Polecam też szukanie fanfików, niektóre są naprawdę porządne. Ostatnio (uwaga! dla dewiantów, like me :twisted: ) trafiłam nawet na dość subtelny opis nocy poślubnej państwa Darcych :twisted:
Masz link do tej nocy poślubnej?? (spokojnie - 18 lat skończyłam dawno temu )
Już Ci szukam, momencik
(a ja nie, muahahaha :twisted: )
Je vous en prie:
(no dobra, cud to to nie jest, ale jak na kontynuacjÄ™... :twisted: )[/img]
osiemnaście - już nie pamiętam kiedy to było... Jak zaczęłam liczyć, to się przeraziłam
Bondi,jakbyś była tak miła i podzieliła się również ze starą znajomą.
Ja jestem tu pierwszy dzień, ale mam nadzieję, że ze mną też się podzielicie tym co macie... :oops:
Ammit,nie ważne ile czasu tu przebywasz.Ważne ile ożywienia wniosłaś.
Mam nadzieję,że ten komentarz nie zostanie odebrany jako wazelina.
Jestem pod wrażeniem Twojego entre.
Bondi i ja "znamy się" od mniej więcej roku.
Dzięki Jedni nazywają to ożywieniem, inni zamieszaniem które męczy zobaczymy jak długo ze mną wytrzymacie
Kontynuacja D&U? Noc poślubna, życie erotyczne? Kto to wymyślił? Przyznam, że ciekawość by mnie zżarła, ale... oj....
[chichocze jak opętana] to takie... naruszenie... etykiety... i ... powściągliwości... tamtych... czasów... [wciąż chichocze] :oops:
Uch, źle wkleiłam linka
One again:
http://members.aol.com/MyFrThAl/X48.TXT
witam wszystkie fanki i fanow "DiU"
jestem u Was nowa... to co przeczytałam na forum zacheciło mnie do szukania kontynuacji i oto co znlazłam: http://www.tilneysandtrapdoors.com/fic/mop1.php czyli "The Mistress of Pemberley" w całóści
Znalazłam, przeczytałam... Całkiem sympatyczne.
Przynajmniej człowieka nie skręca z irytacji, jak przy czytaniu produktów chorej wyobraźni Mrs Tennant.
Kiedy będzie ciąg dalszy?
A będzie??
Na dole jest - na razie nieaktywny - link "To be continued", więc tak sobie myślę, że chyba będzie.
No to pewnie masz rację... Jakoś go nie zauważyłam :oops:
o jak miło ze ktoś myśli o tym co było potem...
ja tu dopiero pierwszy dzień jestem, ale korzystam z waszej wiedzy i wielkie dzieki