Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteÅ› zalogowany.
Co do tej polskiej premiery to na FILMWEB piszą że 13 stycznia.... :cry:
Poniższy pomysł OK, ale...... czy w kienie w miejscowości którą wybierzemy będą P&P grali...... :cry:
To się wybierze takie miasto, żeby było dobre kino i żeby grali P&P.
Ostatnio z trzeciej ręki dowiedziałam się, że bardzo fajna ekranizacja. No ale to dwa lejki się wypowiadały ![]()
Proponuję Multikino, czyli większą "miejscowość" - jak dla mnie, możecie się zwalić do Szczecina - jeszcze naszego centrum handlowego nie widziałyście ![]()
Jeśli to centrum to GALAXY to ja widziałam, byłam tam w czasie wakacji.
Ale rzeczywiście mam daleko ze stolicy Dolnego Śląska, no może nie tak daleko jak z Tarnowa, ale blisko nie jest.
CoÅ› chyba siÄ™ nie zbierzemy "do kupy"
![]()
Zbierzemy zbierzemy. OdrobinÄ™ optymizmu
Wystarczy jak sie umowimy tak, aby przeciwlegle konce Polski spotkaly sie w polowie drogi.
Z tego co widze malopolska jest w mniejszosci, wiec moze centralna Polska? Nie wiem jak reszta forumowiczek, bo moze jest kilka lub kilkanascie z jednego miasta (np z Wawki) i wowczas moznaby dostosowac do nich.
Dobra, to była taka bardzo utopijna propozycja z tym Szczecinem
A tak na serio, to Wa-wa byłaby dobra. Zawsze jestem tam tylko przejazdem i nigdy porządnie nie zwiedziłam naszej stolicy, więc jakbyśmy się spotkały tam, wtedy połączę przyjemne z pożytecznym i zrobię wieeeelki obchód miasta. Tylko nie piszcie jak wszyscy, że Warszawa to syf, bo chyba nie widzieliście Szczecina
Tak angelix, chodziło mi o Galaxy ![]()
![]()
![]()
Sądzę że W-wa bedzie najlepszym rozwiązaniem.
Powracam do kwestii lokalu.... no i ewent. nocowania
No w tej kwestii uśmiechamy się pięknie do jakiejś warszawianki ![]()
Tylko nie piszcie jak wszyscy, że Warszawa to syf, bo chyba nie widzieliście Szczecina
![]()
Jestem rdzenną Małopolanką i zgodnie ze stereotypem powinnam zywić niechęć do Wawki i pod niebiosa wychwalać Kraków. Niestety, osobiście byłam zachwycona Stolicą. Wiele znajomych nie może mi tego wybaczyć :twisted:
Ludzie są dużo sympatyczniejsi, atmosfera dużo cieplejsza. Kraków ma olbrzymi czar (przy okazji - zapraszam
), ale głównie ze względu na zapach historii i tradycji. Warszawa taka, jaką ją poznałam, jest dużo bardziej sympatyczniejsza i cieplejsza.
I dlatego spotkajmy siÄ™ w stolicy, to ja sobie obejrzÄ™ i sama wyrobiÄ™ zdani
A Kraków kocham...
Tylko dziewczyny, ja muszę tak z miesiąc wcześniej wiedzieć, kiedy się spotykamy, bo wtedy kupię sobie bilet z wyprzedzeniem i do Wa-wy pojadę za 25zł ![]()
No to pozostaje nam prosić Warszawianki o zgłaszanie się do ewentualnego goszczenia.
Ja spróbuję wydębić od Ukochanego kawalerke
ale na oczy jej nie widziałąm wić nie mam pojęcia ila się by nas tam zmieściło ![]()
Wiecie, ja jestem z Warszawy i bardzo chętnie by się z niej nie ruszała bo kocham to miasto(co wiele osób dziwi, nie wiedziec czemu), ale niestety nie moge zaprosić was do siebie, bo moja kwatera to kawalerka o metrażu 18(w sumie pokój kuchnia łazienka), więcz na nocleg nie ma po prostu warunków :cry:
ale kin mamy pod dostatkiem i na pewno w jakimś bedą grać Dumę
No właśnie i tutaj pojawia sie proza życia. Nie wiadomo ile nas się zbierze, a nie każdy ma warunki na gromadę 20-osobową (podaję przykład).
Przyznaję, że jestem przeciwniczką zwalania się komuś na głowę. Osobiście proponuję jakieś schronisko, ew. akademik. Wiem, że można wynająć i nawet niedrogo wychodzi. W ostateczności pokój na jedną noc. Pamiętam, że Agrykola nie była zatrważająco droga (chociaż i nie tania
), a miła i z pięknym widokiem ![]()
No to ja siÄ™ wypowiem, jako Warszawianka.
Pomysł spotkania w stolicy pasuje mi jak najbardziej.
Co do kwestii lokalowych, to zalezy ile nas w koncu będzie. Moze udało by mi się coś w tej kwestii wymyślić, a jak nie, rozejrzeć się za czymś w miare tanim, ale oczywiście jako Warszawianka, nigdy nie ineteresowałam się specjalnie kwestiami noclegowymi w moim miescie. Proponuję, żebyście szczerze powiedziały jak Wam najbardziej pasuje - jedni mogą czuć się niezręcznie w gościnie u kogoś, dla innych dojazd i nocleg to może byc juz troche za duży wydatek.
Może warto zajrzec tu:
http://www.hotelewpolsce.com.pl/m_warsz.htm
albo www.noclegi.com.pl
i ten, o ktorym wspominała AineNiRigani: http://www.hotelagrykola.pl/
Lubię je zmieniać, jestem bardzo niezdecydowana ![]()
To tak jak ja. I często zmieniam i nie umiem się zdecydować
Do tej pory nie wiem które zdjecie dac do galerii. Ale powoli, powoli dojrzewa decyzja
może inaczej mam pomysł jakie zrobić ![]()
Jesli o to chodzi, nie miałam wielkiego wyboru. Ostatnio mam mało zdjęć, a jeszcze mniej takich, które można by było komus pokazać. To, które wysłałam też mi się nie podoba, ale musiałam sie szybko decydować, bo presja była ![]()
Ale przecież to ładne zdjęcie. Takie romantyczne. Z klimatem.
Hehe, moje córka je zrobiła ![]()
Aine jeśli jesteś z Małopolski i masz blisko do Krakowa, to może kiedyś się tam umówimy? Raczej nigdzie dalej się nie wybiorę, bo do szczęścia właśnie Kraków mi wystarczy ( pięć lat studiów w tym mieście zrobiło swoje ).
W Krakowie jestem co dwa tygodnie (lub co tydzień) w weekendy. Moge sobie do czasu do czasu zrobić waksy z niektórych zajęć i wybrać się na kawkę ![]()
Patrzyłam na te noclegi. Tak wstępnie, bo czasu jeszcze sporo
http://www.noclegi.com.pl/obiekty2.phtm … &lang=
Nie każdemu odpowiadają warunki schorniskowe (chociaż mają najprzystępniejsze ceny
), a z hoteli dość korzystnie prezentuje się Hotel pod kastanami.
A na Agrykoli (gdzie jest naprawdę PRZECUDOWNY widok na łazienki), przy salach 8-20 osobowych nawet 20 zł/noc. No i jest znizka dla PTSM-owców i Euro 26