Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Może "Call me Lizzy the Pooh"
Też mi to przyszlo do głowy, ale Winnie nie był wtedy chyba jeszcze lekturą obowiązkową
Po słynnej już Scenie Prawie Pocałunku <rozpływa się> to...to...to...coś* 8O :x?! Jak mogli mi to zrobić?! To zostawi trwały uraz w mojej psychice :twisted: Jestem zniesmaczona...
*każde inne określenie, które mi przyszło do głowy, byłoby w najlepszym wypadku uznane za niecenzuralne.
Tak jest, tu sie zgadzam. Generalnie jestem za finałowymi pocałunkami, ale ten to jakiś sen koszmarny.
![]()
![]()
Tak jest, tu sie zgadzam. Generalnie jestem za finałowymi pocałunkami, ale ten to jakiś sen koszmarny.
ale widziałaś go porządnie? bo ja niestety tylko na filmiku z sieci i tak do końca to nie wiem czy to nie jest kwestia jakości i "wyrwania z kontekstu" że się tak wyrażę :?
tak naprawde Darcy ma jakieś portki na sobie i nie jest jankiem muzykantem:)) tylko one sa takiego cielesnego kolorku dlatego je tak słabo widać
a Lizzy faktycznie go smyra po Å‚ydce
przyjżyjcie sie sami....
(to wersja troszke lepszej jakości)
http://youtube.com/watch?v=QEHMaJsrcyI
a z tym poohem:)) mi sie wydaje ze chodziło o perłę(pearl))
ale nie wiem
Tak chodzi o perłę a później o boginie.
Dzięki za tłumaczenie, bo u mnie z tym angielskim ze słuchu to kiepsko
przepraszam z góry ale to bedzie nie na temet:))
Areliee też jesteś z Rumi??
przepraszam z góry ale to bedzie nie na temet:))
Areliee też jesteś z Rumi??
Tak
A teraz, co by być w temacie
Po słynnej już Scenie Prawie Pocałunku <rozpływa się> to...to...to...coś*?! Jak mogli mi to zrobić?! To zostawi trwały uraz w mojej psychice Jestem zniesmaczona...
Ja niestety nie mogę porównać, bo nie widziałam nowego filmu, ale fakt faktem, że arcydzieło to to nie jest
Kto nie miał jeszcze okazji pooglądać amerykańskiej wersji zakończenia P&P 2005 polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=ZkQP19Ebzhw
Brrr...
Areliee, skąd wiesz skoro nie widziałaś?
P.S. To już było. Kilka razy ...
Widziałam owo zakończenie z pocałunkiem. Jest na prawdę świetne
Żałuję, że nie zobaczyłam go z polskim tłumaczeniem ( Moim zdaniem zostałam troche pokrzywdzona
P
Raczej wyróżniona No, ale przywracasz starą dyskusję
Wyróżniona tak, że zobaczyłam. Pokrzywdzona też, bo nie wiedziałam o czym mówią... ;]
Banaly, ktore sie mowi w takich okolicznosciach
Aine chodzi o to, że nie wiedząc o czym mówią nic nie tracisz Jeśli sobie na przykład wyobrazisz, że z ich ust wydobywa się ćwierkanie ptaków, to na jedno wyjdzie
Mysle, ze blizsze niz cwierkanie ptakow beda banaly w stylu: Kocham Cie - Ja tez Cie kocham - Ale ja mocniej - a ja glebiej - jestes boska -a ty wielki-... itd. Brrrr, amerykance lubia takie gadki-szmatki. Cwierkanie ptakow byloby chyba lepsze, przynajmniej nie walilo by tak po glowie jak takie nic nie wnoszace rozmowy, zostawialoby troche miejsca na nasza interpretacje... ale wiadomo, amerykance musza miec podane wszystko jak na tacy.
Och, ale Wy jesteście okropni tak się nasmiewać z Amerykanów
A tak na serio, to ja nie mam większych urazów co do tej sceny. Może scena z łydka nie jest trafem w sedno ale nie wyszło tak źle. Co by było gdyby Joe Wright wpadł na pomysł aby żeby zadowolić naszych zachodnich braci nakręcić scenę łóżkową z nocy poslubnej .
Jest jeden plus - dłużej możemy słuchać pięknego głosu Matthew.
Cały czas opowiadacie tu o dwóch zakończeniach D&U, o łydkach itp., a ja biedna nie wiem o co chodzi. Może się ktoś zlituje i podrzuci mi linka do tego zakończenia czy cuś takiego? Będę niezmiernie dźwięczna
Słońce, chodzi o to:
http://www.youtube.com/watch?v=qKkAWJvVIBo
Wooooooooooow!!!!!!!!!
Dobra troszkę ochłonęłam. Zapytam teraz: czemu u .....(pip).... to wycieli? łydki trochę dziwacznie wyglądały na tym pięknym widoczku w tle, ale całkiem zgrabnie to wyszło. Dużo lepiej niż scena z przychówkiem na salonach Longbourne.
Czy może to sobie jakoś zakopiować? Bo jakoś nie umię.... (Czyli nic nowego :' )
Jeszcze raz sobie obejrzałam, a co. W sumie to, pomimo pieknego głosu, mógł nie powtarzać tyle razy Mrs Darcy tylko namiętnie ją pocałowac po pierwszym Mrs Darcy.