Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Hmmm. Jak niekoniecznie gosc w moim typie, tak zastanawiam sie czy nie bylby dobra kandydatura (pod warunkiem, ze aktorka bedzie naprawde mlodziutka)
Ja jakoś nie jestem do niego przekonana, bo choć w NS zagrał świetnie, to w innych filmach mnie zbytnio aktorsko nie porywa. Wolałabym chyba zobaczyć jakiegoś aktora, którego do tej pory nie znałam.
Jak dla mnie w Impresjonistach zagral genialnie - duzo ciekawiej niz w North&South. Nawet Gisby w jego wykonaniu to obok szeryfa jedyna warta obejrzenia rola w tej marnej produkcji.
Mnie w Rysku przeszkadza jego spokoj. Rochesterem targaly namietnosci, gwaltownosc, a Ryskowi swietnie wychodza introwertycy, cierpiacy w milczeniu.
Rochesterem? Czy chodzi Ci o Thorntona?
Impresjonistów chyba powinnam sobie powtórzyć, bo pamiętam tylko tyle, że mi się podobało, ale samej gry aktora nie bardzo...
Aaaa, sorki, pomyrdalam, bo slyszalam pogloski, ze Rysiek ma zagrac Rochestera w najnowszej ekranizacji (nie wiem ile w tym plotki i poboznych zyczen fanek) Pomyrdalam watki Jaskiem targaly namietnosci ale introwertycznie, Edziem ekstrawertycznie.
Na Knightleya pasujue mi bez wiekszych zastrzezen, o ile aktorka bedzie mlodziutka lub tak bedzie wygladac. Knightley to jednak postac z tego samego gatunku co Jasiek. Jak dla mnie wybor calkiem trafny ... a moze go troche podstarza?
Niedawno obejrzałam w telewizji "Emmę" z Kate Beckinsale. Mam mieszane uczucia. Przede wszystkim nie podobał mi się pan Knightley - nie był on osobą budzącą sympatię. Sprawiał wrażenie człowieka, który o wszystko się wrednie czepia, zamiast być dobrą osobą, która po prostu chce przestrzegania pewnych zasad. Poza tym końcówka była dla mnie zdecydowanie za długa. Po co ten dożynkowy bal i pokazywanie idylli? Nawet nie było tego w książce. Moim zdaniem było to takie na siłe i psuło urok szczęśliwego zakończenia. Bardziej podobała mi się ekranizacja z Gwyneth Paltrow .