Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Mo?e "Call me Lizzy the Pooh"
Te? mi to przyszlo do g?owy, ale Winnie nie by? wtedy chyba jeszcze lektur? obowi?zkow?
Po s?ynnej ju? Scenie Prawie Poca?unku <rozp?ywa si?> to...to...to...co?* 8O :x?! Jak mogli mi to zrobi??! To zostawi trwa?y uraz w mojej psychice :twisted: Jestem zniesmaczona...
*ka?de inne okre?lenie, które mi przysz?o do g?owy, by?oby w najlepszym wypadku uznane za niecenzuralne.
Tak jest, tu sie zgadzam. Generalnie jestem za fina?owymi poca?unkami, ale ten to jaki? sen koszmarny.
![]()
![]()
Tak jest, tu sie zgadzam. Generalnie jestem za fina?owymi poca?unkami, ale ten to jaki? sen koszmarny.
ale widzia?a? go porz?dnie? bo ja niestety tylko na filmiku z sieci i tak do ko?ca to nie wiem czy to nie jest kwestia jako?ci i "wyrwania z kontekstu" ?e si? tak wyra?? :?
tak naprawde Darcy ma jakie? portki na sobie i nie jest jankiem muzykantem:)) tylko one sa takiego cielesnego kolorku dlatego je tak s?abo wida?
a Lizzy faktycznie go smyra po ?ydce
przyj?yjcie sie sami....
(to wersja troszke lepszej jako?ci)
http://youtube.com/watch?v=QEHMaJsrcyI
a z tym poohem:)) mi sie wydaje ze chodzi?o o per??(pearl))
ale nie wiem
Tak chodzi o per?? a pó?niej o boginie.
Dzi?ki za t?umaczenie, bo u mnie z tym angielskim ze s?uchu to kiepsko
przepraszam z góry ale to bedzie nie na temet:))
Areliee te? jeste? z Rumi??
przepraszam z góry ale to bedzie nie na temet:))
Areliee te? jeste? z Rumi??
Tak
A teraz, co by by? w temacie
Po s?ynnej ju? Scenie Prawie Poca?unku <rozp?ywa si?> to...to...to...co?*?! Jak mogli mi to zrobi??! To zostawi trwa?y uraz w mojej psychice Jestem zniesmaczona...
Ja niestety nie mog? porówna?, bo nie widzia?am nowego filmu, ale fakt faktem, ?e arcydzie?o to to nie jest
Kto nie mia? jeszcze okazji poogl?da? ameryka?skiej wersji zako?czenia P&P 2005 polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=ZkQP19Ebzhw
Brrr...
Areliee, sk?d wiesz skoro nie widzia?a??
Widzia?am owo zako?czenie z poca?unkiem. Jest na prawd? ?wietne
?a?uj?, ?e nie zobaczy?am go z polskim t?umaczeniem ( Moim zdaniem zosta?am troche pokrzywdzona
P
Raczej wyró?niona No, ale przywracasz star? dyskusj?
Wyró?niona tak, ?e zobaczy?am. Pokrzywdzona te?, bo nie wiedzia?am o czym mówi?... ;]
Banaly, ktore sie mowi w takich okolicznosciach
Aine chodzi o to, ?e nie wiedz?c o czym mówi? nic nie tracisz Je?li sobie na przyk?ad wyobrazisz, ?e z ich ust wydobywa si? ?wierkanie ptaków, to na jedno wyjdzie
Mysle, ze blizsze niz cwierkanie ptakow beda banaly w stylu: Kocham Cie - Ja tez Cie kocham - Ale ja mocniej - a ja glebiej - jestes boska -a ty wielki-... itd. Brrrr, amerykance lubia takie gadki-szmatki. Cwierkanie ptakow byloby chyba lepsze, przynajmniej nie walilo by tak po glowie jak takie nic nie wnoszace rozmowy, zostawialoby troche miejsca na nasza interpretacje... ale wiadomo, amerykance musza miec podane wszystko jak na tacy.
Och, ale Wy jeste?cie okropni tak si? nasmiewa? z Amerykanów
A tak na serio, to ja nie mam wi?kszych urazów co do tej sceny. Mo?e scena z ?ydka nie jest trafem w sedno ale nie wysz?o tak ?le. Co by by?o gdyby Joe Wright wpad? na pomys? aby ?eby zadowoli? naszych zachodnich braci nakr?ci? scen? ?ó?kow? z nocy poslubnej .
Jest jeden plus - d?u?ej mo?emy s?ucha? pi?knego g?osu Matthew.
Ca?y czas opowiadacie tu o dwóch zako?czeniach D&U, o ?ydkach itp., a ja biedna nie wiem o co chodzi. Mo?e si? kto? zlituje i podrzuci mi linka do tego zako?czenia czy cu? takiego? B?d? niezmiernie d?wi?czna
S?o?ce, chodzi o to:
http://www.youtube.com/watch?v=qKkAWJvVIBo
Wooooooooooow!!!!!!!!!
Dobra troszk? och?on??am. Zapytam teraz: czemu u .....(pip).... to wycieli? ?ydki troch? dziwacznie wygl?da?y na tym pi?knym widoczku w tle, ale ca?kiem zgrabnie to wysz?o. Du?o lepiej ni? scena z przychówkiem na salonach Longbourne.
Czy mo?e to sobie jako? zakopiowa?? Bo jako? nie umi?.... (Czyli nic nowego :' )
Jeszcze raz sobie obejrza?am, a co. W sumie to, pomimo pieknego g?osu, móg? nie powtarza? tyle razy Mrs Darcy tylko nami?tnie j? poca?owac po pierwszym Mrs Darcy.